Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dance with dragons je najavljena za avgust, planirano je bilo da izadje u martu... Ali Martin pise novu knjigu nevezano za serijal...

Kao sadrzaj Plesa sa zmajevima:

Six years have passed since the time of events in "A Storm of Swords". Autumn is ending, with the realm in disarray. Tommen sits on the Iron Throne, but it is Cersei who rules, supported by Casterly Rock and Highgarden. Thanks to Dorne, the north has become a lawless wilderness.

Da li neko moze, ko je procitao sve sto je izaslo i na engleskom, da mi ukratko preprica radnju o 6 do 11 knjige,ono, najbitniji detalji, posto ova laguna ubi sa seckanjem, i ja vise nemogu da cekam da se oni nakane da sve izdaju.
P.S. onaj prevod novog proleca sa 4-dimenzije je genijalan,za jedno vece sam ga procitao.

Lanfear:
http://www.georgerrmartin.com/if-update.html

...bah, josh pishe...
ionako ce da nam pozli do avgusta od chekanja, a kamoli josh ako ne stigne ni tada...
...jednostavno nemam namjeru da i ovaj put gubim ochi srichuci original sa ekrana...
al' eto...
...jedan je Martin, vjerujem da ce se isplatiti...
Sad sam procitao. Jeste vrhunski pisac ali me stvarno nervira ponekad :x

Je l si prosao crvenu svadbu ?

Ja sam bacao knjigu par puta, ali posle shvatis da ti se to najvise i svidja. Sto ne znas sta(ko )je sledece.

Deadeye
bilo bi veselo da ti neko preprica oko 4000 strana...

Video sam da postoje audio izdanja nekih knjiga, na engleskom naravno. Sa zvucnim efektima i glasovima glumaca, nesto kao radio drama. 15-20 diskova po knjizi, ne secam se koliko sati audio materijala

Lanfear:
I jeste, samo shto cesh te rijechi naci jedino u apendiksu...
...a ove o placanju dugova su vishe vrsta porodichne izreke...
...tj., chesto se provlache kroz razgovor...
U pravu si, opet,(inače obavezno čitam apendiks) samo Lanisteri teško da riču ili tako nešto već većinu poslova obavljaju tajno i podmuklo. Od svih njih gotivim jedino kepeca i jednorukog Džejmija iako je "malo" perverzan (mislim na to sa njegovom sestricom).

ne treba stavljati povjerenje pred noge nekome
ko prestaje da gazi tek kada postane nemocan...
dodushe, mishljenja sam da je Jaime i ranije imao taj dashak plemenitosti u sebi...
...gushen hirovima njegove drage Lannisterke...
sreca pa je bila dovoljno ljubazna da sama smakne koprenu...
...u dobru je lako biti dobar...

Lanfear:
ne treba stavljati povjerenje pred noge nekome
ko prestaje da gazi tek kada postane nemocan...
dodushe, mishljenja sam da je Jaime i ranije imao taj dashak plemenitosti u sebi...
...gushen hirovima njegove drage Lannisterke...
sreca pa je bila dovoljno ljubazna da sama smakne koprenu...
...u dobru je lako biti dobar...
Ne mislim da je Džejmi ikad bio toliko loš. On je sebi navukao bedu na vrat kad je roknuo kralja, pa je zaslužio nadimak kraljeubice. On je samo bio ambiciozan. Kod njega mi se uvek sviđao taj njegov sarkazam. A Sersei, draga Sersei, je priča za sebe. Baš je truba što je smakao Brijenu. Jeste bila više muško nego žensko, ali je bila gotivna nekako...

:shock: ...o chemu ti to, prijatelju? Jaime smaknuo Brienu...?
...poslednji put kad sam srela Oporjanku, i dalje se borila za vazduh sa konopcem undead Stark-ove oko vrata...

edit: ahh, na pisca si mislio, ne na Kraljeubicu?
...ma to za Brienu nije josh izvjesno...
...''ona vrisnu rijech''... eto tako se zavrshava...

...i zashto nema zasebna tema o ASoIaF-u?
...volim ja i Jordan-a [zamislite :roll: ], ali opet mislim da je u Martin-ovoj sjenci...

Lanfear:
:shock: ...o chemu ti to, prijatelju? Jaime smaknuo Brienu...?
...poslednji put kad sam srela Oporjanku, i dalje se borila za vazduh sa konopcem undead Stark-ove oko vrata...

edit: ahh, na pisca si mislio, ne na Kraljeubicu?
...ma to za Brienu nije josh izvjesno...
...''ona vrisnu rijech''... eto tako se zavrshava...

...i zashto nema zasebna tema o ASoIaF-u?
...volim ja i Jordan-a [zamislite :roll: ], ali opet mislim da je u Martin-ovoj sjenci...
Misliš?Ne znam, dragi su mi obojica, ali ono gde možda Martin dobija poene je stil pisanja,mislim na taj prelazak sa jednog lika na drugi što je mene oduševilo. Ono što mu zameram to je da u Gozbi premalo pažnje posvećuje Deneris i zmajevima, zato što me je mnogo zanimao rasplet u vezi njih. Jel tebe ona nikako-da-umre luda Ketlin Stark nervirala kao mene? Meni je baš išla po nervnim završecima

El Tor u gozbi nije nimalo vremena posveceno deneris jer ce cela sledeca biti , uglavnom o njoj. Pise na kraju drugog dela gozbe

Martin i Jordan se uzajamno dosta postuju, cak dotle da preporucuju jedan drugog. Mislim da su saradjivali na star wars pricama ili scenarijima za zonu sumraka

Meni se vise svidja tocak, mada je i Martin dobar. Kompleksnost ideja, broj likova, raznovrsnost , originalnost su prisutni na obe strane, ali mi je Tocak ipak bolji. Takodje postoji razlika u zanrovima jer je Tocak vise Ef, a ``pesme leda i vatre`` vise epika

Jordan je objavio konkurs za 5 knjiga na temu sveta tocka, doba legendi , trolocki ratovi i tako. Za par godina cemo imati gomilu , nadam se dobrih knjiga na temu tocka. Naravno knjige odobrava Jordan sa saradnicima, tako da ce biti kompatibilne. Nesto kao Star wars knjige

Back