Tinejdžeri i hrana

Moja baba je pre jela leba s grozdjem. :confused: Chudna kombinacija...
Uf, da znaš da nije! Hleb sa svim voćem uopšteno, ili sa orasima, ili s voćem i orasima, je mnogo dobra kombinacija. Zvuči čudno ali nije. To se zapravo jede sa onim slavskim kolačem, a može i s hlebom ako hoćeš... Kad su mi prvi put to predložili bila sam u fazonu - wft? - ali kul je.

i moja mama jede kiflu sa kremom i jogurt
a najžešće je bilo kad sam jednom videla Kineze, sede ispred radnje i mažu euro krem na kavurmu :hahaha:
Šta je kavurma? :)

Uf, da znaš da nije! Hleb sa svim voćem uopšteno, ili sa orasima, ili s voćem i orasima, je mnogo dobra kombinacija. Zvuči čudno ali nije. To se zapravo jede sa onim slavskim kolačem, a može i s hlebom ako hoćeš... Kad su mi prvi put to predložili bila sam u fazonu - wft? - ali kul je.

a da taj tvoj lebac nema neko posebno ime... mislim da znam šta je ali ne mogu da se setim imena. na r nešto čini mi se :confused:

kavurma je torta od svinjskog mesa :mrgreen:

Kavurma.jpg

Dobro, je l' može rečima, pošto ja tu ne vidim ama baš ništa.

pa rekoh ja, torta od mesa :D
evo i recepat:
500 g mesa od svinjskog vrata,
500 g svinjske džigerice,
1 svinjski jezik,
1 svinjsko srce,
1 kg crnog luka,
7 čenova belog luka,
ljuta aleva paprika,
svinjska mast,
mleveni biber,
so.

Crni luk očistiti, oprati, sitno naseckati i staviti u šerpu sa 2 kašike masti. Posoliti i pržiti stalno mešajući dok ne omekša.
Onda dodati meso, džigericu, srce i jezik sečene na komade pola zalogaja.
Umešati seckan beli luk, kašičicu mlevenog bibera i 2 kašičice mlevene (aleve) paprike. Posoliti po ukusu i naliti čašom vode.
Poklopiti, pa kuvati povremeno mešajući dok meso ne omekša. Skinuti poklopac i dinstati dok se ne ukuva.
Po potrebi još malo začiniti i skloniti sa vatre.
Poslužiti uz sveži hleb ili lepinju i kisele salate (turšiju).
http://sr.wikipedia.org/wiki/Кавурма
P.S. i mnogo je dobra stvar, probaj :)

pa rekoh ja, torta od mesa :D
evo i recepat:
500 g mesa od svinjskog vrata,
500 g svinjske džigerice,
1 svinjski jezik,
1 svinjsko srce,
1 kg crnog luka,
7 čenova belog luka,
ljuta aleva paprika,
svinjska mast,
mleveni biber,
so.

Crni luk očistiti, oprati, sitno naseckati i staviti u šerpu sa 2 kašike masti. Posoliti i pržiti stalno mešajući dok ne omekša.
Onda dodati meso, džigericu, srce i jezik sečene na komade pola zalogaja.
Umešati seckan beli luk, kašičicu mlevenog bibera i 2 kašičice mlevene (aleve) paprike. Posoliti po ukusu i naliti čašom vode.
Poklopiti, pa kuvati povremeno mešajući dok meso ne omekša. Skinuti poklopac i dinstati dok se ne ukuva.
Po potrebi još malo začiniti i skloniti sa vatre.
Poslužiti uz sveži hleb ili lepinju i kisele salate (turšiju).
http://sr.wikipedia.org/wiki/Кавурма
P.S. i mnogo je dobra stvar, probaj :)

puke.jpg

jedem sve pred sobom...posebno nevaljalu decicu
salim se
desilo mi se jednom da drugarice nisu mogle sve da pojedu pa su rakle evo tebi (ali u smislu kao da sam ja svastojed i da sam cicija i da sve hocu da pojedem)i meni bilo smesno i cudno i glupo i debilski:thumbdown:

Back