Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Goldengaidin:
El Tor u gozbi nije nimalo vremena posveceno deneris jer ce cela sledeca biti , uglavnom o njoj. Pise na kraju drugog dela gozbe

Martin i Jordan se uzajamno dosta postuju, cak dotle da preporucuju jedan drugog. Mislim da su saradjivali na star wars pricama ili scenarijima za zonu sumraka

Meni se vise svidja tocak, mada je i Martin dobar. Kompleksnost ideja, broj likova, raznovrsnost , originalnost su prisutni na obe strane, ali mi je Tocak ipak bolji. Takodje postoji razlika u zanrovima jer je Tocak vise Ef, a ``pesme leda i vatre`` vise epika

Jordan je objavio konkurs za 5 knjiga na temu sveta tocka, doba legendi , trolocki ratovi i tako. Za par godina cemo imati gomilu , nadam se dobrih knjiga na temu tocka. Naravno knjige odobrava Jordan sa saradnicima, tako da ce biti kompatibilne. Nesto kao Star wars knjige
Baš super. To bi trebalo da bude interesantno. Dodao bih jednu opasku za koju nisam siguran da je prednost. Naime, Martin dosta obraća pažnju na psihička stanja i razmišljanja likova, što je pomalo neobično za taj žanr pisanja.

muskarci i predrasude, jel samo zato sto je ruzna?
Kada prica o Sersei vi se odusevite, a ona je lujka, i *****, i nije bas ni previse pametna, mnogo je gresila, a i stalno joj je neko pomagao, uvek je imala oslonac, a pri tom je lepa i moze da zavede bilo koga.A Brijena je ruzna, i sama, i pri tom joj niko ne veruje, ima zavete koje ne moze da ispuni... mnogo je zanimljivije kako ce ona da se izbori sa time.
Ja volim tocak, i volim pliv,i sreca da su knjige razlicite i stil pisanja drugaciji, inace bi bilo dosadno...
Kao repriza.Ono sto obe knjige cini izuzetnim je to sto se razlikuju od Tolkina, koji je svima bio uzor. Tolkin je izuzetan,a li zamislite da svi pisu isto... niko od nas ne bi citao epsku.I zato prestanite da uporedjujete Martina i Jordana, Te Martina i Tolkina...HVALA BOGU PA SU RAZLICITI, ZATO SU TAKO DOBRI

nimmerija:
muskarci i predrasude, jel samo zato sto je ruzna?
Kada prica o Sersei vi se odusevite, a ona je lujka, i *****, i nije bas ni previse pametna, mnogo je gresila, a i stalno joj je neko pomagao, uvek je imala oslonac, a pri tom je lepa i moze da zavede bilo koga.A Brijena je ruzna, i sama, i pri tom joj niko ne veruje, ima zavete koje ne moze da ispuni... mnogo je zanimljivije kako ce ona da se izbori sa time.
Ja volim tocak, i volim pliv,i sreca da su knjige razlicite i stil pisanja drugaciji, inace bi bilo dosadno...
Kao repriza.Ono sto obe knjige cini izuzetnim je to sto se razlikuju od Tolkina, koji je svima bio uzor. Tolkin je izuzetan,a li zamislite da svi pisu isto... niko od nas ne bi citao epsku.I zato prestanite da uporedjujete Martina i Jordana, Te Martina i Tolkina...HVALA BOGU PA SU RAZLICITI, ZATO SU TAKO DOBRI
Dobro slažem se da su različiti i da bi bilo dosadno da su isti. Ali se ne slažem da ne mogu da se upoređuju. I još nešto. Meni je Deva od Oporja bila jedna od gotivnijih likova, ali je problem što je nju Martin napravio previše patetičnom (ne govorim o fizičkom izgledu). O Sersei nemam komentar, jeste lepa ali previše zla i perverzna za moj ukus

Interesuje me da li neko zna za sajt gde mogu da se skinu besplatno novije knjige epske fantastike, na engleskom naravno.
Najvise me interesuje da nabavim knjigu Rejmonda Fajsta koja se zove Into a Dark Realm. Ja je dve nedelje trazim i ne uspeva mi. Ako neko zna gde bih mogao da je nadjem bio bih mu veoma zahvalan.

Imam ja i Crossroads of Twilight i Knife of Dreams. Mogu da ti posaljem na mail ili ako moze ovde da se postavi nekako. Sto se sajtova tice oguglao sam trazeci te knjige. Crossroads of Twilight sam nasao na nekom kineskom sajtu a Knife of Dreams mi je neko ovde rekao gde moze da se nadje.

Ako neko zna gde mogu da nadjem onu knjigu Rejmonda Fajsta molim nek mi kaze.

Pogledaj moj post odmah iznad tvoga. Sve ti tamo piše.

od 1-11 ima na http://nichevo.chat.ru/ ali im je 11 loše malo skenirana. Ispravljena 11. postoji na linku:
http://cetvrta-dimenzija.users.cg.yu/4th_dimension_site/Knife of dreams.rar

Goldengaidin:
To i mene zanima, ja zavrsih osmu :-)

4.th dimension A dur :-) ako je mol onda ima tuzan kraj

Немора да значи. Може да значи да ће бити тешких времена у којима ће се чак заборавити како је дан изгледао јер ће највјероватније да Мрачни у Толкиновском стилу помрачи сунце ерупцијом Шајол Гула.

Back