gost 123295
Ističe se
- Poruka
- 2.476
Naravno, opste je poznata materijalna situacija popova i ostalih svestenih lica..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i da,zaboravila sam da kazem...cak i danas,mi ne znamo potpunu istinu o zlodelima crkve....vecina je verovatno cula za progon vestica,veoma znacajnom pokretu koji se obracunavao sa takozvanim "vesticama"...ni danas ne znamo tacan broj ljudi koji su pobijeni...a o tome ni jedna recenica u knjizi iz istorije za drugu godinu,koja okriva period u kome su se ova progonstva desavala...
hocu da kazem da sad pokusavaju da ciste svoja govna...i da je njihova rec oce nas...sto se tice onoga za institciju,stavi malo prst na celo i skapiraces da sam u pravu...i da je to veoma profitabilna institucija...a sto se tice naivnih rasprava...pa brate,niko te ne drzi ovde.I sta sada hoces time da kazes... ?
da preskocimo prvu gresku a to je nazivanje crkve institucijom...
nedostajale su mi ove naivne rsparave...
pozzz
1. crkva je zajednica gresnika, normalno je da gresi ( naravno to je ne opravda , greske su greske, a ljudi su ljudi da prastaju )hocu da kazem da sad pokusavaju da ciste svoja govna...i da je njihova rec oce nas...sto se tice onoga za institciju,stavi malo prst na celo i skapiraces da sam u pravu...i da je to veoma profitabilna institucija...a sto se tice naivnih rasprava...pa brate,niko te ne drzi ovde.
I sta sada hoces time da kazes... ?
da preskocimo prvu gresku a to je nazivanje crkve institucijom...
nedostajale su mi ove naivne rsparave...
pozzz
ja msm da su katolici dosta menjali veru po svojim zeljama...odatle i prodavanje tih oprostajnica...dok su pravoslavci koliko toliko ostali dosledni pravim nacelima...

Ma jok , uopshte nije institucija /end sarcasm
Porodice papa i kardinala su imale palate velelepnije od najvecih evropskih kraljeva , a kod nas su crkvenjaci imali drzhavu u rukama , a o Tibetu da ne govorimo .
1. crkva je zajednica gresnika, normalno je da gresi ( naravno to je ne opravda , greske su greske, a ljudi su ljudi da prastaju )
2. u svakom zitu ima kukolji ( crkva se je cesto skretala sa pravog puta i zato nailazi na sve teza iskusenja, kao i ljudi...)
3. crka je telo Hrista na zemlji i kao takva ne moze bitI instistucija, samo je greska ako tako deluje... no nijedan covek ne treba da zaboravi da je bozji hram pre svega u njemu samom i da prvo tamo treba da zaviri , a ne da blati tudje..
4. eto doslo mi....
Najveca lepota pravoslavlja , a pogotovu ovog nasheg srpskog je kolika kolichina stare paganske religije inkorporirano u danashnju crkvu .
1.naravno da su takvi postojali i postoje , ali nije svako sposoban da prihvati veru i zrtvu koju to donosi...( uostalom evo ja tebi ukazujem na pravo hriscanstvo , pa zasto ga ne prihvatis??? , pa d ane verujes , isto ti je i sa ostalima... nisi nikakav izuzetak...)1.crkva jeste zajednica gresnika,ali zar ne postoji tamo ni jedan,kako ti kazes"gresnik" koji ce ostalima da otvori oci?i da bi nesto bilo oprosteno,prvo treba da se prizna,a samim tim sto zataskavaju informacije znaci da ne zele da "priznaju svoje grehe i da se za njih pokaju",ako cemo koristiti crkveni
2. da se ona drzi svojih VERSKIH pitanja,a da ne tura nos svuda(pa i u udzbenik iz istorije) ne bi imala ni jedno skretanje sa svog puta..a ovako...ko jebeni ivica i marica....
3.jeste greska,o tome ja i pricam,a ti tu pametujes...i ne da deluje,nego...
4.onda nemoj da se zalis
sto i jeste istina...ali to je i zastupljeno i u katolicizmu,ma u samom korenu religije...prvo,opis Boga...bradati,sedi cika...lici li vam to mozda na grckog vrhovnog boga zevsa?mnoge stvari su preuzete iz paganstva,da bi se isti,dok su se pokrstavali, lakse priviknuli na novu religiju.......
1.naravno da su takvi postojali i postoje , ali nije svako sposoban da prihvati veru i zrtvu koju to donosi...( uostalom evo ja tebi ukazujem na pravo hriscanstvo , pa zasto ga ne prihvatis??? , pa d ane verujes , isto ti je i sa ostalima... nisi nikakav izuzetak...)
to vazi za boga , da bi se pred bogom pokajali iskreno i tako dobili priliku da im sve bude oprosteno , tj. samo je na bogu da sudi...
dakle nije ti teologija bas najbolaj strana , pre kritika i osuda...
2. a ti bi ocigledno da ti ja sto puta ponovim isto...
3. pa da ja i kazem da je greska, ovaj pametni deo ti ocigledno bas ne lezi uz tvoja ubedjenja...
4. da uparvu si...
citiram tebe:ljudi su ljudi da prastaju.....
da li sam ja spomenula bibliju?Bog je tako prikazan i na najranijim freskama,pa sve do renesansnih umetnika pa do danas....da li si ti nekad i krocio u crkvu?i da,ja sam zensko.lep pokusaj, ali covek je jednostavno ogranicen i nazalost cesto boga shvata na tako neki smesan nacin...
uostalom retko ko i sebe shvata i vidi onakvim kakvim zaista jeste , kako tek moze boga da vidi na ipsravan nacin...
dakle svaki put kada je covek pokusao da nadje odgovor izvan svojih granica, nasao je samo potvrdu istih....
a inace nigde u bibliji bog nije opisan kao kako si ti rekao bradati cikica, uopste koliko znam nije nigde ni opisan...
da li sam ja spomenula bibliju?Bog je tako prikazan i na najranijim freskama,pa sve do renesansnih umetnika pa do danas....da li si ti nekad i krocio u crkvu?i da,ja sam zensko.
da li sam ja spomenula bibliju?Bog je tako prikazan i na najranijim freskama,pa sve do renesansnih umetnika pa do danas....da li si ti nekad i krocio u crkvu?i da,ja sam zensko.

da u smislu da covek nije telesina , vec milosrdno bice stvoreno od boga i koje moze i treba da prasta....dakle covek nije vise covek kada zaboravi na to , tj. kada vise ne oseca ni trunke milosti i ljubavi u sebi za druge...
priznajem zvuci konfuzno , ali moze da se shvati...

lep pokusaj, ali covek je jednostavno ogranicen i nazalost cesto boga shvata na tako neki smesan nacin...
uostalom retko ko i sebe shvata i vidi onakvim kakvim zaista jeste , kako tek moze boga da vidi na ipsravan nacin...
dakle svaki put kada je covek pokusao da nadje odgovor izvan svojih granica, nasao je samo potvrdu istih....
a inace nigde u bibliji bog nije opisan kao kako si ti rekao bradati cikica, uopste koliko znam nije nigde ni opisan...
nema potrebe,verujem u jednakost polova na svakom poljumoje postovanje, bicu nezniji u raspravi...![]()
bog nije nigde prikazan , boga predstavlja , sveto trojstvo , znas ono, otac , sin i sveti duh...
Ne samo Isus Hrist...
dobro mislimd apostoje predstave svetog duha kao andjela , ali i to nije sigurno...a otac nije nigde prikazan...