The lament of Dido
Zainteresovan član
- Poruka
- 171
Duboki muški glas govori:,,Taj greh ti nikada nećemo oprostiti...''
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uf, da znaš da nije! Hleb sa svim voćem uopšteno, ili sa orasima, ili s voćem i orasima, je mnogo dobra kombinacija. Zvuči čudno ali nije. To se zapravo jede sa onim slavskim kolačem, a može i s hlebom ako hoćeš... Kad su mi prvi put to predložili bila sam u fazonu - wft? - ali kul je.Moja baba je pre jela leba s grozdjem.Chudna kombinacija...
Šta je kavurma?i moja mama jede kiflu sa kremom i jogurt
a najžešće je bilo kad sam jednom videla Kineze, sede ispred radnje i mažu euro krem na kavurmu![]()

a da taj tvoj lebac nema neko posebno ime... mislim da znam šta je ali ne mogu da se setim imena. na r nešto čini mi seUf, da znaš da nije! Hleb sa svim voćem uopšteno, ili sa orasima, ili s voćem i orasima, je mnogo dobra kombinacija. Zvuči čudno ali nije. To se zapravo jede sa onim slavskim kolačem, a može i s hlebom ako hoćeš... Kad su mi prvi put to predložili bila sam u fazonu - wft? - ali kul je.
Šta je kavurma?![]()

Не желиш да знаш! Веруј ми...Šta je kavurma?![]()
Obožavaš hemiju?Uh a ja to bas obozavam!!!!

Možda ne želim da probam, ali svakako želim da znam.Не желиш да знаш! Веруј ми...

Dobro, je l' može rečima, pošto ja tu ne vidim ama baš ništa.

pa rekoh ja, torta od mesa
evo i recepat:
500 g mesa od svinjskog vrata,
500 g svinjske džigerice,
1 svinjski jezik,
1 svinjsko srce,
1 kg crnog luka,
7 čenova belog luka,
ljuta aleva paprika,
svinjska mast,
mleveni biber,
so.
Crni luk očistiti, oprati, sitno naseckati i staviti u šerpu sa 2 kašike masti. Posoliti i pržiti stalno mešajući dok ne omekša.
Onda dodati meso, džigericu, srce i jezik sečene na komade pola zalogaja.
Umešati seckan beli luk, kašičicu mlevenog bibera i 2 kašičice mlevene (aleve) paprike. Posoliti po ukusu i naliti čašom vode.
Poklopiti, pa kuvati povremeno mešajući dok meso ne omekša. Skinuti poklopac i dinstati dok se ne ukuva.
Po potrebi još malo začiniti i skloniti sa vatre.
Poslužiti uz sveži hleb ili lepinju i kisele salate (turšiju).
http://sr.wikipedia.org/wiki/Кавурма
P.S. i mnogo je dobra stvar, probaj![]()
Njam njamКавурма (тур. kavurma) је врста јела спремљена од изнутрица (овчје или свињско месо).
Комадићи меса се испрже и конзервирају тако што се залију растопљеном свињском машћу.

Koliko vidim, već su ti objasniliŠta je kavurma?![]()
Musaka cepa. . njami, njami

Koliko vidim, već su ti objasnili
grozna, ali grozna stvar
sva se stresem samo kad pomislim na to

Moja baba je pre jela leba s grozdjem.Chudna kombinacija...

Skoro su mi na jednoj slavi ponudili pihtije.
Rekao sam da ću početi da ih jedem kad se budem oženio.