TINEJDZERI I MUZIKA

ufff kako je lepo biti tako kao ti definisan i to josh pre 20-te, booole tebe :P :P

no, ok ako ti prija trenschina, shta ja znam, mogu da razumem, ako sam ja mogao da zaspim slushajucji onaj mutavi slipknot onda nekom mozhe da prija i trens. al zamisli onda kako bi ti prijala prava, ljudska, zhiva svirka, ono, prsti, instrumenti, i te fore... 8)

Keeper:
ufff kako je lepo biti tako kao ti definisan i to josh pre 20-te, booole tebe :P :P

no, ok ako ti prija trenschina, shta ja znam, mogu da razumem, ako sam ja mogao da zaspim slushajucji onaj mutavi slipknot onda nekom mozhe da prija i trens. al zamisli onda kako bi ti prijala prava, ljudska, zhiva svirka, ono, prsti, instrumenti, i te fore... 8)
gledaj ovako,ja nisam od onih koji slusaju samo jednu muziku,samo to vole a ostalo preziru i radije ne bi nista slusali nego nesto drugo kad vec nema muzike koju slusas.Ja mogu da slusam sve,ali sad to prelazi kolko je meni zabavno,jednostavno meni nije zabavno nesto drugo,a to sam primetio jer ako je muzika dobra meni pocne noga sama da cupka :D ako je nesto sto mi ne prija noga ostaje u svom polozaju ne pomichna...

Master_Chief:
... jer ako je muzika dobra meni pocne noga sama da cupka :D ako je nesto sto mi ne prija noga ostaje u svom polozaju ne pomichna...

new_puppy_dog_eyes.gif
new_puppy_dog_eyes.gif
new_puppy_dog_eyes.gif

to je poprilichno povrshno shvatanje muzike, tebi je ochito mjuza na nivou potroshne robe, ono, kupish chips i pojedesh ga, ako ti ne prija bacish ga.... yebiga. nije ni chudo shto ti se svidja trens i ostale pomodarije. ;-)

ja svoju sada omiljenu muziku prvo mesecima nisam mogao da uteram u ushi. kao shto u pochetku nisam mogao da provalim shta je to tako posebno i extra kod pikasa..... mislim ono... jbg :)

Malo je čudno, ali muziku koju volim nisam odmah zavolela, onako na prvo slušanje. Tek se kasnije pokazalo koliko je lepa. Šta više, najbolje pesme su mi one koje sam zavolela posle 10-15 slušanja.
Muzika je tako trajna....

ps Tinejdžeri nisu glupi, samo često ne žele da istražuju muziku. Prihvataju ono što im se da.

Keeper:
Master_Chief:
... jer ako je muzika dobra meni pocne noga sama da cupka :D ako je nesto sto mi ne prija noga ostaje u svom polozaju ne pomichna...

new_puppy_dog_eyes.gif
new_puppy_dog_eyes.gif
new_puppy_dog_eyes.gif

to je poprilichno povrshno shvatanje muzike, tebi je ochito mjuza na nivou potroshne robe, ono, kupish chips i pojedesh ga, ako ti ne prija bacish ga.... yebiga. nije ni chudo shto ti se svidja trens i ostale pomodarije. ;-)

ja svoju sada omiljenu muziku prvo mesecima nisam mogao da uteram u ushi. kao shto u pochetku nisam mogao da provalim shta je to tako posebno i extra kod pikasa..... mislim ono... jbg :)
Pa naravno da cu muziku tako da tretiram,necu valjda da pustim muziku da upravlja mom zivotu kao nekima...?

LPhoklica:
Malo je čudno, ali muziku koju volim nisam odmah zavolela, onako na prvo slušanje. Tek se kasnije pokazalo koliko je lepa. Šta više, najbolje pesme su mi one koje sam zavolela posle 10-15 slušanja.
Muzika je tako trajna....

ps Tinejdžeri nisu glupi, samo često ne žele da istražuju muziku. Prihvataju ono što im se da.
ja ne znam kad sam pocela slusati moju muziku,jer mi je odmalena,ah,kako da kazem,.... nametnuta.
pocela sam je slusati uz mamu i tatu,i postalo mi je skroz normalno.
naravno,prekidale su je pop manije(oko 10. 11. godine,kad su svi to sr.anje slusali).....
sad sam sretna i rockiram se!

a! Pricamo o korenju kada smo poceli slusati ovo sto sada slusamo! Recimo, pre 3 godine... a, naravno, slusao sam to do 7 sa mamom, pa je onda nastupilo mracno doba Goce Trzan, Tap 011 i simpaticnih Cityjevaca i Komunaca (Grand, Gold Zam nisam, fala bogu, nikada slusao)...

Master_Chief:
Pa naravno da cu muziku tako da tretiram,necu valjda da pustim muziku da upravlja mom zivotu kao nekima...?

necjesh ni prvo a necjesh vala ni drugo ;-)
muzika je umetnost, a ne "take it-use it-leave it". a nije vala ni obrazac ponashanja kao shto kazhesh.
no dobro, valja procji kroz sve faze, ni ne ochekujem od klinaca da vide u muzici ono shto cju ja mocji videti i shto vecj mogu nazreti, al ono, nemojte mi tu sipati "trens je moje opredeljenje", "rap rulla sve ostalo je nulla" ili "zhiveo metal" i slichne gluposti. ;-)

Keeper:
Master_Chief:

necjesh ni prvo a necjesh vala ni drugo ;-)
muzika je umetnost, a ne "take it-use it-leave it". a nije vala ni obrazac ponashanja kao shto kazhesh.
no dobro, valja procji kroz sve faze, ni ne ochekujem od klinaca da vide u muzici ono shto cju ja mocji videti i shto vecj mogu nazreti, al ono, nemojte mi tu sipati "trens je moje opredeljenje", "rap rulla sve ostalo je nulla" ili "zhiveo metal" i slichne gluposti. ;-)
Ti si drugo,ti shvatas muziku na poseban nacin jer se bavis time...a mi sto slusamo to na malo drugaciji nacin dozivljavamo.

panasonic:
Prodjite ulicom i dajte se u ulozi posmatraca. Ili vidite deklotee do poda ili minice do deklotea, ili vidite zaludjene tinejdzere sa 5 mm debelim slojem crnog krejona ispod ociju, crnim majcama i pantalonama, i tonom tako mracnog nakita... Ovo povlaci jos jednu temu: Koja to vrsta muzika, na manje ili vise osjetan nacin ne dovodi do odredjenih nepravilnosti i deformacija u ponasanju i uopste izgradjivanju zivotnog stava kod onih koji je slusaju
Ovo ljubichasto: hehe, to mora da si vidjela mene i drushtvo sa bedema... shalim se. OK, slusham metal, ali zaista ne pretjerujem (toliko :roll: ) kada je oblachenje u pitanju... U jesen i zimu crno stalno nosim (ne zato shto izigravam neku morbidnu, opasnu metalku, vec zato shto se u crnom osjecam najsigurnije... uzasno mi je kada obuchem neku svjetliju boju, imam trip da svi bleje u mene... a uz to, crna boja mi je oduvijek omiljena. Naravno, ne pravim crnu spodobu od sebe ili neshto slichno... :roll: )

Ovo plavo: mislim da izgovore za takvo ponashanje (nepravilno) ne treba traziti u muzici, vec se pravi razlozi kriju u pojedincima koji je slushaju.
Chitam, neko dijete u Americi izreshetalo pola razreda. I sve je to zato shto "je slushalo muziku Marilyn Manson-a". Ma da. To je nevidjena glupost. Muzika nikako ne moze u toj mjeri da utiche na nechiju psihu. Za mene je ona tu kao potpora.

Ljudi chesto grijeshe u jednoj stvari: misle da oni koji slushaju metal (ili neku vrstu muzike koja je "u trendu" :roll: ) rade to da bi ispali ql, face i shta-ti-ja-znam vec.

To su najobichniji pozeri.

Metal sam pochela da slusham prije 3 godine, kada sam uvidjela da je to jedina muzika koja moze da me utjeshi i koja je pruzila najvishe razumijevanja za moj problem i osjecanja.

Dakle, ja nisam postala morbidna i scary od kada slusham metal, vec sam pochela da slusham metal upravo zato shto sam morbidna (ne mislim na fizichki izgled :roll: ).

Eto...

Ja mislim da sam blagoslovena... Kada sam bila mala, roditelji su mi slushali extra muziku. Simply Red, Sting, francusku... Kad sam porasla, sama sam stekla neki svoj ukus. E, sad je keva pochela da slusha one stare narodne pesme (shto ja ne podnosim). I pitam se, shta bi bilo da je ona to slushala kad sam bila klinka? I'm blessed... Poslednjih, otprilike, mesec dana slushala sam samo reggae, latino... Zbog mog tate... :))))))

Back