ok, inkvizitori... ali nadji makar i jednu stvar koju su oni uradili a da tako nesto pise u bibliji...i da, slazem se da su problem oni koji je tumace bukvalno.
antisemitizam se razvija za vreme fasizma. Hitler nije bio inspirisan biblijom, vec mitologijom, njegova zelja da napravi savrsenu selekciju odbacivala je semitske narode, crnce itd.
Sto rece Tinar, u to vreme je bilo dosta ucenja, kako to da se jedino hriscanstvo odrzalo do danas tj. kako to da ima ovoliko ljudi koji se izjasnjavaju kao hriscani...
Spomenuo sam Sokrata, jer si doveo u sumnju postojanje mesije. O Isusu postoji vise dokaza nego o pojedinim vojskovodjama i istorijskim licnostima cije se postojanje ne dovodi u pitanje.
to je jednostavno tvoj stav na koji niko ne moze da utice niti bi trebalo da pokusa ...
templari su krivotvorili bibliju ? nisam razumeo taj deo..
cisti komercijalisti! Narod je uvek spreman da cita o teorijama zavere, obmane itd.
mnogo tesko ubediti prosecnog amerikanca, koji zdere svoju pljeskavicu, i nije dalje video od svoje struke, da je sve laz . . . zato sto je neko postovan ne bi trebalo da znaci da je upravu. Neki postuju i David Ickea i Alex Jonesa, a prosudi sam kolko je ozbiljno ono o cemu oni pricaju... tako da to merilo sto je neko "postovan" pada u vodu.
poznata mi je ta teorija , jer u poslednjih 10 godina, ne moze da se napise antibiblijska knjiga, a da se ne pomene to :\