Tinejdzeri i Bog!!

Nadam se da si sarkastican.

Зашто, што сам написао мале животе....
То сам написао јер је просечних 70 година људског живота, једна мрвица у односу на целокупно време (нпр. старост свемира), а човек као биће је као атом у односу на целокупан свемир...:(
Пошто је тако, себе тешим религијом. . .

vidi, nishta nije zapisano
druga stvar, recimo da bog postoji, mislish li stvarno da se on zamara pishuci sudbine za milijarde ljudi?
sudbina ne postoji kako obichno nju gledaju ali postoji nepromenljiv sled dogadjaja

ne postoji nikakav 'nepromenljiv sled dođagaja'. mikroskopske stvari umeju da izazivu promene ogromnih razmera. okolnosti doprinose da igrom slučaja neki događaj postane moguć, a nikako nužan. neko ko veruje u sudbinu, odriče se odgovornosti. samim time i slobode. jer šta nam objašnjava, ako je već sve predoređeno, šta onda čini hitlera, staljina ili pol pota zlikovcima, jer nije bilo u njihovoj moći da taj kobni sled promene?

ne postoji nikakav 'nepromenljiv sled dođagaja'. mikroskopske stvari umeju da izazivu promene ogromnih razmera. okolnosti doprinose da igrom slučaja neki događaj postane moguć, a nikako nužan. neko ko veruje u sudbinu, odriče se odgovornosti. samim time i slobode. jer šta nam objašnjava, ako je već sve predoređeno, šta onda čini hitlera, staljina ili pol pota zlikovcima, jer nije bilo u njihovoj moći da taj kobni sled promene?

e strashno me mrzi sad da objashnjavam moje mishljenje jer je veoma zaguljeno al jednom cu ti objasniti na shta mislim kad to kazhem.

a znachi sa mnom samo neozbiljno? :lol:

samo neobavezni sex

e da ne bude da spamujem
smatram sebe vernikom,ali slaba vajda od toga
moji zaboravili da me krste i otežu to godinama
i sad skoro kad sam izrazila želju da se krstim,oni su navalili da me krste ovde u gradskoj crkvi
a ja na Fruškoj Gori ili u Ovčar banji u nekom lepom manastiru
i to još nije rešeno.

Back