Tinejdzeri i nacionalizam

Northerian

Ističe se
Banovan
Poruka
2.145
Nemojte odmah da pocnete da me pljujete

ali

da li ste primetili da se sve vise klinaca-tinejdzera (recimo uzrast 10-20 godinica) deklarisu kao okorele partiote, ultradesnicari, klerofasisti, neonacisti isl. Protiv pomenutih grupa nemam nista (stavise, jedan od najboljih ortaka je okoreli poznavalac i postovalac nacisocijalizma), ali me nerviraju klinci koji ne znaju ni u kom veku je bila Kosovska bitka ni ko je bio Stevan Sindjelic, a prosipaju muda o tome kolike su patriote. Naravno, ako kazes da ne navijas za Novaka Djokovica ili ako nisi cuo da je Cavic osvojio neku medalju, automatski ispadas izdajnik srpskog plemena. A o likovima koji masovno kupuju martinke i briju glave nakon filma Sisanje da ne pricam. Loze se na film ciju poentu nisu ni skapirali (film na neki nacin pljuje po skinjarama), a zbog najmanje sitnice ce poceti da se kurce i da prete. I sto je najgore, vecina ih podrzava, kao u fazonu fino je to sto vole svoju zemlju isl. Ne kapiram ih. Sta vi mislite o pomenutima, ima li medju vama kvazinacionalista?

Primetio sam. Žao mi je tih klinaca. ALI nisu ni oni 100% krivi, stariji ih nekad tako vaspitaju. Sramota.

Hm, pre bih rekao da ih ulica vaspitava. Inace, sve je to lepo voleti svoju zemlju, ali oni ipak patriotizam shvataju kao sovinizam, a da ni o svojoj zemlji nista ne znaju.
I naravno, ako im kazes da nisi pravoslavac, dobijas ciglu u glavu. To sto su nam preci bili pagani oni negiraju

ali

da li ste primetili da se sve vise klinaca-tinejdzera (recimo uzrast 10-20 godinica) deklarisu kao okorele partiote, ultradesnicari, klerofasisti, neonacisti isl. Protiv pomenutih grupa nemam nista (stavise, jedan od najboljih ortaka je okoreli poznavalac i postovalac nacisocijalizma), ali me nerviraju klinci koji ne znaju ni u kom veku je bila Kosovska bitka ni ko je bio Stevan Sindjelic, a prosipaju muda o tome kolike su patriote. Naravno, ako kazes da ne navijas za Novaka Djokovica ili ako nisi cuo da je Cavic osvojio neku medalju, automatski ispadas izdajnik srpskog plemena. A o likovima koji masovno kupuju martinke i briju glave nakon filma Sisanje da ne pricam. Loze se na film ciju poentu nisu ni skapirali (film na neki nacin pljuje po skinjarama), a zbog najmanje sitnice ce poceti da se kurce i da prete. I sto je najgore, vecina ih podrzava, kao u fazonu fino je to sto vole svoju zemlju isl. Ne kapiram ih. Sta vi mislite o pomenutima, ima li medju vama kvazinacionalista?
Али са друге стране имамо и особе којима наша земља,историја,култура ништа не значи.
Ја имам 19 година и знам све догађаје везане за историју али и за политику тако да није тачно то твоје поређење
Моји најбољи другови су националисти и знају све о нашој историји и политици.

To me posebno nervira. Kad sam ja mojima rekao da sam ateista, oni su me bledo gledali i govorili da nisam normalan. Sreća pa su malo normalniji pa nije bilo problema oko toga. Takođe, kad smo na časovima istorije pričali o II svetskom i Ustašama, jedan moj školski je rekao:"Ja bih sad otiš'o u Hrvatsku i sve ih pobio, mamu im" Mislim, da li je to normalno?

Da, ljudi, to što neko zna sve o zemlji i politici nije izgovor za nacionalizam, nikako.

ali

Da li iko moze da se deklarise kao klerofasista?...
Znas li ti sta je bre to uopste,to je podrzavanje fasisticke idologije unutar crkve,katolicka crkva se tokom drugog svetskog rata smatrala klero fasistickom...
Reci ti meni kako zaboga klinac od 16 godina moze da bude klerofasista,aj bre koristi malo mozak,i prestani da ponavljas imbecilne floskule koje si cuo po b92 i ostalim propagandnim televizijama.....
Poznavalac i postovalac nacionalizma,pa nije to ideologija,nego delovanje u odnosu na svoju drzavu,ljubav prema istoj i maksimalno zalaganje u slucaju opasnosti po istu...
Sta mislim o ovima sto si pomenuo vezano za sisanje...
Ti nemaju gram mozga kao ni postavljac teme...

Али са друге стране имамо и особе којима наша земља,историја,култура ништа не значи.
Ја имам 19 година и знам све догађаје везане за историју али и за политику тако да није тачно то твоје поређење
Моји најбољи другови су националисти и знају све о нашој историји и политици.

Rekao sam da nemam nista protiv malobrojnih koji se u to razumeju. Pricam o vecini koju cine imbecili koji nemaju pojma ni o cemu a deklarisu se kao partiote

Da li iko moze da se deklarise kao klerofasista?...
Znas li ti sta je bre to uopste,to je podrzavanje fasisticke idologije unutar crkve,katolicka crkva se tokom drugog svetskog rata smatrala klero fasistickom...
Reci ti meni kako zaboga klinac od 16 godina moze da bude klerofasista,aj bre koristi malo mozak,i prestani da ponavljas imbecilne floskule koje si cuo po b92 i ostalim propagandnim televizijama.....
Poznavalac i postovalac nacionalizma,pa nije to ideologija,nego delovanje u odnosu na svoju drzavu,ljubav prema istoj i maksimalno zalaganje u slucaju opasnosti po istu...
Sta mislim o ovima sto si pomenuo vezano za sisanje...
Ti nemaju gram mozga kao ni postavljac teme...

Pazi decko, ta terminologija je veoma relativna stvar, studiram prava i znam o cemu govorim... neki autori jedan termin mogu definisati na veoma kontradiktorne nacine. Zato odebi

"Your country's not worth your tears!"
A vi nacisti se gon'te u k**ac...

Udruzeno delovanje unutar drzave je jedino sto ti garantuje tvoja prava,tvoju bezbednost,
radi te bezbednosti moras u odredjenim momentima da podneses zrtvu....
Drzava je garant tvojih prava i ti si izmedju ostalog duzan da das svoj zivot u zastitu iste,jer tvoja pomoc u odbrani drzave
je jedini garant sigurnosti tvoje zene,dece,roditelja...
To sto gomila pick.etina i imbecila nije svesna da kao muskarac ima zastitnicku ulogu i ma koliko bio liberalno indoktriniran opet ce je imati....
Shvatices to kad ti neko iz druge drzave bude silovao zenu ili decu....zasto sto tvoja drzava nije bila vredna tvojih suza....

Pa da, pozitivni, tj naucni rasizam je potpuno ok. jednostavno se zasniva na nacelu svakome svoje. Evo, mozete videti sta camuge rade ovih dana u Londonu, gradu starom preko 2 milenijuma
Један од случајева , али стално говоримо себи да их морамо жалити јер су били рабови.
Истина је да су сами црнци ловили црнце и продавали их Арапима и Јеврејима који су их онда продавали Европљанима...
Кад купиш неку ствар твоја је и можеш да радиш са њом све што желиш, јер си је платио.

Udruzeno delovanje unutar drzave je jedino sto ti garantuje tvoja prava,tvoju bezbednost,
radi te bezbednosti moras u odredjenim momentima da podneses zrtvu....
Drzava je garant tvojih prava i ti si izmedju ostalog duzan da das svoj zivot u zastitu iste,jer tvoja pomoc u odbrani drzave
je jedini garant sigurnosti tvoje zene,dece,roditelja...
To sto gomila pick.etina i imbecila nije svesna da kao muskarac ima zastitnicku ulogu i ma koliko bio liberalno indoktriniran opet ce je imati....
Shvatices to kad ti neko iz druge drzave bude silovao zenu ili decu....zasto sto tvoja drzava nije bila vredna tvojih suza....
Isto su govorili slepci koji su '90-ih cepali državu i međusobno ratovali.Šta su uradili?Svirali k**cu,ratovali"nerešeno".

Један од случајева , али стално говоримо себи да их морамо жалити јер су били рабови.
Истина је да су сами црнци ловили црнце и продавали их Арапима и Јеврејима који су их онда продавали Европљанима...
Кад купиш неку ствар твоја је и можеш да радиш са њом све што желиш, јер си је платио.

ljudi i zhivotinje nisu stvari oni su bica :whistling:
a takvi postupci govore da neko zheli nad nekim da se izhivljava i jedva cheka da ga ponizi i tretira kao stvar; ) stoga to su psihichki bolesne osobe nezdrave po okolinu:zper:
a nacionalno upropashcena deca su takva jer potichu iz propalih porodica i veoma je verovatno da ako nisu psihichki bolesni itekako zhive u svetu mashte gde postoje nepostojeci nacionalni ideali ; ) a za ideale se bore i uvek prosipaju krv i stvaraju destrukciju obichne nesposobne budale...

Back