Tito

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bad_Wolf:
Zasto mislis da je to trebalo da bude ubedljivo?

Pa tebi je lepo takvom kakav si, zasto mislis da neko ima potrebe da to menja?

Znas, cinjenice ostaju, a to sto ti mislis da je misljenje vecine (?) istina, to je tvoja stvar/problem.

Zasto onda komentarises uopste ako nemas potrebe bilo sta da menjas?
Cinjenica je da se vi vrtite i jedete izmedju sebe, u nemogucnosti da nedjete drugo resenje vadite se na bivsi sistem. To je VAS problem, ne moj.

Bad_Wolf:
Tuzno je cime se ti hvalis... Zaista tuzno.

Vodja jedne naopake ideologije, koja je zavili u crno mnoge... Dobija na popularnosti...

A najsmesnije je sto to meris po grafitima. Znas - jedan tupan uzme autolak i krene da unistava fasade i to je tebi argument.

Nadam se da zarad opsteg dobra ne radis na nekom, za siru drustvernu zajednicu, znacajnom mestu.

Pa dobija na popularnosti, to je cinjenica, a nisam ja pravio ankete niti sam pisao grafite. To je samo jedan od mnogih znakova da se ljudi polako ali sigurno bude, da izlaze iz mraka. Ne mora to da znaci da ce komunizam da se vrati, ali ce nacionalizam da jenjava, i to je najvaznije.
Pa ce da vidimo ko ce krenuti normalnim putem a ko ce da ostane primitivac.

rdeki:
Zašto bi vršili agresiju na svog čoveka?

To je relativan pojam "njihov covek", pogotovo kad su u pitanju Ameri, najbolji primer su Bin Laden i Saddam. Ono sto je vazno je kontinuitet bezbednosti koji smo imali, odlaskom Tita je otisla i cvrsta ruka koja je obuzdavala zveri, a nasi narodi su odlucili da na najgori moguci nacin konacno ukapiraju da je nacionalizam ZLO, mada je i ono "konacno ukapiraju" u nasem slucaju isto tako relativan pojam.
To sto ti pricas ne pije vode, nimalo. Probaj nesto bolje.

rdeki:
Opet se vrati na par strana unazad i posto koji daje odgovor na ovo tvoje pitanje.
Sasvim je očigledno da je komunizam i te kako prisutan u ovoj državi. A i to razaranje je trajalo čitavih 60 godina

Vlastitu nesposobnost je uvek najlakse opravdavati tudjim "greskama". Isto tako, kad i nakon 27 godina od Titove smrti, i 17 godina od pada komunizma niko jos uvek ne uspeva da nadje put u bolju buducnost, najlakse je reci "i dalje vladaju komunjare", i sve to zacinjeno svim ovim zadnjim ratovima.
Mene samo zanima je li iko primetio da se danas sve politicke frakcije (i Fanovi) medjusobno optuzuju da su komunjare, u svim kombinacijama, pa bili to stvarno bivsi komunisti, bivsi politicki zatvorenici ili bivsi politicki emigranti.
Svi su komunjare, i kad bi Alieni dosli na celo Srbije rekli bi "Vidi *********!"

Paranoja.

Original postavio nesha taxista
Ako sam dobro razumeo, zemlju je oslobodila narodna vojska koju su osnovali Marsovci, a onda je Tito prevario Dražu. Može to da prođe...u nekom obdaništu eventualno.
rdeki:
Nisi dobro razumeo.
Pa tako ispada iz Dušanove priče.
kajzers:
VAZNO - Pocetkom Avgusta 2003 godine u knjizarama se pojavila knjiga pod naslovom "HOHSTAPLER" ali je na visebolan nacin - jos brze nestala - povucena iz slobodne prodaje. Knjiga HOHSTAPLER je postalo jedino CENZURISANO izdanje u Srbiji posle demokratskih promena.
Ovo stivo neobicnog naslova govori o podnaredniku Austrougarske Carevine, Josipu Brozu Titu, koji je ratujuci pod njenom zastavom u sastavu zloglasne "42. Vrazije" divizije, zavredio srebrnu medalju za hrabrost, nabijajuci na bajonet prekodrinsku sirocad i dugu nejac i praveci kajseve od zivo odrane jadranske nevestice. Taj Hitlerov skolski drug iz pecujskog pecujskog diverzantskog - obavestajnog skolskog centra, takoreci po svrsetku Prvog svetskog rata, stavio se na celo srpskog naroda koga je zavojevacki satirao, nastavljajuci da ga unistava, menjajuci mu nacionalnu strukturu, duhovno bice i genetsku osnovu "tako da za 200 godina nestane, a da za 50 ne sazna ko je on". Nazalost, danasnji nezavidan polozaj Srba i njemu srodnih naroda sa prostora bivse "Bihacko - Jajicke Jugoslavije" kazuje da ova crn slutnja "Genija", "od cijih su reci reke postajale bistrije, a trava bujnija i mirisnija", nije bio samo to.
Gde je sve Tito bio u 1. svetskom ratu teško je rekonstruisati, mislim da nije baš ni bio na našim prostorima, znam da je 1917. bio na istočnom frontu. Da je bio u školi s Hitlerom je još veća budalaština, a da se na kraju Prvog svetskog rata stavio na čelo srpskog naroda ili bilo čega drugog - najveća glupost. Jedini hohštapler tu je pisac tih idiotlluka.

rdeki:
Stalno pričaš o Dražinoj saradnji sa Nemcima odbijajući da pružiš dokaz tvojoj tvrdnji.
''Keserović je sa svojim trupama aktivno učestvovao u nemačkim operacijama "Trumpf" i "Halali" jula i avgusta 1944. godine protiv partizana, kao i u odbrani Kruševca od napada Druge proleterske divizije NOVJ 14. septembra 1944. godine. Osim toga, nemački komandant Grupe armija "E" u svom izveštaju od 11. novembra 1944. godine pominje Keserovića i njegove jedinice kao saborce i saputnike.''

Ovo je nešto od onog što si tražio, ima još dosta. On je, kao i drugi četnički komandanti u zavisnosti od situacije sarađivao sa svima.

nesha taxista:
Original postavio nesha taxista
Ako sam dobro razumeo, zemlju je oslobodila narodna vojska koju su osnovali Marsovci, a onda je Tito prevario Dražu. Može to da prođe...u nekom obdaništu eventualno.

Pa tako ispada iz Dušanove priče.

Tito uopšte nije ratovao oko Drine u 1. svetskom ratu, da je bio u školi s Hitlerom je još veća budalaština, a da se na kraju Prvog svetskog rata stavio na čelo srpskog naroda ili bilo čega drugog - najveća glupost. Jedini hohštapler tu je pisac tih idiotlluka.

Inace se ne obazirem na onakve "hitove", jer mislim da je jasno da se radi o tipovima koji su hteli da iskoriste klimu koja u odredjenom trenutku puse, pa da sto vecom lazi u svojim knjigama, sto vise zarade koristeci trenutno raspolozenje ljudi.
Pri tome takvi ispadaju u stvari pametni jer zaradjuju lovu, a oni koji to kupuju i veruju u to ispadaju jos gluplji, koliko god to nemoguce zvucalo.

nesha taxista:
''Keserović je sa svojim trupama aktivno učestvovao u nemačkim operacijama "Trumpf" i "Halali" jula i avgusta 1944. godine protiv partizana, kao i u odbrani Kruševca od napada Druge proleterske divizije NOVJ 14. septembra 1944. godine. Osim toga, nemački komandant Grupe armija "E" u svom izveštaju od 11. novembra 1944. godine pominje Keserovića i njegove jedinice kao saborce i saputnike.''

Ovo je nešto od onog što si tražio, ima još dosta. On je, kao i drugi četnički komandanti u zavisnosti od situacije sarađivao sa svima.

Bravo!

Od gvožđa je, ali u tom gvožđu kuca
toplo srce. - S ruke, kad je u vis diže,
do oblaka tamnih pramen svjetla stiže;
kada hoda, led mu pod petama puca.

I tako nas vodi. - Mi ne znamo da l´ je
sin sadašnjih dana, lik iz drevne priče:
mi kročimo za njim uvijek čvršče i dalje.
I u nama vjera još snažnije niče.

A za nas, narode-borče, kada propjevam o Titu,
srce moje staće ko soko tebi na ruku,
i pjevaće -
o britkom oku, o gnjevu plahovitu,
o vjeđama Titovim -
napetom luku.
Pjevaće o Zagorju, majci Mariji, kraljevičkom doku,
i kako su očinski brižne Titove rečenice i bore;
pjevaće - o tihoj suzi, što vidjeh u Titovu oku
poslije priče o borcima s Fruške gore.
Pjevaće o tamnici, u kojoj
neumoran sužanj
na Marksu i šahu uči kako se rukovodi bitkom;
pjevaće...
i ja ostajem dužan
pred svojim srcem
i Titom.

:? :?

Prilozi

• 7ss_ssg_549.jpg
    7ss_ssg_549.jpg
    39,9 KB · Pregleda: 8
Verovatno zato sto smo kompjuter i ja inace na "vi", neke slike mogu ali za vecinu mi kaze da su prevelike :confused: ...pojma nemam...

Prilozi

• 04_Kane.jpg
    04_Kane.jpg
    72,2 KB · Pregleda: 5
  • kalabic099vw.jpg
    kalabic099vw.jpg
    88,9 KB · Pregleda: 4
nesha taxista:

Lepo. Zanimljivo štivo koje vredi pročitati. Naročito ovaj deo:
"Istoričari smatraju da je Keserovićevo oslobađanje Kruševca bilo ustvari u dogovoru s Nemcima, budući da je Keserović sa svojim trupama aktivno učestvovao u nemačkim operacijama "Trumpf" i "Halali" jula i avgusta 1944. godine protiv partizana, kao i u odbrani Kruševca od napada Druge proleterske divizije NOVJ 14. septembra 1944. godine. Osim toga, nemački komandant Grupe armija "E" u svom izveštaju od 11. novembra 1944. godine pominje Keserovića i njegove jedinice kao saborce i saputnike."

Istoričari, koji su verovatno sasvim slučajno komunisti, smatraju da je Keserović sarađivao sa Nemacima.
Keserović se istovremeno bori zajedno sa Crvenom Armijom protiv Nemaca, pa protiv partizana, pa protiv ustaša.... a zapravo, sarađivao je sa Nemcima i ustašama...

Drugo, da li si možda izneo dokaz saradnje Draže Mihajlovića sa Nemcima i ustašama?

Pitanje za razmišljanje: Zašto su streljani četnici koji su se kao ovaj Keserović provereno borili protiv okupatora, a oni koji su klali srpsko civilno stanovništvo nakon rata postali oficiri OZNA-e?

rdeki:
Lepo. Zanimljivo štivo koje vredi pročitati. Naročito ovaj deo:
"Istoričari smatraju da je Keserovićevo oslobađanje Kruševca bilo ustvari u dogovoru s Nemcima, budući da je Keserović sa svojim trupama aktivno učestvovao u nemačkim operacijama "Trumpf" i "Halali" jula i avgusta 1944. godine protiv partizana, kao i u odbrani Kruševca od napada Druge proleterske divizije NOVJ 14. septembra 1944. godine. Osim toga, nemački komandant Grupe armija "E" u svom izveštaju od 11. novembra 1944. godine pominje Keserovića i njegove jedinice kao saborce i saputnike."

Istoričari, koji su verovatno sasvim slučajno komunisti, smatraju da je Keserović sarađivao sa Nemacima.
Keserović se istovremeno bori zajedno sa Crvenom Armijom protiv Nemaca, pa protiv partizana, pa protiv ustaša.... a zapravo, sarađivao je sa Nemcima i ustašama...

Drugo, da li si možda izneo dokaz saradnje Draže Mihajlovića sa Nemcima i ustašama?
Keserović je bio Dražin oficir, slike si video, naći ću uveče još, šta nije jasno?
rdeki:
Pitanje za razmišljanje: Zašto su streljani četnici koji su se kao ovaj Keserović provereno borili protiv okupatora, a oni koji su klali srpsko civilno stanovništvo nakon rata postali oficiri OZNA-e?
Streljani su svi Titovi protivnici i ja sam to na više mesta na ovoj temi i drugima osudio. Po meni, niko ne sme biti ubijen bez prava na pravedno suđenje, makar bio i najveći zločinac.

nesha taxista:
Keserović je bio Dražin oficir, slike si video, naći ću uveče još, šta nije jasno?
Prezentovani dokazi da je sarađivao sa Nemcima su: "istoričari smatraju"...

nesha taxista:
Streljani su svi Titovi protivnici i ja sam to na više mesta na ovoj temi i drugima osudio. Po meni, niko ne sme biti ubijen bez prava na pravedno suđenje, makar bio i najveći zločinac.
Da, Titovi protivnici su bili ljudi koji su se borili protiv Nemaca, ali ne i oni četnici koji su klali srpske civile...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back