Terry Pratchett

Samo da se javnem na ovu temu,odavno nisam.
U medjuvremenu sam kupio 12 njegovih knjiga i jedna je bolja od druge.
Necu se smiriti dok ih sve ne procitam po 10 puta.
...eto...toliko...

diretore:
...thx...ali nista od novijeg koliko vidim...
Nemam pojma jel neko već napomenuo, ali najnovija politika lagune je da prevodi po jednu za svaki sajam. Tim tempom trebaće im par decenija. Brže ti je da sedneš, za par godina naučiš engleski i čitaš ko čovek (ne kažem tebi nego uopšteno, otkud znam, možda ti i znaš engleski)

Meni su Dobra predskazanja i Mali bogovi najbolje.
Super mi je što je baš onako slojevit (ko crni luk što reče Šrek), znači od najprostijih dečjih fora, do onih koje mogu da shvate samo načitaniji i/ili inteligentniji. A kad vidim "intelektualce" da naprave onu facu kad vide šarene korice... Ljudi su mnogo površni, i to uglavnom oni koji sebi pripisuju nekakve dubine ili širine.

Ja sam procitala samo Boju magije i dopalo mi se! Uvrnuto je! :D To je inace prva knjiga u tom nizu prica o Disksvetu...Moja drugarica je citala Mort-a i kaze da je super! Ne mogu da verujem da niko nema sta da kaze o ovoj temi! :shock:

Citam ``soul music`` tj ``dusevnu muziku`` Mislim da je od svih dosada prevedenih ova najvise izgubila na znacenju i humoru prevodom, ne zato sto prevodioci nisu znali sta da prevode vec sto je puna igralica recima koje prevodom gube smisao.

Pre toga sam citao ``maskaradu`` i one vestice su LUDE!!! Citao sam u autobusu i toliko se smejao da su svi gledali u mene.

Uzgred nabavio sam i crtac ``wyrd sisters`` tj sestre po metli i poprilicno je dobro uradjen , Kristofer Li daje glas smrti... DOBAR IZBOR...

mort.jpg

Obozavaaaaaam Terry Pratchetta!Je li iko citao Erika???Prejaka knjiga...jadni Rinsvind opet u akciji!Juce sam zavrsila Mora...odusevljana sam!!!Sad citam Dusevna muzika,extra mi je knjiga!I citam i Jednakost ritala,ali to sam tek pocela da citam!Ali najgore je sto ovde u rupcagi gde ja zivim nema da se kupe knjige Terry Pratchetta...mislim ovde nema nista...grrrrrrr...pa onda kad bude neki extra sajam knjiga,iz Srbije,onda nakupujem knjiga=(A biblioteka je...mislim ni za sarmu nije...uzas!

parka:
A kad vidim "intelektualce" da naprave onu facu kad vide šarene korice... Ljudi su mnogo površni, i to uglavnom oni koji sebi pripisuju nekakve dubine ili širine.

Odlicno receno...ja cesto nosim u skolu knjige i citam za vreme casova...a onda se tako neka 'lutkica' okrene meni i pita me:"Jel' ti to citas bajke?" To naravno kaze zbog korica :roll:
Tu ni cigla u glavu ne bi pomogla!!!

slazem se..:roll:

elem...obozavam teri praceta...
nisam ga citala na srpskom...pokusala sam...ali uporedjujuci videla sam da nije to, to...
odlucila sam ceo serijal da skupim...ide nekako...
ne mogu da izdvojim sta mi je najdraze... XD :mrgreen: sve je fenomenalno!

Hajde da oživimo malo ovu temu... :)
Dobio sam pre par dana dva DVD-a od ortaka. Na njima su filmovi o disksvetu, prvi je "Boja magije", ostale nisam još video.
Nisam pojma imao da su uopšte i snimljeni... :eek:
Još više sam se iznenadio kad sam video ko sve igra... :super:

Poslednja izmena:

Back