The Hobbit

Jao, ljudi moji, vi ne mozeze da zamislite koliko sam ja cijukala kao malo dete kada je izasao prvi trejler, ono, pre godinu dana. Martin Frimen je idealan za Bilba, sve je delovalo oooodlicno, nisam moigla da docekam.

A onda pocese problemi. Prvo ovo 48fps, pa onda kojekakve glasine o radnji, odnosno, izmenama koje je (navodno) Dzekson uveo, i na kraju, slag na torti, da su odlucili da naprave 3 filma umesto 2, i to na sred post-produkcije prvog filma. To mi nekako ubilo zelju. Ni novi trejleri ni fotke me nisu odusevili. Sve mi deluje kao da na silu hoce da predstave kako je opasno i epski, kao da je maltene LotR.

Ne kazem, hocu da gledam ali nisam uopste uzbudjena kao onda kada sam gledala prvi trejler a patuljci zapevase "Over the Misty Mountains Cold".

Jao, ljudi moji, vi ne mozeze da zamislite koliko sam ja cijukala kao malo dete kada je izasao prvi trejler, ono, pre godinu dana. Martin Frimen je idealan za Bilba, sve je delovalo oooodlicno, nisam moigla da docekam.

A onda pocese problemi. Prvo ovo 48fps, pa onda kojekakve glasine o radnji, odnosno, izmenama koje je (navodno) Dzekson uveo, i na kraju, slag na torti, da su odlucili da naprave 3 filma umesto 2, i to na sred post-produkcije prvog filma. To mi nekako ubilo zelju. Ni novi trejleri ni fotke me nisu odusevili. Sve mi deluje kao da na silu hoce da predstave kako je opasno i epski, kao da je maltene LotR.

Ne kazem, hocu da gledam ali nisam uopste uzbudjena kao onda kada sam gledala prvi trejler a patuljci zapevase "Over the Misty Mountains Cold".

Film je OK.

Nemoj puno Bog zna šta da očekuješ, ali u redu je. Samo što možda malo predugo traje i što za moj ukus ima previše (samo-)referenci na Gospodar Prstvenova...
Knjiga nije ni iskasapljena, već se (uz sve što je ubačeno bez mijenjanja) film nje prilično drži; eventualna velika izmjena bi bilo ubacivanje Orka koji je zapravo davno umro kao jednog od vodećih antagonista u filmu...I još
Radagasta vuku džinovski zečići. :D

An-Unexpected-Journey-Trailer-Breakdown-16.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam htela da gledam u utorak kad budem u NS ali sam se na kraju ipak odlucila za Life of Pi. Cula sam da taj vise vredi gledati u 3d, pa cu onda Hobita u 2d kad stigne u Su.
Volela bih oba u NS da pogledam ali necu stici.
Blago nama u Subotici, imamo 5d bioskop ali 3d ne.

Ok. Ja svejedno ne mogu da otvorim stranicu, pa ako neko hoce da preprica sta tamo pise... z:lol:
Evo kopiracu ti zakljucak

Konačan utisak je da Piter Džekson još jednom uspeva da nam dočara magiju Srednje Zemlje. Vidljiv je trud i novac koji su uloženi u film i bez sumnje će se isplatiti u narednim nedeljama. Ukoliko mislite da film treba da prati knjigu do slova, onda ovo verovatno nije film za vas, iako ima mnogo da vam ponudi. Međutim, ukoliko želite da vidite film prepun prelepih predela Srednje Zemlje, akcionih scena koje će vam gotovo potpuno okupirati pažnju i originalnu viziju Tolkinovog „Hobita”, onda vas pozivam da odete u vama najbliži bioskop i pođete na neočekivano putovanje koje nam donosi Džekson sa ovim povratkom u Srednju Zemlju.

Konačna ocena: 9/10

Ma, moj je problem sto se meni nije narocito svidelo ni kako je uradio LotR. Mada Druzinu Prstena mogu svaki drugi dan da gledam, oni predeli i muzika su fantasticni.

Kad smo vec kod toga, kakva je muzika? Je l' pevaju Over the Misty Mountains Cold?

Pa to je iz trejlera, a kako je bilo u filmu?

Scena je malo duža; to su kraj i početak pjesme.
Nije bilo tako spektakularno kao u reklami. Lijepo bejaše, ali djelovalo je uobičajeno. Meni lično patuljci i njihovi pjesmuljci u Bilbovoj kućici ipak nisu prirasli pri srcu - iz ne znam kog razloga tačno. Mnogo su mi realniji i ubjedljiviji bili veseli Hobiti iz Gospodara...

Po meni, film je sasvim ok.....doduse, malo sam se pribojavao da ne prodje kao Gospodar, al ono na kraju ispade super...mislim i da su dobro odmerili duzinu filma i na dobrom mestu su ga prekinuli...Bilbo je super odglumljen....sve u svemu solidno....a 3D je lepo ispao, mnogo se lepse uklopio u film nego drugi koje sam dosad gledao

Odgledah ga i ja konačno ( 2D) i prilično sam razočarana.

Ne kažem da je loš , samo nikako nije ispunio moja očekivanja.
Kada je LOTR najavljen,bila sam mnogo skeptična lai me trilogija oduševila.
S Hobitom me promašilo.

Početna skepsa prema činjenici da će je Džekson razvući u trilogiju se zapravo raspršila...i dalje mislim da je previše ( Hobit je trebao ostati duhom Hobit a ne Gospodar prstenova) al ok. Fino je upleo različite elemente u priču i s te strane nemam zamerke.

Glumačka ekipa je isto dobra - Martin Frimen je sjajan izbor. Patuljci su solidno urađeni. Imam omanji problem sa Radagastom, kako likom tako i celom njegovom pojavom u filmu ( iako mi je drago da je dobio toliko vremena). Apsolutno . Niej mi se svidelo kako je Radagast prikazan i mrzela sam zečeve koji vuku kolica.
Azog mi uopšte nije trebao kao ni Torin VS Azog i gomila emotivnih govora ( Bilbo u predvorju pećine bauka, Torin/Bilbo posle scene sa Orlovima)
Scena u pećini bauka, pri begu patuljaka i Gandalfa..preduga, baš me zamorila...epsko- fantastični Matrix pobogu.

No moj osnovni problem je sama atmosfera knjige....Hobit nije epsko putovanje kao LOTR a u subotu u bioskopu gledala sam samo reprizu LOTR-a. To mi je najveća zamerka.
Džekson jeste pokušao da ubaci taj ' komični, šarmantni ( detinjasti čak)' duh koji Hobit poseduje ali nekako pogrešno...atmosfera ( sem na početku) je promašena za mene...a ono nonšalantnog i detinjasto se svelo na nešto što je ličilo na povremene loše skečeve i gegove...

S druge strane, vizuelno nemam zamerke...Okrug je savršen, da poželiš vikendicu tamo:D

opet kažem, nije film loš ali je u smislu adaptacije promašen. ( mom momku koji nije čitao knjigu se svideo ali prvo što je rekao kad je izašao iz bioskopa bilo je ' Wau baš liči na LOTR po atmosferi - što je po meni već znak da je ekranizacija promašena).

Evo, naluopetah se ja :D

Odgledah ga i ja konačno ( 2D) i prilično sam razočarana.

Ne kažem da je loš , samo nikako nije ispunio moja očekivanja.
Kada je LOTR najavljen,bila sam mnogo skeptična lai me trilogija oduševila.
S Hobitom me promašilo.

Početna skepsa prema činjenici da će je Džekson razvući u trilogiju se zapravo raspršila...i dalje mislim da je previše ( Hobit je trebao ostati duhom Hobit a ne Gospodar prstenova) al ok. Fino je upleo različite elemente u priču i s te strane nemam zamerke.

Glumačka ekipa je isto dobra - Martin Frimen je sjajan izbor. Patuljci su solidno urađeni. Imam omanji problem sa Radagastom, kako likom tako i celom njegovom pojavom u filmu ( iako mi je drago da je dobio toliko vremena). Apsolutno . Niej mi se svidelo kako je Radagast prikazan i mrzela sam zečeve koji vuku kolica.
Azog mi uopšte nije trebao kao ni Torin VS Azog i gomila emotivnih govora ( Bilbo u predvorju pećine bauka, Torin/Bilbo posle scene sa Orlovima)
Scena u pećini bauka, pri begu patuljaka i Gandalfa..preduga, baš me zamorila...epsko- fantastični Matrix pobogu.

No moj osnovni problem je sama atmosfera knjige....Hobit nije epsko putovanje kao LOTR a u subotu u bioskopu gledala sam samo reprizu LOTR-a. To mi je najveća zamerka.
Džekson jeste pokušao da ubaci taj ' komični, šarmantni ( detinjasti čak)' duh koji Hobit poseduje ali nekako pogrešno...atmosfera ( sem na početku) je promašena za mene...a ono nonšalantnog i detinjasto se svelo na nešto što je ličilo na povremene loše skečeve i gegove...

S druge strane, vizuelno nemam zamerke...Okrug je savršen, da poželiš vikendicu tamo:D

opet kažem, nije film loš ali je u smislu adaptacije promašen. ( mom momku koji nije čitao knjigu se svideo ali prvo što je rekao kad je izašao iz bioskopa bilo je ' Wau baš liči na LOTR po atmosferi - što je po meni već znak da je ekranizacija promašena).

Evo, naluopetah se ja :D
Problem je sto ljudi uporedjuju Hobit sa Gospodarima. Hobit nije nalik Gospdaru Prstenova. Takva je i knjiga.

Ali, da je Jackson adaptirao Hobita po originalu, onda bi stvarno bio deciji film. Ovako je malo vise za odrasle.

Ja cu da gledam sledece nedelje, pa se sad pripremam. najvise mrzim kada imam visoka ocekivanja pa se onda razocaram.

Ako nista drugo, bar mi glavni glumac deluje pogodnije nego glavni glumac u LotR. Nikako nisam mogla da se naviknem na Ilajdzu za Froda. Ali Martin Frimen mi deluje kao da je rodjen za Bilba... Molim vas, recite mi da je opravdao ocekivanja, da ne lupam glavom o zid.

Da je Frimen opravdao ocekivanja ili film?
Frimen jeste, sjajan je...ja boljeg hobita ne bih poželela mada je meni i Ilajdža bio ok....bilo je par scena sa Martinom gde je bio toliko simpatično smešan da sam se zacenila od smeha ali bukvalno.

Problem je sto ljudi uporedjuju Hobit sa Gospodarima. Hobit nije nalik Gospdaru Prstenova. Takva je i knjiga.

Ali, da je Jackson adaptirao Hobita po originalu, onda bi stvarno bio deciji film. Ovako je malo vise za odrasle.
Ma znam, i u pravu si....moj problem je što sam ze Hobita vezana više nego za Gospodara...pa sam baš i previše očekivala. Ne znam šta je mogao da uradi pa da budem zadovoljna:lol:

Friman. Od samog filma ne ocekujem mnogo. Ja sam jedan od onih snobova kojima ni LotR nije bila dobra adaptacija, a kamoli ovo. Tako da ne ocekujem previse. Uz to, Hobit mi nikada nije bila omiljena knjiga. Znam da se to smata jeresi u Tolkin svetu, ali stvarno nikada nisam mogla posebno da se uzivim u nju. U tom smislu, nemam neka ocekivanja ili nade ili nervozu da film mora da me odusevi.

Sa druge strane, mislim da je Martin Friman rodjen za hobita, i izgledom i nacinom glume, pa sam htela da pitam da li je stvarno bio tako dobar kako sam se nadala.

PS- Videsmo li Smauga? Ili je ovo preveliki spoiler za pitati?

Friman. Od samog filma ne ocekujem mnogo. Ja sam jedan od onih snobova kojima ni LotR nije bila dobra adaptacija, a kamoli ovo. Tako da ne ocekujem previse. Uz to, Hobit mi nikada nije bila omiljena knjiga. Znam da se to smata jeresi u Tolkin svetu, ali stvarno nikada nisam mogla posebno da se uzivim u nju. U tom smislu, nemam neka ocekivanja ili nade ili nervozu da film mora da me odusevi.

Sa druge strane, mislim da je Martin Friman rodjen za hobita, i izgledom i nacinom glume, pa sam htela da pitam da li je stvarno bio tako dobar kako sam se nadala.
Posle gledanja Hobbita sada definitivno nikog drugog ne mogu da zamislim kao mladog Bilba.

PS- Videsmo li Smauga? Ili je ovo preveliki spoiler za pitati?
Na samom kraju.

Back