Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.502
MEGALOL!Tvrdim da je Krepto najbolji filozof ovog pdf-a jer u par rečenica samelje ono za šta se Mima i Lana rasture kucajući.
mis'im ono zahvaljujem

chujete, vas dve rasturachice, ko je najbolji?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
MEGALOL!Tvrdim da je Krepto najbolji filozof ovog pdf-a jer u par rečenica samelje ono za šta se Mima i Lana rasture kucajući.
Bog je britanski sleng izraz za toalet. Sta reci za britanske ateiste onda?!
Toalet na stranu, poenta je da su "pobogu" i "Isuse" samo uzrecice i nista vise. Obicne reci koje zavise od konteksta. Tako da, pobogu, to uopste nije bitno.
Ma, nije zaista?...Pa, ne bi trebalo da se koriste kao ''uzrecice i nista vise''. To je onda bogohuljenje, a posebno ako nisi vernik, onda je to vredjanje tudje vere.
Ne bismo to trebali uzimati tako zdravo za gotovo.
Ne, ali u suprotnom se to shvata kao vredjanje vere.Ma, nije zaista?...
Ne guraj lingvistiku i veru i isti kosh. Osim toga, postoji razlog zashto se samo u odredjenim sluchajevima ''bog'' u rechenici pishe velikim slovom.
Osim toga, ne vidim kakva je uvreda kada neko izgovori 'pobogu'?
To shto neko veruje ne znachi da je jedini kome je dozvoljena vokacija boga.![]()
U civilizovanom svetu - ne. Ako si verski fanatik, to je tvoja stvar, ali svako ima svoje pravo slobodnog govora.Ne, ali u suprotnom se to shvata kao vredjanje vere.
Pa, u civilizovanom svetu tudja vera bi trebalo da se postuje.U civilizovanom svetu - ne. Ako si verski fanatik, to je tvoja stvar, ali svako ima svoje pravo slobodnog govora.![]()
Pa, u civilizovanom svetu tudja vera bi trebalo da se postuje.
Vrlo često se moji i Lanini stavovi konfrontiraju sa Kreptinim a i imamo drugačiji pogled na svet, tako da ne može on ili bilo ko drugi da samelje ono što Lana ili ja mislimo.
Sigurno imaš problem generalno sa razumevanjem a i razlikovanjem suštine između Laninih, Kreptinih i mojih postova.
Vrlo često se moji i Lanini stavovi konfrontiraju sa Kreptinim a i imamo drugačiji pogled na svet, tako da ne može on ili bilo ko drugi da samelje ono što Lana ili ja mislimo.
A i ja se ne razvaljujem kucajući, prosto reči klize, nemam problem sa rečitošću.
Uz dužno poštovanje, lupaš nije normalno.
Hajde, molim te, nemoj više.
Jedno je po Bogu a drugo pobogu.
Uostalom, pobogu nije uvredljivo i semantički je prazno ako govorimo o Bogu.
A i niko nije rekao **** ga bog pa da se dušebrižnički zabrineš za Boga svoga.
Inače, ako koristiš glagol obožavati u "svakodnevnom govoru" tipa: obožavam čokoladu/kišu/mamu/tatu licemer si par excellence.
...a i kršiš drugu božiju zapovest.
Mada kao dokazani dušebrižnik, sigurno da ne koristiš taj glagol potencijalno-blasfemično-jeretičke semantike.
I vratite se na temu, ova rasprava je suvšna.![]()
Vash problem.naravno da nema razlike, pa isto je! (po Bogu i pobogu)
Naravno, imate pravo na svoja misljenja i shvatanja i iznosenja istog, ma kakva ona bila, ali cenim da je za vecinu pravih vernika ovakvo izrazavanje vredjanje i krajnji neukus i nepostovanje.
naravno da nema razlike, pa isto je! (po Bogu i pobogu)
Naravno, imate pravo na svoja misljenja i shvatanja i iznosenja istog, ma kakva ona bila, ali cenim da je za vecinu pravih vernika ovakvo izrazavanje vredjanje i krajnji neukus i nepostovanje.
Ali, nema potrebe dalje ulaziti u diskusiju, licno izrazavanje je licna stvar, a drugo je kako ce vas okolina i sagovornici razumeti i doziveti i na koji nacin licni izraz prihvatiti.
pobogu moze biti uzvicna rec..ono kad se deres i kazes pobogu sta si to uradio..a po bogu se stavlja u receniu kao sto je ,,Pljujes po Bogu"...tako da nikako ove dve reci nemaju isto znacenje..
Pa, ne bi trebalo da se koriste kao ''uzrecice i nista vise''. To je onda bogohuljenje, a posebno ako nisi vernik, onda je to vredjanje tudje vere.
Ne bismo to trebali uzimati tako zdravo za gotovo.
Da li verujete u boga? Pridrzavate li se 10 bozijih zapovesti?Postite li? Posecujete li verske objekte ili ste samo nazovi vernici?
Pa ovako... Verujem u Boga, ne postim, ne idem u crkve ili sta si vec nabrojao, tako da sam nazovi vernik, kao sto si rekao... BTW, nisam krsten...
Pravo pitanje je dal' posle ove 34 str. i celog podforum, Bog i dalje veruje u tinejdzere![]()
Ne znam,ali znam jedno da posle ovih godinu dana boravljenja ovde da sam idiot! Godinu dana sam jeo govna i sve mi je ovo izgledalo kul,ekstra zabava,zanimljivo,sad tek uvidjam da je ovo totalni shit i da sam godinu dana potrosio uzalud i zajebao dosta stvari... Takodje shvatam da neke postove (ne uvodni) koje sam ovde kucao su jako zabrinjavajuci i ne smem da potrazim iste na temi... Ne znam ni ja vise sam na cemu sam,sve sto je valjalo otislo je,sve sto sam imao vise nemam i ovo sto imam nisam zadovoljan jer je trulo i ne lezi mi zbog toga sam kivan na boga pa ga zato ne simpatise puno ali verujem da postoji i da ima nesto posle smrti ali ne bojim ga se! Sta sam ja? Vernik,ateista,agnostik...??![]()
Ne znam,ali znam jedno da posle ovih godinu dana boravljenja ovde da sam idiot! Godinu dana sam jeo govna i sve mi je ovo izgledalo kul,ekstra zabava,zanimljivo,sad tek uvidjam da je ovo totalni shit i da sam godinu dana potrosio uzalud i zajebao dosta stvari... Takodje shvatam da neke postove (ne uvodni) koje sam ovde kucao su jako zabrinjavajuci i ne smem da potrazim iste na temi... Ne znam ni ja vise sam na cemu sam,sve sto je valjalo otislo je,sve sto sam imao vise nemam i ovo sto imam nisam zadovoljan jer je trulo i ne lezi mi zbog toga sam kivan na boga pa ga zato ne simpatise puno ali verujem da postoji i da ima nesto posle smrti ali ne bojim ga se! Sta sam ja? Vernik,ateista,agnostik...??![]()
Ne znam kako obrazovan covek u XXI veku moze da veruje u neke zablude od pre dva i vise milenijuma...Ajd ako cemo logikom- ako su postojali samo u pocetku Adam i Eva koji su rodili neku decu,znaci mi smo potomci njihove dece sto znaci da je bilo bogami incesta?! Drugo- kako bog da razume tolike jezike i da skonta u koju si crkvu kršten,koje si vere,kako se moliš kad crkava ima kao kusih pasa. Treće- Postojali su nekakav Zevs,Apolon i ostali i sad njih nema nego ima Hrista.Gde su zaboga nestali?! Četvrto- Do sada su umrle na milijarde ljudi.Kako su svi uspeli da stanu u raju ili u paklu u onaj čabar da ih đavo kuva.Koliki mora da je taj đavolji čabar?! Kako Srbi nisu uspeli po običaju da šmugnu i iz čabra?! Peto- Odakle Bogu materijal da pravi čabar ili sumpor da bi pekao ljude u paklu?! Da ga ne drži u džepu?! Da li Bog ima devojku?! Jel ide sa njom u bioskop?! Peto- Kako Bog može da razume tolike strane jezike?! I još neke novokomponovane?!
Tako da sam ja ateist.Niko ne može pa ni najrođeniji da me ubede da nečeg nadprirodnog ima,jer sve ima svoje objašnjenje iako smo za neke stvari još glupi da shvatimo.Crkva kao institucija treba da očuva nacionalni identitet u ovom vremenu globalizacije i na mestima gde je taj identitet ugrožen fizičkim terorom to po meni treba da bude njen zadatak.Još nešto sam hteo da napišem,setiću se već...