NWO nije glup, nazalost to je vrlo lukav i prefinjen sistem manipulacije, kontrole i upravljanja ljudima i drzavama.
Posto je NWO zasnovan na lazima, korupciji i ljudskim manama/gresima (lazima i korupcijom, mada i ucenama i pretnjama, da budemo iskreni, donose se razni zakoni koji su u skladu sa ciljevima NWO, dok se citav sistem finansira ljudskim manama - drogom, kockom, prostitucijom, zelenasenjem i sl, uz ono sto se pribavi pomenutim zakonima;Tu su jos i monopolisanje (mediji, industrija), vojna industrija, ratovi...) mi mozemo da ucinimo nesto protiv NWO ali je to individualni doprinos, kao pojedicni svojim stavom, i stoga se cini mali i nebitan, ali to uopste nije tacno. Dakle treba da ne dozvolimo da i mi ne upadnemo u taj krug lazi i prevara, i ne postanemo ovce. Treba da se borimo za svoja prava, da pisemo tuzbe, da trazimo odgovornost i za cinjenje i za ne cinjenje, da ne potplacujemo i da ne uzimamo mito, da budemo pravedni, kriticni i samokriticni, da se angazujemo cak i politicki za ili protiv odredjenih zakona, a ne samo da sedimo i kukamo. Sistem je mocan samo zato jer smo mu mi to dozvolili. Najapsurdnije je sto je on tu (postoji) samo zbog nas, gradjana, tj zastite nasih interesa (po definiciji). Posto svi znamo kako to izgleda u praksi, bar ovde kod nas, jasno je i kako se treba boriti. Pitanje je samo koliko nas ima.
Inace ljudi su zaista ovce, u smislu da ce cutati sve dok neko ne formulise nesto smisleno i iznese to u javnost. Kao da uopste ne razmisljaju. Ja sam se u ovo uverio vise puta na licnom primeru. Dakle, zaista moze da se zatalasa, samo ako se malo mucne glavom i istupi javno sa argumentovanim stavom. Ali ne sme biti straha, jer onda sve pada u vodu. A na to NWO i racuna. Mi koji hocemo nesto da uradimo protiv NWO moramo biti spremni na ono "gde ja stadoh (a moze i padoh, sa NWO je to izvesnije), ti produzi". Ja cak ne vidim alternativu tome, jer rezultat pasivnosti je jedino da mi deca zive u nekoj vrsti konc-logora, slicnom farmi za stoku. Tov pomijama (GMO hrana i sl), muza i rmbanje, i na kraju noz (da se uzme jos koji organcic). Bukvalno. Znaci, kako mnogi na Internetu upozoravaju - KRAJNJE JE VREME JE DA SE PROBUDIMO!