Nisam pricao o Srbiji.Pricamo o Kazakhstanu.Kazakhstan je zemlja muslimana i to treba biti jasno svim narodima u Kazakhstanu jer Kazakhstan nije za bacanje i oni ce poceti da pustaju brade i da odlaze u dzamije i da budu pravi muslimani.Oni vec sada odlaze u dzamije ali Kazakhstan treba preuzeti kultur Azije i da se svaki Azijat fino osjeca u toj drzavi.To je drzava koja se granici sa Kinom i Ujgurima je blizu Kazakhstan jer Ujguri ne bi bilo dobri muslimani da se ne granice sa Kazakhstanom jer oni su morali od nekoga da preuzmu Islam tako da ti ljudi Kazasi nisu odsjeceni od Islam.Oni su prisutni u Islamu i oni ce svojim ponasanjem biti dio muslimanskog Ummeta (naroda).To mora svakome biti jasno i mislim da Rusija treba izgubiti iz glave da su bivse SSSR republike njena intereesna zona jer nema pdojela u svijetu i muslimani imaju pravo imati svoj blok a to ce uciniti zajedno sa Amerikom uz pomoc Turske i Saudijske Arabije.
Sad odoh da spavam i laku noc.
Izvini ali moras znati da je Kazakstan Kayaakstan član unije RUSIJA-BELORUSIJA-KAZAKSTAN a takodje mislim i da je član BRIK-a. Takodje je i Nazarbajev lični prijatelj sa Putinom i Medvedevim.
Takođe moras znati da u Kayakstanu živi puno Rusa koji odlično žive u miru i slozi sa Kazakstancima i da tu vlada jedna od retkih međunacionalnih harmonija u Svetu.
Takođe moraš znati da u Kazakstanu živi i jedan broj Nemaca, nekada ih je bilo više ali su proterani ili sami otišli iz Kazakstana jer im nije odgovarala politička klima koja je vladala tada kada su otišli a verujem i siromaštvo koje je vladalo zemljom u tom periodu.
Mislim da su najviše odlazili za vreme Staljina.
Takodje moraš znati da je NAJPOZNATIJI BRENDKAZAKSTANA trkčki biciklistički tim ASTANA. Veći deo tog tima čine Rusi a boje i amblemi tima su u skladu sa dryavnim i nacinalnim bojama i amblemima Kayakstana.
Rusi SA PONOSOM I VELIKI YADOVOLJSTVOM UČESTVUJU U TOM TIMU A NERETKO SU I VOYAČI.
Rusi u Kayakstanu UOPŠTE NE SPORE i NEMAJU NIKAKVIH PROBLEMA da prihvate činjenicu da je ISLAM PRVA medju jednakim religijama u Kayakstanu sve dok je isti umeren i pravedan kao što i jeste u Kayakstanu, dakle nije extreman kao u S.Arabiji i nije inakav kakav ti povremeno ovde propagiraš na sladunjav način.
Ne mogu se ljudi više yamotavati u krpe i marame, vremena se menjaju sada su drugi standardi, to je tako jer tako BOG ili kako vec da nayovem to YELI. Moraš to da shvatiš.
Rusi odlično žive sa Kazakstancima i nikada nisu postavljali pitanje separcije od Kazakstana niti bilo koje slično pitanje. I Kayakstanci odlično žive sa Rusima i nema tu nikakvih problema niti ih treba praviti ako ih već nema.
U Kazakstanu ima i Dyamija i Crkava pa čak i Sinagoga i budističkih hramova pošto postoji deo budističkog stanovništva.
U Kayakstanu je takodje moraš ynati živelo i dosta Nemaca ali sada ih je malo jer su otišli za vreme Staljina.
Jedan od rayloga je bio i siromaštvo koje je tada vladalo yemljom.
Službeni jeyik u Kayakstanu je i Ruski što pokayuhe da u yemlji postoji solidan stupanj demokratije i ljudskih prava.
Kayakstan strateški još uvek nije toliko bitan za SAD vladu a i da jeste, mislim da Rusija neće dozvoliti da se dobri odnosi iymeđu Rusa i Kayakstanaca ybog toga naruše što će i biti cilj SAD ako im Kayakstan postane bitan.
U Kayakstanu se gradi kosmodrom jer jednostavno tamo već postoje osnovi i tradicija za iygradnju tako nečega. Znaš i sam za BAJKONOR.