The Sopranos

Mislio sam prvo da je Prison break jakoo dobra serija, pa sam mislio da je Lost neko savrsenstvo, one tree hill takodje...a onda sam uzeo da gledam Sopranose, i uz Dosije X, najjaca serija ikad ! dal je neko o nekom mogucem nastavku serije ?

gledao sam ranije ovde, mada nema prevoda https://watchtvseries2.unblocked.earth/serie/the_sopranos

uglavnom link streamplay.to

Ma ne radi mi ni tu, ali dobro, brt hvala ti u svakom slucaju :ok:

Inace bas imam zelju da pogledam i Sopranose ali i Boardwalk Empire koju je takodje radio Terens Vinter, pogotovo ako mi se prva svidi.....

Na ovim sajtovima na kojima sam ranije gledao neke druge serije mi stoji kao hostovi nisu dostupni, radimo na zameni, pa valjda ce moci uskoro.................

Ma ne radi mi ni tu, ali dobro, brt hvala ti u svakom slucaju :ok:

Inace bas imam zelju da pogledam i Sopranose ali i Boardwalk Empire koju je takodje radio Terens Vinter, pogotovo ako mi se prva svidi.....

Na ovim sajtovima na kojima sam ranije gledao neke druge serije mi stoji kao hostovi nisu dostupni, radimo na zameni, pa valjda ce moci uskoro.................
Што се "Boardwalk Empire" тиче,прве две сезоне су одличне,а 3-5. можеш и да прескочиш да се не разочараваш и нервираш.Сигурно је има на Торентима...

Што се "Boardwalk Empire" тиче,прве две сезоне су одличне,а 3-5. можеш и да прескочиш да се не разочараваш и нервираш.Сигурно је има на Торентима...

Ma snasao sam se u medjuvremenu, ovde gde sam nasao Sopranose online verovatno ima i Boardwalk Empire, nego sad gledam nesto drugo pa dok to zavrsim...

Znajuci sebe pogotovo kada je u pitanju serija sa vecim brojem epizoda poput Sopranosa, da odgledam danas dve, sutra jednu, sledeca 2 dana nijednu pa opet 2-3 i tako u krug, bice ovo definitivno zima u znaku ove serije, sto se mene tice. :) Ocekujem pred sobom da vidim znacajan kvalitet i ono na cemu je dobrim delom HBO i stekao ime i ovakvu reputaciju.

ono što stvarno privlači kod Boardwalk Empire su živopisni likovi ;)

Imam neke zamerke na Sopranove. Na primer, nekoliko puta se desilo da se neki Tonijev problem rešava sam od sebe, bez njegovog angažovanja. Kada je hteo da se reši Ričija, na kraju ga je njegova sestra ubila neplanirano. Ajde da se tako nešto desi jednom, ali kasnije je opet imao problem sa Ralfom kojeg nije hteo da postavi za kapa jedne ekipe nego Gigija, a ekipa je htela Ralfa. I problem se reši sam od sebe tako što Gigi umre na WC šolji. Kao da nisu znali kako da izvuku Tonija iz ćorsokaka pa smislili neko neuverljivo rešenje.
Zatim, nije mi se svidelo što su ona dvojica Sicilijanaca, angažovana da likvidiraju Leotarda, ubili pogrešnog lika i njegovu ženu. Uopšte, u tom sukobu su Sopranovi izvukli deblji kraj i pokazali se dosta trapavo.
Dalje, ima previše onih koji su spremni da sarađuju sa policijom.
Jedna sezona, mislim da je četvrta, je užasno dosadna.

Imam neke zamerke na Sopranove. Na primer, nekoliko puta se desilo da se neki Tonijev problem rešava sam od sebe, bez njegovog angažovanja. Kada je hteo da se reši Ričija, na kraju ga je njegova sestra ubila neplanirano. Ajde da se tako nešto desi jednom, ali kasnije je opet imao problem sa Ralfom kojeg nije hteo da postavi za kapa jedne ekipe nego Gigija, a ekipa je htela Ralfa. I problem se reši sam od sebe tako što Gigi umre na WC šolji. Kao da nisu znali kako da izvuku Tonija iz ćorsokaka pa smislili neko neuverljivo rešenje.
Zatim, nije mi se svidelo što su ona dvojica Sicilijanaca, angažovana da likvidiraju Leotarda, ubili pogrešnog lika i njegovu ženu. Uopšte, u tom sukobu su Sopranovi izvukli deblji kraj i pokazali se dosta trapavo.
Dalje, ima previše onih koji su spremni da sarađuju sa policijom.
Jedna sezona, mislim da je četvrta, je užasno dosadna.
E pa u životu uvek nešto neplanirano iskrsne i nekad je potrebno da za uspešnu karijeru imaš i malo više sreće. Mislim da ti je ova serija realističnija od bilo koje druge do sad.

E pa u životu uvek nešto neplanirano iskrsne i nekad je potrebno da za uspešnu karijeru imaš i malo više sreće. Mislim da ti je ova serija realističnija od bilo koje druge do sad.

Jel realnija od Zice? Za nju te pitam posto sam je relativno skoro gledao, a snimana je manje-vise u isto vreme kada i Sopranosi i obe su izasle iz HBO produkcije.. A The Wire je sve samo nije sablonska, moze svasta za nju da se kaze i da je dosadna i spora, ali onako realan prikaz americkog grada s pocetka 2000ih i prosto zivota, nisam nigde video...

Jel realnija od Zice? Za nju te pitam posto sam je relativno skoro gledao, a snimana je manje-vise u isto vreme kada i Sopranosi i obe su izasle iz HBO produkcije.. A The Wire je sve samo nije sablonska, moze svasta za nju da se kaze i da je dosadna i spora, ali onako realan prikaz americkog grada s pocetka 2000ih i prosto zivota, nisam nigde video...
E Zicu nisam gledao, jednostavno tema i koncept me nisu privukli ali to malo sto sam video deluje mi dosta kvalitetno i realisticno i mislim da bi ta serija mogla negde da se meri sa Sopranovima... ali opet posto nisam gledao sve ne mogu nista zasigurno da kazem...

Ja sam upravo protiv preterane realnosti u filmovima i serijama. Realnost je dosadna i ružna, i upravo je svrha postojanja filmova i serija da daju čoveku mogućnost da malo odšeta iz svoje svakodnevnice.

Težnja ka što većoj realnosti se kosi sa suštinom filma.

Sopranosi su bolji od Zice. Jednostavnija (u smislu manje likova i ludila) ali meni licno interesantnija prica sa dubljom karakterizacijom i psihologijom likova, uz to bolja gluma i bolja rezija. U umetnickom smislu jedino sto moze da se poredi sa ovim je Breaking Bad.

Back