lanavi
Aktivan član
- Poruka
- 1.908
ej, propade ti ta zadnja rec kolko je teska
(bitno je da smo u duhu teme)
Sus Mammalia, krmaca ili siparica, chois iz jors.
Svaka reč treba da ima težinu. Mene najviše nervira kad se kaže-- rekao je u ljutnji inače to ne misli. Kakva je to konstatacija?
Naravno da misli čim je to rekao.Kada bi smo poveli računa o rečniku ne bi ni bilo toliko svadja i ljutnji. To vidimo i na forumu svaki dan. Ako se dvoje ne slaže u mišljenju, veoma lako i brzo počinju da se vredjaju.
Moje mišljenje je da danas ljudi slabo poštuju reč i veoma lako barataju s njom bez neke težine.
Rec izrecena u besu je rec netaktirana (ne prati muziku notne sveske nego osecanja ....a ta tehnika mora da bude vezana). A sta sa recju pijanca (progovorilo pice ili covek istine)?
Postoje reci na gram i megatonske reci. Nekada nije problem u tezini primljene reci no u snazi primaoca reci. Premda kamenovanje treba izbegavati bez obzira na ozbiljnost krivice (cak i kad krivac ima ispravni pravac).
kaze se tri put meri jednom seci....a ovamo sve naopako, nijednom ne meri i samo seci bato... pa sta znam, sta to treba da ocuvamo??
Pa materijal...od maxi suknje ces napraviti minjak, a noge ti krive.....e.

A vrlo često to i nisu foliranti, nego jako površni ljudi. Na sve će klimati glavom i tapšati po ramenu a da ih saaavršeno baš briga. Sve im je ravno. Jer lakše je ići linijom manjeg otpora. Ili obrnuto, žele da čuju, ali samo ono što hoće. Jer im je isto tako svejedno. Pa se uhvate za jednu reč izvučenu iz konteksta i nje se drže ko pijan plota. Takvi su mi jednako odbojni koliko i foliranti.