Tetovaže - seksi ili ne?

Kao što naslov kaže - šta kažete vi?

Lično nemam nijednu tetovažu, prosto se nije desilo, sad već ni ne želim.
Kad sam bila klinka, bile su mi seksi a sad, otkad sam u Nemačkoj, počele su da mi idu na onu stvar, svi su bukvalno istetovirani.
bilo je seksi dok nije postalo masovno sad je istetovirana i kasirka u dragstoru na ćošku.
svi se šetaju kao stripovi unaokolo ja sam htela simboliku ali nisam umela da smislim ništa originalno.
avaj sad je sve što se istetovira prozaično neoriginalno naročito ideje za tetovaže sa pinteresta

Poslednja izmena:
bilo je seksi dok nije postalo masovno sad je istetovirana i kasirka u dragstoru na ćošku.
svi se šetaju kao stripovi unaokolo ja sam htela simboliku ali nisam umela da smislim ništa originalno.
avaj sad je sve što se istetovira prozaično neoriginalno naročito ideje za tetovaže sa pinteresta
Tebi bi lepo stajala neka tetovažica na podlaktici npr.

Tebi bi lepo stajala neka tetovažica na podlaktici npr.
imaš neku ideju?
imam u kući aparat za tetovažu i žensko dete koje tetovira i ima sigurnu rukicu za sitne detalje.
ali nemam motiv-
mnogo mi se svidela paulina tetovaža maslačka...prelepo urađeno i dobro joj stoji.
ali za sebe ne umem da odlučim godinama šta bih htela.
a mogla bih da dobijem sličicu za pola sata bukvalno.

Kad sam bila klinka, bile su mi seksi a sad, otkad sam u Nemačkoj, počele su da mi idu na onu stvar, svi su bukvalno istetovirani.
Isto,,sad na to gledam kao glupost,,mozda neka diskretna tetovaza i simbolična vezana za decu,nesto sto jednog dana nes se pokajati sto je imas..al za sad ni to.

na zapadu se tetovaže danas smatraju izrazom individualnosti, ali gledajući istorijski, u drugim kulturama su obično služile suprotnoj svrsi tj izražavale su pripadnost grupi. pripadnici joruba u Nigeriji, na primer, bili su obeleženi linijama na obrazima. na filipinima su mnoge etničke grupe tetovirale životinjske krljušti, životinje i nebeska tela na koži svojih članova pored linija i krugova. u mnogim kulturama, tetovaže su takođe bile deo obreda prelaska, označavajući novu fazu života, kao što je početak puberteta, majčinstva ili žalosti

navescu jos jednom primer skraja proslog veka kada je bilo kul da vadis zdrav zub "ocnjak" na desnoj strani vilice JER TAJ ZUB NIJE IMAO NI ONAJ JEDAN SOLISTA IZ NEKE AMERICKE ROK-GRUPE.

sta drugo da znače kad neko skrnavi svoje telo. Stavi se u mozak tetovirane individue, pre no što se tetovira šta mu kroz glavu prolazi i zašto preduzima taj korak i želi da ima sličicu na svom telu. Da privuče paznju, da se bolje oseča zbog toga. Misli da njegovo telo nije dovoljno lepo pa mu treba ta slika da ga ulepša. Sad znaš zašto. Poyy
vidi, mnogi članovi evropskih kraljevskih porodica bili su tetovirani: austrijska carica sisi imala je tetovirano sidro na glavi, kralj džordž nosio je grčki krst i zmaja. potonji se pojavio i na ruci ruskog cara nikolaja II. elite SAD su takođe cenile ovaj ukras za telo tj krajem 19. veka, navodno je 80% žena u višoj klasi Njujorka bilo tetovirano. koreni su dublji i danas je opet druga situacija

Back