The Prodigy

Srecan sam sto sam ih slusao na prvom koncertu kod nas, u "Pioniru"... :-)
Nesrecan sam jer nema vise Leeroy-a... :-(
Hvala im sto postoje... Hvala im na himni No Good...
Sta reci, slusaju ih ljudi koji su okoreli metalci...

Najvisi Clan Foruma:
Srecan sam sto sam ih slusao na prvom koncertu kod nas, u "Pioniru"... :-)
Nesrecan sam jer nema vise Leeroy-a... :-(
Hvala im sto postoje... Hvala im na himni No Good...
Sta reci, slusaju ih ljudi koji su okoreli metalci...

Tako je ja sam okorela metallka i saradjivala sam sa njima. Malo slusam njih, malo "Juzni vetar" i kombinacija super! 8-)

Jeee... kacse setim, prvi cede štosam kupio bioe neki dupli best of od Prodidžija...
Voodoo People... Poison... Smack My Bitch Up... Firestarter... Molotov Bitch... Out Of Space... itaaakodalje, i takodalje...

Jedan od najboljih bendova svih vremena. Neizmerljiv uticaj na elektronsku muziku i '90-te.

Nastup na EXIT '07 im je bio boles'... Nego, jel zna neko da mi kaze koliko je bilo ljudi na Main Stageu tada, posto sam ja bio u prvim redovima i nisam imao predstavu sta se desava iza mene (:

hah , isti sluchaj .
bila sam skroz do shipke , dodirnula sm maxima kad je prolazio . kako je opasan , aaaaaaah .
bilo je vishe od 30000 ljudi i kako sam prochitala , njihov koncert je bio najposeceniji na ovogodishnjem exitu [ shto se naravno i ochekivalo ] .
sad su mi bili bolji nego u beogradu 2005 . tad nisam bila svesna da gledam bend uz koji sam odrasla .
jel bio neko u pioniru '95 ? tad sam bila veoma mala . . .

btw , oni obozavaju srbiju , mrzi me sad da pishem sve zashto , posle cu .

Pa ono, prostor Main Stagea je procenjen za oko 35k ljudi, pa koliko se jos nagura u okolini.
Prosle godine je bilo rechi da je Billy Idol oborio rekord popunjenosti Main Stagea i da je tada bilo verovatno oko 40k ljudi. Tesko da cifra moze ici preko toga, to bi ljudi stajali vec po okolini, bez direktnog zvuka i pogleda cak i na bimove.
Al' verujem da su se i oni priblizili toj granici kapaciteta.

tyra:
hah , isti sluchaj .
bila sam skroz do shipke , dodirnula sm maxima kad je prolazio . kako je opasan , aaaaaaah .
bilo je vishe od 30000 ljudi i kako sam prochitala , njihov koncert je bio najposeceniji na ovogodishnjem exitu [ shto se naravno i ochekivalo ] .
sad su mi bili bolji nego u beogradu 2005 . tad nisam bila svesna da gledam bend uz koji sam odrasla .
jel bio neko u pioniru '95 ? tad sam bila veoma mala . . .

btw , oni obozavaju srbiju , mrzi me sad da pishem sve zashto , posle cu .

A sto obozavaju srbiju,molim te napisi.Ja sam 2005 zagrlio maxima,pa vi vidite.... 8-)

kao prvo , koncert u pioniru , odrzan 8.12.'95. je , barem do tada , bio njihov najposeceniji koncert u zatvorenom prostoru i odushevili su se time koliko mladi u tamo nekoj srbiji vole njihovu muziku ; zatim , tokom studentskih demonstracija '97 , gde su po trgovima non stop pushtane njihove pesme , chlanovi grupe , chuvshi za to , poslali su telegram podrshke studentima ; 2000. godine na MTV music awards , pojavili su se dva chlana otpora , iz nashe zemlje , i prichali kako konachno rushe vlast , miloshevica etc. i onda prikazuju prodigy , koji prichaju kako je uzasno shta se deshavalo nashoj zemlji , pominjali su i bombardovanje , rekli su da tamo imaju fenomenalnu publiku i da im je jako zao zbog svega - poenta , oni su za to vreme koje su dobili mogli da prichaju o sebi , novom albumu i ostalo , ali iskorisitili su ga tako shto su prichali o nama .
7.10.2005.-sajam , hala 14 , 9 godina i 290 dana kasnije , prodigy ponovo u beogradu .
koncert veoma nostalgichan , neki novi klinci u prvim redovima , stariji u pozadini , trenutak u kome su prodigy u velikom problemu suochavanja sa proshloshcu, kako svojom, tako i cele scene .
razocharenje je bilo , iz jednog jedinog razloga - trajanja koncerta od svega sat i 15 minuta . sve ostalo je , malo reci , bilo na mestu .
medjutim , pre tachno nedelju dana , 12.7. , ponovo su tu , opasni ostrvski momci , legende ekcesa , kako god . zapalili su tvrdjavu .o nastupu se vec sve zna , ali josh jedan dokaz koji svedochi o tome koliko cene i gotive srpsku publiku su upravo ti osmesi na njihovim licima na kraju , i mislim da je retkost da se na kraju koncerta poklone publici , mashu i shalju poljupce [ gledajuci desetine njihovih koncerata to tvrdim ] . uostalom , ko je vishe pevao out of space na kraju - keith i maxim ili ipak mi ?
na kraju , liam je na pitanje koja su mu tri najznachajnija koncerta , koja ce uvek pamtiti , odgovorio : na prvom mestu koncert na crvenom trgu pred vishe od 100000 ljudi , zatim u bejrutu i kao treci u beogradu , '95.

i onda prikazuju prodigy , koji prichaju kako je uzasno shta se deshavalo nashoj zemlji , pominjali su i bombardovanje , rekli su da tamo imaju fenomenalnu publiku i da im je jako zao zbog svega - poenta , oni su za to vreme koje su dobili mogli da prichaju o sebi , novom albumu i ostalo , ali iskorisitili su ga tako shto su prichali o nama .

:S Sumnjam da se oni toliko brinu, ali ajde... neka im bude..

sa njima se nikad ne zna po pitanju novog albuma .
the fat of the land je izashao '97 i od tad su najavljivali novi album , koji je izashao sedam godina kasnije , 2004.[always outnumbered , never outgunned] .
kada su pitali liama zashto im je trebalo sedam godina da naprave novi album , odgovorio je :
'' nije trebalo sedam , vec jedna godina . ostalih shest sam igrao golf .'' .

nadam se da ce se ovog puta manje baviti golfom .

Back