Teške posledice Postkovid sindroma

tačno , vakcina sprečava da dođe do težih komplikacija
Постоје ли некакве званичне статистике и извештаји да се Постковид синдром јавља код невакцинисанеих, а не код вакцинисаних, или причаш напамет?

Po meni je diskusija uvek poželjna i ne vidim razloga da se guši. Po meni teorije zavere upravo i proizilaze zbog represije nad drugačijim stavovima.

Kovid kao virus ima različito dejstvo na različite ljude, isto kao i svi drugi virusi, ja recimo nisam vakcinisam, preležao sam ga nekoliko puta i nije mi bilo apsolutno ništa. Nisam se ni zakašljao. Dok su recimo mnogo nadrljali. Tako da tu nema mesta za generalizaciju, sve zavisi od mnogo faktora, pre svega od opšteg zdravstvenog stanja i imuniteta.
Шта ако струка не признаје здравље и имуни систем? :think:

hoces reci da teze posljedice post kovida danas samo imaju nevakcinisani..
Знам ваксере (и у фамилији их имам) који муку муче са пост-овима. Нама другима ништа није иако нам је било забрањено да идемо на породична састајања (ђе је већина "живила живот" и имала ковид пар пута а ми једини нијесмо). Чудне неке ствари, чудна болес и љек, ђе су здрави људи проблем а не болесни.
Да напоменем, да су прије тога исти ваксери били најздравији у широј фамилији. :eek:

Постоје ли некакве званичне статистике и извештаји да се Постковид синдром јавља код невакцинисанеих, а не код вакцинисаних, или причаш напамет?
Обично кад се раде та "истраживања" знаде се унапријед резултат и шта се ради. Струка је данас толико узнапредовала да се најприје обезбједи резултат а онда се све уради да се тај резултат стручно и потврди.
А не ко стара неваљала струка да се не зна какав је резултат и да се истраживање врши да се добије ко зна какав резултат. Данас је струка чудо, каже тако и тако и тачка и ту нема мјеста никаквим заједљивим питањима! Не-у-питно!

Ко ће сад то тражити по ковид темама, али неко је качио нешто с Лансета што нисам ни читао, а нисам јер је тај ко је качио препричао закључак отприлике овако: Ризик од миокардитиса због вакцине додуше постоји, али је након ковида значајно већи, међутим, ризик након што ковид прележи цијепљени је минималан. Пјур струка унд наука, да се изразим овако мултилинвално. :mrgreen:

Само још да нам објасниш којим чудом преживјеше изолована племена која за човјечанство (и све што уз њега иде) никад нису ни чула.

nije nikakvo čudo
nisu došli u nikakav kontakt sa belim čovekom ,
kod domorodaca "indijanaca" , takoreći nije bilo nikakvih bolesti , jedino su umirali od gladi , hladnoće i međusobnog ubijanja
prvo što ih je strefilo bila je tuberkuloza i boginje , i nadalje sve redom , sifilis i ostala , što bi neki ovde rekli njasra
i dan danas u Amazoniji srećna su ona plemena što nemaju nikakav dodir sa belim čovekom
ima još mnogo , ali ovako s brda s dola

tačno , ali
u mnogo manjoj meri , ali kada imamo virusnu pandemiju velikih razmera, to su i posledice veće i jače
И ова киша што сад пада, вјероватно не би падала да смо били одговорни и изнабадали се нас 95%, овако јбг, сад се дрндај с кишобранима... :mrgreen:

kako misliš proizvoljno i neozbiljno
pa lepo, znam dosta ljudi sa stentom i bajpasom kojima nije korona kriva, mene reuma muci od pre 5 godina, i zaista mi je tesko da poverujem da ja sad odjednom kriva korona sto ja imam pritisak, a sta znam polovina amera ga ima
autoimune bolesti, infarkt srca, koronarnu bolest ili trombozu. U tim slučajevima dijagnoza je jasna - navodi naš sagovornik.
pa nije jasna - kako je jasna? neki su sve to imali i pre korone, ako se misli zbirno bas sve navedeno

pitanje je koliko je ako je korona pogorsala sve, mozda je samo hajp oko nje uzrokovao permanentni stres i eto ti
jer da je korona kriva, pa valjda bi se videlo odmah nakon nje, a ne posle par godina?
u mnogo manjoj meri , ali kada imamo virusnu pandemiju velikih razmera, to su i posledice veće i jače
ne znam, ali sumnjivo mi je posle par godina, valjda bi posledica ako ih ima bile odmah, i te odmah priznajem, samo mi je tesko da poverujem da ja imam neke posledice pritisak npr. zbog korone pre ... ma ima vise od dve godine, skoro 4.

Poslednja izmena:
pa lepo, znam dosta ljudi sa stentom i bajpasom kojima nije korona kriva, mene reuma muci od pre 5 godina, i zaista mi je tesko da poverujem da ja sad odjednom kriva korona sto ja imam pritisak, a sta znam polovina amera ga ima

pa nije jasna - kako je jasna? neki su sve to imali i pre korone, ako se misli zbirno bas sve navedeno
hvala ti za ovo , jer
celo ovo vreme tvrdimo da vakcine nisu direktan uzrok za smrt ljudi za vreme kovid i post kovid perioda
uvek je bilo i komorbiditeta kao primarni uzrok

pitanje je koliko je ako je korona pogorsala sve, mozda je samo hajp oko nje uzrokovao permanentni stres i eto ti
jer da je korona kriva, pa valjda bi se videlo odmah nakon nje, a ne posle par godina?

ne znam, ali sumnjivo mi je posle par godina, valjda bi posledica ako ih ima bile odmah, i te odmah priznajem, samo mi je tesko da poverujem da ja imam neke poledice pritisak npr.
uvek postoji neki period za konkretne ličnosti kada će pokleknuti zarad infekcije

hvala ti za ovo , jer
celo ovo vreme tvrdimo da vakcine nisu direktan uzrok za smrt ljudi za vreme kovid i post kovid perioda
uvek je bilo i komorbiditeta kao primarni uzrok
ma stvari nisu samo crne i bele, vec je sve mnogo komplikovanije, ne moze sve u isti kos da se stavi, i da se donose zakljucci na bazi pojedinacnih slucajeva

a bilo je svega, i svakakvih slucajeva

da si mi živ i zdrav za ovakvo tumačenje :ok:
trenutno sam zamorac farma mafiji, a za mrnu nisam hteo da budem, znamo se mi koji smo antivakseri, i sad je nas kenedi na potezu, pa cemo se nastaviti 2025. - da se obracunavamo

sada samo da ti iznesem jedan podatak, posto sam probao i nifetidipin, trecu soluciju za kao pritisak, a jeste u kontekstu ove teme, koronarne, angina itd

Nifedipine User Reviews & Ratings

Drugs.com
https://www.drugs.com › Nifedipine

Nifedipine has an average rating of 5.1 out of 10 from a total of 155 reviews on Drugs.com. 35% of reviewers reported a positive experience, while 44% reported ...
ocena srednje zalosna, ali je poenta da su ga mahom hvalili za neki sindrom stopala, tabana, dlanova, a za pritisak skoro niko - pa hajde, kako ja da verujem farma mafiji sada? masa kaze da je zazalila sto ga je uopste probala, a neki se cak pitaju nije li scam/prevara u pitanju, i ja to isto mislim

dakle, link, lek je u kontekstu teme direktno ima veze, treci po redu sa kojim me truju, ovaj sam popio samo 1, i sklonio ga. izaziva glavobolju, vrat, ma jako ruzno iskostvo, ljudi posle njega zovu hitnu pomoc, zene gube bebe itd, strasno sta nam radi farma mafija... nego idem kod jedne fine doktorice radi mi krvnu sliku ... samo cu joj reci nema vise glupiranja, nego da vidimo hormon stresa, pa ceo svet je u kolektovnoj paranoji, halo ww3, drzava nas uci kako da prezivimo nuk. napad

Poslednja izmena:
trenutno sam zamorac farma mafiji, a za mrnu nisam hteo da budem, znamo se mi koji smo antivakseri, i sad je nas kenedi na potezu, pa cemo se nasaviti 2025. - da se obracunavamo

sada samo da ti iznesem jedan podatak, posto sam probao i nifetidipin, trecu soluciju za kao pritisak, a jeste u kontekstu ove teme, koronarne, angina itd

ocena srednje zalosna, ali je poenta da su ga mahom hvalili za neki sindrom stopala, tabana, dlanova, a za pritisak skoro niko - pa hajde, kako ja da verujem farma mafiji sada? masa kaze da je zalalila sto ga je uopste probala, a neki se cak pitaju nije li scam/prevara u pitanju, i ja to isto mislim

dakle, link, lek je u kontekstu teme direktno ima veze, treci po redu sa kojim me truju, ovaj sam popio samo 1, i sklonio ga. izaziva glavobolju, vrat, ma jako ruzno iskostvo, ljudi posle njega zovu hitnu pomoc, zene gube bebe itd, strasno sta nam radi farma mafija
nažalost, greška je u dijagnostici, apropo toga i terapija
zdravstveni sistem na svetskom nivou , je na neki način u kolapsu
za vreme pandemije , i posle toga , kao rezultat kovida isplivale su na površini razno razni poremećaji koji do tada nisu bili vredni pažnje
"farmako mafija" je nesrećno odabran termin , jer farmakolozi i doktorska fela pošteno su odradili svoj deo posla
ta "fatmakomafija" pre bih rekao da je ekonomska kategorija biznis zajednice
e tu medicinska fela teško da može šta da uradi

Back