Tinejdzeri i Bog!!

Fazon je shto sam Isus nikad nije spomenuo crkvu... Otkud onda ljudima to da iskazuju poshtovanje Bogu u jednoj zgradi? :confused:

U Matejevom jevanđelju Hrist smatra Petra za temelj svoje Crkve.

A to da ljudi iskazuju poštovanje Bogu u jednog zgradi... Mislim da se to zove ljudskom potrebom.
Slično pitanje bi bilo - zašto su ljudi u Starom veku podizali hramove svojim bogovima ili bogu, zaštitniku tog grada? Zigurati u Mesopotamiji (između ostalog - Vavilonska kula posvećena bogu Marduku), mnogobrojni hramovi u Egiptu, itd...
Sve je to nastalo iz potrebe ljudi da znaju da ima ko da ih štiti. Neko nadmoćniji i od najvećih neprijatelja države. Snažniji od bolesti, ratova, nemaštine...
Jer je svakom ljudskom biću, u njegovom životu potreban oslonac. A ako on već ne može biti u porodici, prijateljima, onda je čovek prinuđen da traži nešto više...

Makar je to moje viđenje stvari.

Ne znam da li je pravila statistiku ili je u pitanju intuicija, ali tvrdnju sigurno nece oboriti dva izuzetka. (zato sam i pomenuo da je rekla statisticki)

Licno ne bi me cudilo da vecinu metalaca ne cine hriscani. To je moja neka bzvz procena i mozda je netacna.

ne razumem se preterano u hrišćansku dogmu i Bibliju (mada, verujem, više nego mnogi tzv. vernici) al mi se sere od priča tipa greh je ako si naklonjen ovoj ili onoj muzici, greh je tetovirati se, greh je ovo, greh je ono... mislim koji je to arbitar proglasio!? a, kontam u zadnje vreme, ikao sam zvanično ateista, u principu svaki čovek je verujući čovek (na ovaj ili onaj način, veruje u ovo ili ono), jer šta bi bio čovek koji nema ama baš nikakva verovanja (čak i verovanje da ne postoji Bog (makar koji) je neka vera), bio bi nita, živeo u totalnoj anarhiji, ne bi poštovao ni sebe, ni život, ni prava, ne bi se ničeg plašio i libio... ma ne mogu da zalazim u ovu tematiku, samo se sve dublje ukopavam, a konačnog odgovora nema...

Back