Tinejdzeri i Bog!!

Verujem u jednoga Boga Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, Jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rodjenog, a ne stvorenog, jednosušnog Ocu, kroz koga je sve postalo; Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji vaskrasao u treći dan, po Pismu;
I Koji se vazneo na nebesa i sedi sa desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospoda, životvornoga, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
I u jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu. Ispovedam jedno krštenje za opraštenje grhova. čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka.
Amin.
ti to ozbiljno?

Da li verujete u boga? Pridrzavate li se 10 bozijih zapovesti?Postite li? Posecujete li verske objekte ili ste samo nazovi vernici?

verujem...iskreno ne mogu da se setim koje su,ali sigurno se pridrzavam ali svih 10 mislim da ne..pre sam stalno postila a sada postim kada treba samo(ono,kad svi poste msm vecina kad posti),a na badnje vece se obavezno omrsim jer odem u grad i popijem nes..baksuz stas...posecujem verske objekte...ne svaki dan ali odem jednom u 1-3 meseca...

Stari Grci i Rimljani, kao i svi antički narodi, su verovali da sve što se u prirodi događa da u stvari bog kao navodno izaziva razne promene.Tačnije, verovali su u natprirodna i mitološka bića i verovali su da postoji njihov posebni bog zaštitnik.I iz svega toga je proizašao sam pojam religije.;)Valjda ste sve to učili u prvoj godini iz istorije i latinskog:roll:

latinskog???u kojoj se skoli to uci iz latinskog?

Pisah ja jednom davno:
Sve to shto si pisao je 'mehanika drzh-ne daj''.
Neke stvari su u sushtoj kontradikciji, te druge kojima lichno tezhim ochigledne, empirijski i teorijski dokazane, osnova su za dalja otkrivanja, dopunjavanja. Chinjenica je da svi neshto teoretishu, kite svoje govore brojnim stilskim sredstvima, ne bi li oni izgledali elokventno i predstavili sebe kao prave erudite, dok su brojne falinke i dalje prisutne. I sushta razlika je u tome hotje li se neko pozabaviti tim falinkama ili ne. A ono shto je bitno jeste da je ubedjivanje partija apsolutno nepotrebno.

Svakom svoje, a ja prezirem svaku izrechenu glupost, a pre svega zakljuchke koji svoju osnovu i vezu sa premisama nemaju. Shvatam vernike, poshtujem, ali mi je zaista muka od onih koji mi na nos nabijaju moj nazovi-nedostatak kvaliteta.

Back