Tipovi žena koje ostaju same

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
35.578

Žena koja želi vezu, ali ne može da nađe odgovarajućeg partnera

Žena koja ostaje sama jer ne može da nađe onog pravog, možda je idealista, možda ima suviše visoke standarde, a možda se razilazi sa realnošću na vrlo specifičan način. Možda se ne radi o odgovarajućem muškarcu, već o odgovarajućem modelu odnosa, koji nije uspela da spozna ili ostvari. U tradicionalnim odnosima joj ne ide, zabavljanje vrlo brzo preraste u opterećujući odnos koji nije nimalo zabavan, a način na koji se to dešava, uglavnom se ponavlja. Oni koji žele da budu sa njom, nisu njen nivo, oni koji se njoj sviđaju iz nekog razloga su nedostupni, teški, distancirani, mračni. Ona je puna ljubavi koju nesebično pruža svima oko sebe i u stanju je da pronađe zadovoljstvo i ispunjenost u životu i bez partnera. Možda će naučiti bolje, ili drugačije, a možda će ostati sama – ona se toga ne boji i sigurna je da neće praviti kompromise sa sobom, samo da bi imala nekog pored sebe.

Žena koju svi opsedaju

Ona je poželjna – lepa je, zgodna, atraktivna i daleko od toga da je lepša spolja nego iznutra, ona je zaista ceo paket. Iako je veoma zapažena i uvek ima udvarače i imala je nekoliko ozbiljnijih veza, izgleda da niko nije umeo da otpakuje taj paket i da angažuje sve ono što je u njemu. Muškarci su pokušavali da je poseduju, da je kontrolišu, da je uzimaju zdravo za gotovo, da je obezvređuju, da je pobeđuju i pokoravaju, da se njome hvale, da je obožavaju kao da nije žena od krvi i mesa – svi su na nju reagovali baš kao elementi u nekom hemijskom eksperimentu. Eksperiment je uvek proizvodio penušanja, eksplozije, burne reakcije, ali ne može se reći da je ikada uspeo. Sastojci nikada nisu reagovali tako da daju neko stabilno jedinjenje. Njoj je dosta burnih i promašenih veza i ona čeka. Nije odustala od ljubavi i od romantičnih odnosa, ali ona zaista traži nekog ko će je shvatiti ozbiljno, ko neće biti zasenjen, pobeđen ili izazvan njenom lepotom u kombinaciji sa njenim integritetom. Ona čeka da godine donesu tu mudrost i stabilnost i to smirivanje hemijskih reakcija i veruje da nikada nije kasno za ljubav.


IMG_7890.jpeg
 

Žena koja voli slobodu

Ona bi možda dobro funkcionisala u nekoj komuni, poliamoriji, ili nekom obliku labavog odnosa, koji je ničim ne obavezuje i ne uslovljava, ali još nije srela nekoga sa kim je na istoj frekvenciji. Umesto toga, ona se sreće sa predrasudama patrijarhalnog društva – sasvim je prihvatljivo da muškarac bira svoju slobodu iznad svega i da je čuva beskompromisno, po cenu da slomi mnoga srca oko sebe (nekih žena, a često i dece koju ima sa njima), ali kada žena bira takav način života, to je za osudu. Osuđuju je čak i muškarci, koji su za sebe izborili takav način života, koji žene obično nazivaju sebičnim. Žena nema prava da bude slobodna i sebična, kao muškarac, a ona koja sebi uzima to pravo, ne brinući se zbog licemerja i osuđivanja i živi svoj život onako kako njoj odgovara, plaća cenu tog izbora. Ona je svesna da svaki izbor ima cenu, i radije svoju slobodu plaća raznim neprijatnostima i teškoćama koje uz to idu, nego da svojom slobodom plati status koji će joj olakšati život.

Žena kojoj je karijera na prvom mestu

I ovo je još jedan osvedočen i prihvaćen muški način života, koji se ženi ne oprašta. Ali ona nema vremena da brine zbog toga, jer svu svoju energiju ulaže u izgradnju svoje karijere. Ona je udata za svoj posao i nema nameru da počne da se oseća loše zbog toga što joj drugi aspekti života izmiču – napravila je svoj izbor i živi najbolju verziju sebe. Nema vremena za bilo šta što joj odvaraća pažnju od posla koji voli, što je ne unapređuje na način koji doprinosi njenoj karijeri i što ne čini da se oseća pobednički.

Žena koja je potrošila svoju ljubav

I to je moguće – ljubavno pregorevanje. Ona je imala svoj vrhunac, dala je sve od sebe i završila sa tim. Kad tolika i takva ljubav nije bila dovoljna da veza uspe, ništa neće biti dovoljno. Ona više nema šta da pruži u ljubavi i to je na neki način rasterećuje. Više ne mora da traži, da očekuje, da se nada i preispituje. Može da odahne i da se posveti sebi i sitnim zadovoljstvima u svom životu. Ona možda zaista ima obilje sitnih zadovoljstava, koja je ispunjavaju, raduju i umiruju. Ne traži ništa i ne daje ništa, njen račun je na nuli i ona nema ništa protiv toga.
Link
 
Koji god da su razlozi zašto je neko od nas sam, tj. bez "jače/lepše" polovine, sebe i svoj život treba shvatiti kao stalno promenljivu stvar. Od onih sam koji veruju da nikad nije kasno.
Prepoznajem se svuda po malo, a nigde potpuno, i verujem da ću pronaći osobu za sebe jednom. Jedino ne mislim da sam pregorela za ljubav i to.
Kategorizacije su mi uvek ono: "Take it with a grain of salt.".
Ko ne voli svoju slobodu? Vreme kojim se raspolaže tačno onako kako želimo i osećamo, bez potrebe da ikom objašnjavamo svoje potrebe i želje, bez da se ustežemo i pretvaramo sebe u žrtve tuđih očekivanja?
 
Žena će biti sama ukoliko ne pronađe partnera koji joj odgovara. Danas je previše muškaraca koji se zalažu za svoja vekovna prava, a obaveze su zanemarili.
Voleli bi da se vrate prošli vekovi samo za svoje partnerke, dok bi oni uživali u blagodetima savremenog života.
Ne može se pokositi livada sa telefonom u ruci.....

žene danas ne pristaju bas tako na eto samo muškarca

Mislim da je danas teze pronaći partnera/partnerku ili eto ljubav koja je funkcionalna kroz svakodnevnicu
 
Žena će biti sama ukoliko ne pronađe partnera koji joj odgovara. Danas je previše muškaraca koji se zalažu za svoja vekovna prava, a obaveze su zanemarili.
Voleli bi da se vrate prošli vekovi samo za svoje partnerke, dok bi oni uživali u blagodetima savremenog života.
Ne može se pokositi livada sa telefonom u ruci.....
Svaka ki u Njegoša.
 
Zhene koje su previshe ruzhne/sakate, isto vazhi i za mushkarce, verovatno ne koristite dating aplikacije. Sama zhena - svima u glavi uspeshna arogantna u kostimu kancelarije. A zapravo je sakata sirotinja koja se greje na drva, razroka i debela. No, to nije bash ovako jelte prihvatljiv stav deluje previshe grubo. Dodao bih i bolesti, bolesni ljudi teshko nadju par nebitno koji su pol. Nisam chitao mnogo teksta, u sushtini ako imash love verovatno cesh izgledati dobro, i verovatno cesh moci da nadjesh nekog ****-boya ako nishta drugo.
 

Back
Top