TINEJDZERI I MUZIKA

E sad sam se setio necega:
Raspravljam ja sa drugaricom o muzici i pominjemo sve zive pravce od gotike, metala, rocka preko, hausa, goe, pa do drum 'n' bassa, hip hopa i rnb-a i jedna druga drugarica koja je to slusala nekih petnaestak minuta(inace plavusa i fizicki i u dusi) mrtva ozbiljna kaze:"Ma nista ja to ne razumem, cemu sve te podele? Lepo postoje zabavna i narodnjaci i sta sad oni moraju to da dalje dele!?"

:shock: :shock: :lol:

@mortish

OK, cenim misljenje jednog interesantnog decka koji zna sve (reeeciii, sve!), ali ako Rock ne postoji sta onda postoji? Mislim nesto postoji jel tako? Nesto je stvoreno od pocetka '60-tih do kraja '70-tih i josh razvijano u '80-tim, a to nesto mora da ima neko ime, jel tako? Nije Unknown Music, nekako se zove, a kako se onda zove, ako nije Rock?

A da, da dodam samo ovo Rock i Rock'n'Roll nije isto.

Eto, mislih o tome...

Kad_LupimLupim:
@mortish

OK, cenim misljenje jednog interesantnog decka koji zna sve (reeeciii, sve!), ali ako Rock ne postoji sta onda postoji? Mislim nesto postoji jel tako? Nesto je stvoreno od pocetka '60-tih do kraja '70-tih i josh razvijano u '80-tim, a to nesto mora da ima neko ime, jel tako? Nije Unknown Music, nekako se zove, a kako se onda zove, ako nije Rock?

A da, da dodam samo ovo Rock i Rock'n'Roll nije isto.

Eto, mislih o tome...
pazi pazi ovako ... Rock kao pravac ne postoji ... ne postoji ni jedan rock bend ... postoje hard rock bendovi i sl. ali rock ne ... rock je jedan opsti naziv ... LolololololololoLOLOLololOLOLolOLOLol joooooooooooj ne mogu vise :smajli_koji_se_drzi_za_stomak_od_smejanja:
pazi bwe ja sam to rekla, zato sto sam se setila tog lika, koji btw uzasno, ali pazi uzasno, josh jednom cu da kazem uuuuzasno smaaaaaaara ... i koji tako mnogo voli da pametuje i prica o svemu i svacemu kao da sve zna ... a u stvari nema pojma, nego tako lupeta
:p i to navedeno je bila josh jedna od njegovih bistrih izjava ...
da bi shvatio o cemu pricam morao bi da ga upoznas
:p inace da napomenem da je pre manje od godinu dana poceo da slusa metal, a ubedjen je da sve zna (8
mislim da sam istakla poJentu (8

lepo od tebe sto si mislio o tome (;
Veliki pozdrav!

22.gif

~ ~ ~ ~ ~
Jungle is nothing without animals, animals are nothing without jungle!
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

UrosWasHere:
Raspravljam ja sa drugaricom o muzici i pominjemo sve zive pravce od gotike, metala, rocka preko, hausa, goe, pa do drum 'n' bassa, hip hopa i rnb-a i jedna druga drugarica koja je to slusala nekih petnaestak minuta(inace plavusa i fizicki i u dusi) mrtva ozbiljna kaze:"Ma nista ja to ne razumem, cemu sve te podele? Lepo postoje zabavna i narodnjaci i sta sad oni moraju to da dalje dele!?"

Bash mislim da tu tvoja drugarica i greshi. Fazon i jeste u tome da neko ubaci neshto novo u svoju muziku, a ne da se ponavlja i/ili imitira druge. Zamisli da su pesnici, pochev, recimo od renesanse, pa do danas furali jedan te isti stil... Zamisli na shta bi ta poezija lichila... A komercijalna muzika bash tome i sluzi, da se pokupi kinta u trenutku i to je to... Ali, ne mora obavezno da znachi da ta muzika ne valja, ali retki su sluchajevi (barem po mom iskustvu) koji se vracaju da preslushavaju starije albume dotichnih autora!
Ja, recimo, slusham metal najvishe (power, melodic), ali mogao bih za (skoro) svaku moju omiljenu grupu da nabrojim shta je jedinstveno u njihovoj muzici i zashto mi se svidja... (a i mane, izmedju ostalog)
Dobrim delom sam upoznat i sa drugim vrstama muzike (izuzev repa i tehna) i kadgod ih slusham, zaista ne mogu da kazem shta je to jedinstveno kod njih... Zato takva muzika i dotichni autori ne mogu da traju onoliko koliko traju pesme jednih Iron Maidena, recimo...

Kosan_Punk:
Master_Chief:
tinejdzeri su glupi...ni oni sami nemaju pojma sta slusaju,tek kad dodju u neke razumne godine pocinju da nalaze svoj kolosek...do tada je sve to zaebancija.

Jeste da je glupo sto ovo kazem,jer sam i sam tinejdzer,ali potpuno si u pravu!
tinejdzeri su stado ovaca... :wink: i ja sam tinejdzer,mada izlazim iz tog doba ali znam kako je...

Mislim da ono na sta treba staviti akcenat je porazavajuca cinjenica da pjevacice diktiraju modu i stil oblacenja danasnjoj mladosti (prvenstveno curama). Prodjite ulicom i dajte se u ulozi posmatraca. Ili vidite deklotee do poda ili minice do deklotea, ili vidite zaludjene tinejdzere sa 5 mm debelim slojem crnog krejona ispod ociju, crnim majcama i pantalonama, i tonom tako mracnog nakita... Ovo povlaci jos jednu temu: Koja to vrsta muzika, na manje ili vise osjetan nacin ne dovodi do odredjenih nepravilnosti i deformacija u ponasanju i uopste izgradjivanju zivotnog stava kod onih koji je slusaju? Necu da stojim na stranu folka, al bar nisam cula da njeni obozavaoci masovno gaze u ono sto se zove droga.
Vrijedi dodati i to da ja volim SASLUSATI svaku pjesmu folka kada se nadjem u situaciji da je neko pusti. Da to ne cinim bila bih samo jedan zatupljeni tinejdzer koji ne umije da razvije svoje kriticko misljenje i preko svog licnog iskustva razdvoji dobro od loseg. Bez loseg ne bismo znali sta je dobro... I jos nesto, bicu kratka: Ljudi, razlucite: NARODNA JE JEDNO, FOLK ILITI TAKOZVANA NARODNA NOVKOMPOVANA su dva tako razlicita pojma koja se kose jedno s drugim. Ne znam dal tako pise u Vujakliju, ili mozda tako misli neki veci mozak od mene, ali valja napregnuti svoje umne moci pa sam se uvjeriti da je to zaista tako.

UrosWasHere:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock: Mozak... :shock: :shock:

Ja licno ne slusasm metal,ali se druzim sa metalcima.Iako se oblacim fancy,izlazim na takva mesta.....opet sa tim ljudima sam uglavnom extra i mrzim podelu ljudi na to koju muziku slusasju.neko moze da kaze da je su narodnjacke pesme shit i cela ta prica da je idiotska,ali opet ima i onih koji ce reci da je skroz ludacki ici obucen u crno od glave do pete,nositi starke i iscepane farmerke.i sad se neko zapita sta je tu ok?Naravno da nista nije potpuno dobro nego da svako bira za sebe ono sto mu se svidja.Iskreno istina je da je okolina dosta 'zasluzna'za to koju cemo muziku slusati.Ako u osnovnoj skoli,kraju,ljudi koji te okruzuju kunu se u Cecu,Karleusu vrlo je ocekivano da im se i ti pridruzis.Naprimer kada sam krenula u prvi razred gimnazije druzila sam se sa jednom devojkom koja je od pocetka godine bila zakleta metalka,nosila martinke,sva isla u crnom i pocetkom drugog polugodista skroz je promenila svoj stil.Mislim o njoj ne mislim nista lose,ali i ona je do juce pljuvala po narodnjacima koje sada slusa.Poenta svega je da ljudi imaju pravo na svoj izbor,muzika nije ni lepa ni odvaratna ni dobra ni losa,vec je onakva kakvu je mi cujemo,......tako da sve je dobre samo time ne smemo druge da smaramo.

Meni je skroz o.k da neko promijeni svoj stil, narocito ako je u tom pravcu (shala:) Ne, za tinejdzere je i svojstveno da izgradjuju svoj stil sve dok ne pronadju sigurno zaledje i tu se skraseNaravno, sve ovo u nadi da ce krajnja odluka biti ispravna i prava. (da ce se on u njoj pronaci, i nece srljati u propast, pa sad vi to posmatrali sa koje god hocete strane)

panasonic:
Necu da stojim na stranu folka, al bar nisam cula da njeni obozavaoci masovno gaze u ono sto se zove droga.
uh shto ~mrzim ovu predrasudu ROLL ROLL ROLL
kad ste vec poceli o tom oblacenju i sl ... izvalala sam da me sve vishe, bez ikakvog razloga, nerviraju ljudi u crnom (ajde to je da kazem od prilichno davno ...) ... ali su poceli da me nerviraju i ljudi u starkama ... ROLL ... iako ih i sama Stalno nosim RoLL ... zashto tam ja sad ovo ispricala? ROLL ... njenjam ... ko da je bitno ... ~palo mi na pamet (8

22.gif

~ ~ ~ ~ ~
Jungle is nothing without animals, animals are nothing without jungle!
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

E crkli dabogda vishe sa tim!!!
Npr.pre jedno mesec dana ulazim sa drugaricom u kaficj...vec iz daljine sam mogla da chujem Pink Floyd...posle odvalishe Ritam Nereda i Nightwish...u kaficj ulaze devojke i momci,vecinom u crni majicama sa imenima nekih bendova,pushe i to.Moja drugarica,inache teshki fan narodnjaka shtipa me za ruku i histerichno moli da izadjemo jer se boji tog mesta i misli da joj je konobar mozda sipao neshto u kafu.Naravno,izashla sam na kraju,ali vishe nije nijednom otishla sa mnom tamo.

Back