TIp ljudi koji vam odgovara(I obrnuto)

Cudna definicija snoba. Koliko ja znam, snob ti je lik (iz obicno siromasne sredine) koji se divi eliti i masta o tome da postane deo nje, ali ne zbog onoga sto je realno cini posebnom, nego zbog nekih povrsnih, sekundardnih stvari. Znaci snob je smesna imitacija elitiste; drugim recima, kupuje automobile, kuce, skupu odecu, a je.be mu se za sustinu.

A to samo po sebi nema nikakve veze sa superiornoscu. Osim toga, superiornost je (cesto) u ocima posmatraca (inferiornost). Zavidni ljudi, obrnuti snobovi, itd itd.

A ovo sto ti pricas izgleda kao nesto skroz deseto. Lik je u najboljem slucaju samo nesiguran u sebe.
Bravo mrvice,jedan pametan komentar i od tebe za ovih 3-4 godine koliko sam na forumu. Svaka cast,napredujes. Evo ti reputacija.

Cudna definicija snoba. Koliko ja znam, snob ti je lik (iz obicno siromasne sredine) koji se divi eliti i masta o tome da postane deo nje.
A ovo sto ti pricas izgleda kao nesto skroz deseto. Lik je u najboljem slucaju samo nesiguran u sebe.
Pa da, to je to, samo si ti to drugačije istakao-la.
Ma nije on nesiguran, već glup. Nema šanse da bi on nekoga poslušao, jer je on najpametniji.
Ako nešto radi, npr buši rupu u zidu da okači sliku, zid betonski, ja mu dam burgiju za beton, on će namerno da stavi za metal da vidi kako će da ispadne.
Nema šanse da bi on pristao na nečije mišljenje, samo svoje.
Hteo je da upiše vanredno neku školu, razliku predmeta. Otišao da pita, ovi ga naravno odbili jer nema šanse ikakve. Kaže "diskriminacija", jadan on...

A da ne govorim koliko je pun i prepun lažne skromnosti.

Cudna definicija snoba. Koliko ja znam, snob ti je lik (iz obicno siromasne sredine) koji se divi eliti i masta o tome da postane deo nje, ali ne zbog onoga sto je realno cini posebnom, nego zbog nekih povrsnih, sekundardnih stvari. Znaci snob je smesna imitacija elitiste; drugim recima, kupuje automobile, kuce, skupu odecu, a je.be mu se za sustinu.

A to samo po sebi nema nikakve veze sa superiornoscu. Osim toga, superiornost je (cesto) u ocima posmatraca (inferiornost). Zavidni ljudi, obrnuti snobovi, itd itd.

Ovo je bas u PUA stilu :lol: :cool:

Tu se i dalje namece pitanje da li si ti razumniji od gomiletine drugih ljudi.

Sigurno jesam, jer golo telo na TV usred bela dana nije razumno, još je to kao najbolji stajling, kao i ****** na tv da se venčavaju i uzimaju decu...

to ste vi, šaka jadnika u Srbiji koji bi zarad Evropske unije i gov.. pojeli. A EU će nam samo doneti još teže vreme..

drugari meni je skoro neko rekao da sam snob, jer se pnekad izrazavam malko knjizevnijim jezikom, to je bio povod da mi uputi tu uvredu, misleci pritom da je cela moja licnost snobovska...sta ja sad da pomislim, sta je to uopste zapravo, u kom smislu je on to mislio, ja ne znam...

drugari meni je skoro neko rekao da sam snob, jer se pnekad izrazavam malko knjizevnijim jezikom, to je bio povod da mi uputi tu uvredu, misleci pritom da je cela moja licnost snobovska...sta ja sad da pomislim, sta je to uopste zapravo, u kom smislu je on to mislio, ja ne znam...

Dok je o tome razmišljao
sipao je "kurvoazje" u kristalnu čašu na šanku
preko puta rustičnog kamina.......!
:kpozdrav:

Razum-mozak. Valjda ti možeš da skontaš šta je ispravno ili ne?
****** nisu ispravni, gole sise i dupeta isto, ******* na javnom mestu isto... ima koliko oćeš

Sta fali golim sisama i dupetama? Evo ja priznajem, ja ih obozavam. :lol:

******, golotinja i je banje na javnom mestu sami po sebi nisu problem; znaci, nije to ono sto odredjuje sistem vrednosti iz korena. Stavise, mnoge od tih stvari i nisu toliko lose (sise i dupeta mmmmm) ali pocinju da nerviraju onda kada im sistem vrednosti dodeli preveliki znacaj te kad mediji krenu da to eksploatisu ko alavi. Meni recimo izuzetno iritiraju sex sitkomi, ali ne mislim da to treba sad da se zabrani. To me vise nervira onako sa kreativne strane. Ali u svakom slucaju mislim da ne treba da se zabrani, jer su cenzure generalno katastrofa, a do takvog zakljucka mozes doci putem istorije. Ako mrzis istoriju onda mozes da pogledas sta se desava u ovim zaostalim drzavama tipa Libija i Juzna Afrika.

Ako hoces da krivis nekoga onda krivi je beni obrazovni sistem koji umesto da uspostavi kvalitetan sistem vrednosti radi upravo suprotno - tera ljude na alternativu. Odatle i potice ta podela na mainstream i na alternativu, jer je generalno poznato (u poslu kojim se ja bavim) da ljudi mrze kad ih teras da sazvakaju ono sto im kazes i da ljudi obozavaju da do tog ISTOG znanja dodju na svoj nacin, svojim tempom, na svoju inicijativu i uz kompletan osecaj slobode. Kod nas skole rade skroz suprotno od toga. Ne samo da te skola ocekuje da sazvakas znanje koje i ne moze da te interesuje u tvojim godinama, vec te i kaznjava za SVAKI propust pa jos na to dodaj dosadne roditelje. I naravno sta dobijes na kraju? (privremeno) drustvo koje zasniva svoj sistem vrednosti na sve samo ne ono sto se predaje u skoli + na stvari koje idu kontra autoritetu (pusenje, alkohol, itd).

To je i osnovna razlika izmedju mainstream-a i alternative, bez obzira da li se radi o muzici, filmu, stilu oblacenja, nauci ili medicini.

Poslednja izmena:
Sigurno jesam, jer golo telo na TV usred bela dana nije razumno, još je to kao najbolji stajling, kao i ****** na tv da se venčavaju i uzimaju decu...

to ste vi, šaka jadnika u Srbiji koji bi zarad Evropske unije i gov.. pojeli. A EU će nam samo doneti još teže vreme..

to opet nije argument, ti nisi zapravo dokazao da si razumniji od mene, ljubitelja Ane Nikolic.
"pokushajte ponovo".

Sta fali golim sisama i dupetama? Evo ja priznajem, ja ih obozavam. :lol:

******, golotinja i je banje na javnom mestu sami po sebi nisu problem.

A jeli?
sada je 2011, zamisli sta ce biti 2025, zamisli samo tvoju cerku npr kako ide skroz gola ulicom i svi je jebu...
a mozda dodje nova moda pa se bude svrsavalo na facu a ne u ...

Poslednja izmena od moderatora:
A jeli?
sada je 2011, zamisli sta ce biti 2025, zamisli samo tvoju cerku npr kako ide skroz gola ulicom i svi je jebu...
a mozda dodje nova moda pa se bude svrsavalo na facu a ne u ...

Hoces da me zaplasis da bih se slozio sa tobom? :lol: Znas kako to strucni ljudi zovu? Argumentum ad metum.

Pa ne plasim se ja toga jer ja ne vidim da je takav ishod nesto verovatan. A i potpuno je nevezano za ono sto sam ja pricao, ja sam ti samo lepo skrenuo paznju na to da ne trebas previse da se opterecujes medijima jer nisu oni glavni krivci. (i jos pun ku rac drugih stvari)

Back