Tinejdzeri i Bog!!

mile zheli reci da je najbolje da se zamonashish, overkill, bog ce ti pokazati pravi put ;)
E imao je 17 godina,sto nije! Da ali bicu u nekoj sekti!

За то си сам себи крив, није ти Бог крив.

opet je on kriv sto me drugacijeg nije stvorio,sto moju dusu nije ubacio u drugo telo! Ma mogao bih ovako do ujutru!

Na stranu ironija.

Пример човека који је ,упркос великој несрећи ,у животу успео да се избори уз помоћ Бога је др Радован Караџић.

Hteo bih da te najiskrenije pitam - kako to? Mislim, kako mozes biti siguran da je zapravo Bog taj koji mu je pomogao? Jesi cuo nekad za subjektivnost i supersticiju?

Hvala.

Онда иди придружи се арнаутима на Космету... :roll:

Зашто си уопште отворио ову тему онда?

U njih tek mrzim,gledaj ja volim svoju zemlju,svoj narod (u neku ruku ih i ne volim jer smo zavidni) ali ne vidim problem ja u ratu ne bih prezao od ubijanja i zverstava za svoj narod,ja se ne bojim smrti a neki vernik bi se uplasio i ne bi smeo da ubije coveka! Inace me boli kada vidim da neko nase unistava,taj Siptarski narod ne podnosim,kao ni nase neprijatelje Hrvate i od skora Crnogorce! A moj stav nema veze sa temom!

Pa ovako... Recimo da mi je cela ta ideja da je bog stvorio svet za 7 dana(ili tako nešto) apsurdna. Nisam neki vernik, ali postim za neke velike praznike, kao npr. Veliki petak, zato što mi cela porodica posti. Ne pridržavam se baš zapovesti i neki put posetim neki manastir i neku crkvu, više iz radoznalosti nego vere. Dakle, ne verujem baš u boga ali nisam ni ateista.

bog ne postoji, boga su izmislili ljudi...josh u najranijim periodima, kada su bili tupavi, nisu mogli da objasne neke pojave, pa su to "radili bogovi"
i sad je bog tu kao neshto shto treba da nas spasi....mhm, vazi...
boga su izmislili ljudi iz straha i to je sve

bog ne postoji, boga su izmislili ljudi...josh u najranijim periodima, kada su bili tupavi, nisu mogli da objasne neke pojave, pa su to "radili bogovi"
i sad je bog tu kao neshto shto treba da nas spasi....mhm, vazi...
boga su izmislili ljudi iz straha i to je sve

Imaš dokaze da ne postoji?

Samo preskoči, molim te, deo o mom glupiranju i lepo mi odgovori.

Uostalom, dobar deo ljudi i danas veruje u istog, dakle i dalje su tupavi, sudeći po tvojoj rečenici.

Poslednja izmena:
ne verujem... u institucionalizovanu crkvu i hrišćansku dogmu. verujem u svog Boga, al ovaj ne mora da se zove Bog, može da se zove i Priroda, Energija, Ljubav, Milisav ili Radojka npr.... pridržavam se onih univerzalnih zapovesti tipa ne ubij, ne ukradi, ne poželi tuđe, me čini preljubu, poštuj roditelje isl. a one fore "ja sam tvoj bog i nemoj da sanjaš da pomislišp da postoji drugi" su mi deo onoga što sam napisao u prvoj rečenici. ne postim. ne posećujem verske objekte (ili se maksimalno trudim da ih izbegavam. zvanično sam ateista.:cool:

Pa i ne zove se Bog nego se zove Gospod. U islamu Alah, kod ovih ovako kod onih onako :bye:

Back