diretore
Veoma poznat
- Poruka
- 12.998
Da li je neko ljubitelj Terry Pratchett-a i njegovog serijala o Disksvetu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
WiseDog:Pa naravno da smo culi ali njegova literatura je, da se izrazim starosrpskim zarkonom :"Boza"(kao sok,pice) ........... nikakvu tezinu nemaju njegove knjige,kao u moje vreme,kada sam bio tinejdzer Karl Maj (covek sedeo u fotelji i pisao o divljem zapadu,a nije video ni konja u zivotu a kamoli indijance,kauboje i preriju).
Jednom recju,knjige za decu,da uce da citaju!
diretore:WiseDog:Pa naravno da smo culi ali njegova literatura je, da se izrazim starosrpskim zarkonom :"Boza"(kao sok,pice) ........... nikakvu tezinu nemaju njegove knjige,kao u moje vreme,kada sam bio tinejdzer Karl Maj (covek sedeo u fotelji i pisao o divljem zapadu,a nije video ni konja u zivotu a kamoli indijance,kauboje i preriju).
Cini mi se da nisi procitao niti jednu od njegovih knjiga ili ih mozda nisi shvatio![]()
diretore:Cini mi se da nisi procitao niti jednu od njegovih knjiga ili ih mozda nisi shvatio![]()
kliford:diretore:Cini mi se da nisi procitao niti jednu od njegovih knjiga ili ih mozda nisi shvatio![]()
Bice da nije ukapirao...
Jer Pracet se sluzi onim inteligentnim humorom koji ne moze svako da shvati...
Obozavam Praceta i imam SVE njegove knjige koje su izasle kod nas...
Moram da naglasim i da su njegove decje knjige (npr: Kamionci) dobre: dubokoumne, prikazuju nase drustvo u malom... Prikazuju kako se znanjem manipulise glupacima
.diretore:Obozavam Praceta i imam SVE njegove knjige koje su izasle kod nas...
kliford:diretore:Cini mi se da nisi procitao niti jednu od njegovih knjiga ili ih mozda nisi shvatio![]()
Bice da nije ukapirao...
Jer Pracet se sluzi onim inteligentnim humorom koji ne moze svako da shvati...
Obozavam Praceta i imam SVE njegove knjige koje su izasle kod nas...
Moram da naglasim i da su njegove decje knjige (npr: Kamionci) dobre: dubokoumne, prikazuju nase drustvo u malom... Prikazuju kako se znanjem manipulise glupacima
.diretore:Obozavam Praceta i imam SVE njegove knjige koje su izasle kod nas...
WiseDog:Pa naravno da smo culi ali njegova literatura je, da se izrazim starosrpskim zarkonom :"Boza"(kao sok,pice) ........... nikakvu tezinu nemaju njegove knjige,kao u moje vreme,kada sam bio tinejdzer Karl Maj (covek sedeo u fotelji i pisao o divljem zapadu,a nije video ni konja u zivotu a kamoli indijance,kauboje i preriju).
WiseDog:Moze li se on porediti sa Steinbeckom,Heseom,Dostojevskim,ili nasima Pavicem,Andricem,Cosicem,.....
WiseDog:Daj molim te,nisam ja rekao da je on los pisac,da je los ne bi se toliko prodavao ali nije neki nivo da se moze reci da je "dubokouman"
WiseDog:kad-tad ce dosaditi to i preci ces/cete na nesto teze,to je sasvim normalno.Mislim da sam ja sa 18 citao isto tako,nesto sto me je tada zanimalo,a sada vise ne!
diretore:.....sigurno prije nego ti.
Verovatno ces biti i protiv Stephen King-a, jer ce i to biti po tebi biti "plitkoumna literatura".
Sto se tice Dostojevskog, mozda ce te zanimati ako kazem da posedujem prvi kod nas stampani opus Dostojevskog, kao i njegovih par knjiga(orginali na ruskom) koje su stampane u Rusiji prije Drugog svetskog rata.
kliford:Izvini, a kako to da mozes na osnovu jednog pisca da komentarises moj celokupni ukus?
Ja volim i grcke tragicare, i Sekspira, i Homera, i nase narodne epske pesme, i nasu narodnu knjizevnost uopste, i volim i ruske bajke i volim i Kamija, i Djovanija Bokaca, i Cehova...
Ne mozes na osnovu jednog pisca (koji je takodje kavlitetan, ali ne ko gore nabrojani) da komentarises neciji ukus.
Procitaj Male Bogove od Praceta, molim te.
WiseDog:diretore:.....sigurno prije nego ti.
Verovatno ces biti i protiv Stephen King-a, jer ce i to biti po tebi biti "plitkoumna literatura".
Sto se tice Dostojevskog, mozda ce te zanimati ako kazem da posedujem prvi kod nas stampani opus Dostojevskog, kao i njegovih par knjiga(orginali na ruskom) koje su stampane u Rusiji prije Drugog svetskog rata.
Jos da ostavis adresu i da ti dodjem u posetu kada nisi tu.
Ma salim se,
Pazi,o piscu po kojem je tema dobila ime nemam neko misljenje,ali i dalje mislim da je vrednije da citas pisce koji su dobili najprestizniju nagradu iz knjizevnosti na svetu.Time je njihov kvalitet potvrdjen.Evo ovoga trenutka da krenes da citas "nobelovce" i citas 20 sati dnevno ne mozes da procitas sve knjige koje su napisali do kraja zivota.Zasto onda "gubiti vreme"(namerno pod navodnike jer nijedno citanje nije gubljenje vremena) sa piscima koji ne nose veo najboljih?
A sto se tice toga sto posedujes tolike knjige,prvo da kazem da ti verujem iako ovde svaka budala moze napisati sta oce,i kao svi mu verujemo,a drugo dzabe ti sto imas knjige "u originalu"(pazi molim te) ako ih ne citas, a citas neko djubre,zar ne?(Ne mislim na u naslovu teme pomenutog pisca vec uopsteno)
diretore:"mislim da je vrednije da citas pisce koji su dobili najprestizniju nagradu iz knjizevnosti na svetu.Time je njihov kvalitet potvrdjen"
Da li si ovim mislio da kazes da ne vredi citati Dostojevskog, Umberta Eco-a ili Kafku?
Betty:ja imam 27 godina, i medju mojih top 10 je "Sestre po metli" ( a konkurise joj i " Vestice na putu")
WiseDog:diretore:"mislim da je vrednije da citas pisce koji su dobili najprestizniju nagradu iz knjizevnosti na svetu.Time je njihov kvalitet potvrdjen"
Da li si ovim mislio da kazes da ne vredi citati Dostojevskog, Umberta Eco-a ili Kafku?
Sta ti mislis,jesam li to mislio?
diretore:WiseDog:diretore:"mislim da je vrednije da citas pisce koji su dobili najprestizniju nagradu iz knjizevnosti na svetu.Time je njihov kvalitet potvrdjen"
Sta ti mislis,jesam li to mislio?
Wise samo kazem da je apsurdno to sto si rekao, da je dobijanjem neke nagrade pisac dobar, a isto tako i njegove knjige.