Teroristički napadi u Kazahstanu

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim te nemojmo priccati o Serijatu jer bilo je dosta razgovor oko toga tako da se nemojmo zamajavati sadrzajem Serijata.Uglavnom Islamska drzava se brine o pravima svih gradjana bilo da su muslimani ili nemuslimani.nemuslimani se sude svojim vjerskim zakonima dok se muslimani sude Kur'anom.
Inace u Kazakhstanu zivi 70% muslimana tako da je to dovoljno da se proglasi Islamska drzava.Islamska drzava ne znaci da ljudi nemaju nikakava prava.Ljudi mogu imati sva prava i da budu zasticeni ali Islamska drzava znaci da u jednoj drzavi zivi vecina muslimana.Kazakhstan je zemlja muslimana tako da Krscani mogu zivjeti u toj zemlji ali moraju znati da zive na muslimanskoj teritoriji.To je nesto sa cim se moraju pomiriti svi.

ако се нека була заљуби у руса хришћана у казахстану - шта каже куран, да ли русу треба одрубити главу?

Мени се нешто чини да је овај Минго уплашен да ислам не крене да се распада као низ домина, а да почетак распада буде баш у Средњој Азији, хришћанство је одавно само украс, а исто би требало да се деси и исламу.

ало минго, ево поново:

:ceka:

Ma neće da ti odgovori klošarčina sektaška... razumeš ?? To je njega njegov bradati majmunski guru tako instruirao u džamiji i on samo u krug vrti jednu te istu ploču.... odgovor je NEMA mesta demokratiji s muslimanima ! Što veći broj ljudi ovo shvati na vreme manje će imati problem, njihov problem se rešava slično deratizaciji...

Kazakhstan je jedna drzava koja je Islamska i koja ima pravo da ima Islamsku drzavu jer to je buducnost Kazakhstana jer stranka Otan nece moci dugo da vlada.Morat ce doci do nekih promijena i morat ce da se osnuje neka Isdlamska stranka kouja ce uvesti posebne kriterijume koje ce biti bazirane na Islamu.Kazakhstan je jedna velika drzava koja je pretzno stepska tako da je to jedna ravnica koja je dobra za zitnicu.Inace, to je jedna najplodnija zemlja koja moze roditi i u kojoj se moze posijati psenica.Taj narod je po prirodi tolerantan i dobar i oni su veoma dobri muslimani ali iskreno ja nisam za odvajanje Kazakhstana od Rusije niti za neprijateljstvo prema toj drzavi nego sam za to da se Kazakhstan moze odrijediti politikom prema kojoj ce zemlji poslovati i od koga ce uzimati kapitala.Rusija ima puno muslimana i mislim da je Kazakhstan garant tih muslimana koji u Rusiji trebaju dobro zivjeti.Kazakhstan je zemlja Islama i to je stari put svile gdje su stari trgovci odlazili za Kinu.To je zemlja koja je rodna i koja moze od Kazakhstana pretvoriti jednu bogatu zemlju koja ce imati puno zita i hraniti cijeli Islamski svijet.Mislim da se u tome odnosi moje razmisljanje o toome da Kazakhstan mora imati possebne odnose sa ostatkom Islamskog svijeta gdje ce se lijepo poslovati i gdje ce vaziti pravilo Islamske brace.O tome ja svo vrijeme govorim i mislim da se samo tako Kazakhstan moze pretvoriti u jednu Islamsku drzavu koja ce raditi sa ostalim Islamskim zemljama.

NE. Rusa treba bichevati ali poshto je stranac, bice dovoljno proterivanje iz SAUDIJSKE ARABIJE. U Kazakstanu su slobode TOTALNE tako da moze svako sa svakim.

Mislim da to nije tako jer postoje odrijedjene distance izmedju Krscana i muslimana u Kazakhstanu tako da mi je pricao jedan Rus da se u Kazakhstanu zivi dobro ali zna se ko je muslimana a ko Krscanin.Uglavnom su muslimanke povuccene zene koje se udaju za muslimane i koje ispovjedaju Islam na nacin kako im je to predoceno kroz historiju.To je jedan moderan pristup Islamu bas kao sto je to bilo u Bosni.Inace, Saudijska Arabija ima interesa u Kazakhstanu i mislim da ce Nazarbajev morati da omjeksa i da dopusti pristup humanitanrim organizacija iz Saudijske Arabije koje ce siriti Hanbelijsku skolu u toj zemlji.

Nisam kriv sto volim svoju muslimansku zajednicu jer to je moja obaveza da je volim i da se borim za nju.Kazakhstan mi se dopada jer je to zemlja muslimana koji se klanjaju Allahu i to je zemlja Kazaha koji su jedan ponosan i posten narod.To je narod koji je pametan i koji zna kako voditi politiku.Mislim da se Kazasi moraju ujediniti i da moraju proglasiti Islamsku drzavu koja ce biti jedna lijepa i velika zemlja koja ce moci da se bori za ostale muslimane i da ima prijednosti u tome sto su stanovnici muslimani.Rusija mora maci prste od Kazakhstana jer ta zemlja je jedna ponosna zemlja koja zeli traziti svoj put u zajednici sa ostalim Islamskim drzavama.To je cilj muslimana da budu zajedno i da budu povezani vjerom u Allaha.Inace, u Kazakhstan je opredijeljen Sunnijski tako da je to Sunnijska zemlja.

800px-Astana-steppe-7748.jpg

Stepe u Centralnoj Aziji (Provincija Akmola)

Ne znam da li se ovi stepski krajevi mogu koristiti i kao zitnica koja moze biti vrijedna za stanovnike Kazakhstana.Ovo je ravnica sa niskom travom i ovo je kao jedna dzinovska Vojvodina tako da bi se tu mogla posijati psenica.

Mogla bi,mogla......!
Ali,da divlje svinje razriljaju zemlju,a vetar nanese pšenicu.
I kad dođe vreme žetve,nekako bi se organizovali i našli rešenje.

Kazakhstan je jedna lijepa zemlja koja je pretezeno muslimanska drzava i koja je puna Dzamija i lijepog Islama.nekada je glavni grad Kazakhstana bila Alma Ata a sada je Astana.To je jedna velika zemlja koja je puna ljepote i puna nafte i prirodnih bogatstava tako da je to zemlja veoma bitna za muslimane.Ipak, u Kazakhstanu je zakonom ukinut Vehabizam tako da je to bio jiedan udar na Saudijsku Arabiju koja zeli prosiriti svoj utjecaj na tu zemlju.Inace na celu zemlje je komunisticka partija i to je jedan dokaz da jos ne vlada puna demokracija u toj zemlji.Mislim da je vrijeme da se zemlja demokratizuje i da postane jednom finom Islamskom zemljom koja ce se bazirati na Serijatu.
Astana je od skoro glavni grad, zamislite se malo...
82673az_foster_astana.jpg

Masonsko-iluminatskih gradjevina i simbola kolko hoces.

Mislim da to nije tako jer postoje odrijedjene distance izmedju Krscana i muslimana u Kazakhstanu tako da mi je pricao jedan Rus da se u Kazakhstanu zivi dobro ali zna se ko je muslimana a ko Krscanin.Uglavnom su muslimanke povuccene zene koje se udaju za muslimane i koje ispovjedaju Islam na nacin kako im je to predoceno kroz historiju.To je jedan moderan pristup Islamu bas kao sto je to bilo u Bosni.Inace, Saudijska Arabija ima interesa u Kazakhstanu i mislim da ce Nazarbajev morati da omjeksa i da dopusti pristup humanitanrim organizacija iz Saudijske Arabije koje ce siriti Hanbelijsku skolu u toj zemlji.

Nisi mi odgovorio na pitanje.
Moze li se u Kirgiziji ili Uzbekistanu JOS UVEK kupiti zena.
2008 ili 9-e sam gledao emisiju od nekih 3 sata na TRAVEL CHANEL-u u kojoj jedan Novo Zelandjanin obilazi Uzbekistan.
Tada sam se uverio da u Uzbekistanu ima BAS DOSTA zena koje su njihovi muskarci kupili.
Mislim, te zene u 90% slucajeva su kupljene od strane muskaraca sa kojima su i zelele da budu u zajednickom zivotu.
Neke su to shvatale i pre kupovine a neke nakon... sta znam.. mesec dana zajednickog zivota.
Odes tamo kod nje u porodicu.
Dogovoris se sa njenim ocem i majkom, vidi te ona.
Pa ako otac da pristanak i ona se ne buni previse onda das kintu(kaparu).
Onda otac dodje kod tebe kuci da vidi sta imas od imovine i kako ce ona tu ziveti.
Ako bude zadovoljan. Das i ostatak i vodis svoju buducu zenu kuci.
NARAVNO opet kazem ako te ona KOLIKO TOLIKO zeli u pocetku.
Ako NE, onda je ni otac ne da.
Jedino ako je otac ili deda, NEKA SIROVINA, pa ti je i tada da i ako ona ne zeli.

Pa eto interesuje me, posto si vidim upoznat sa tim tokovima tamo, ima li jos uvek toga tamo?.:think:

Meni je bas kicasta i gizdava. Kao i vecina ruskih crkava.
Takodje moram priznati da su RUSKE CRKVE malo previse SHARENE za moj ukus.
Gotovo iste su i KAZAKSTANSKE i CRKVE i DZAMIJE.
To je valjda arhitektura tog podnevlja.
Tako ti je i kod nas.
Recimo Crkve u Juznoj i Centralnoj Srbiji imaju zajednickih elemenata sa Dzamijama u Turskoj( i te CRKVE i te DZAMIJE su gradjene UGLAVNOM u VIZANTIJSKOM stilu), sto vise ides ka severu Srbije,Crkve sve vise lice na Katedrale.

Recimo SABORNA CRKVAU BEOGRADU, jako lici na neku recimo SLOVACKU EVANGELISTICKU KATEDRALU..., ili centralna crkva u Smederevu kao i kod mene u mestu.
Ma da ova ima i nesto vizantijskih elemenata.
Izuzetak je NOVOGRADNJA. Npr. crkva Sv. Save.

I ako OBOZAVAM VIZANTIJU kao istorijsku drzavu, vise mi se svidja zapadna arhitektura od istochne a najvise SKANDINAVSKA i FRANCUSKA kao i ona na severu NEMACKE. Ako ne racunam silne dzamije razasute po Swedskoj, Francuskoj i Nemackoj
Ima izuzetaka ali redjih.

Inace da skrenem sa teme o crkvama.
Od evropskih naroda najvise NE VOLIM:
1.Albance(prevrtljivi, bez reci, uvlakaci,...)
2.Holandjane(ljigavo-facasti explatatori). Gotovo sve koje sam video na TV-u a narocito gledajuci fudbalsko prvenstvo te zemlje imaju neke zaguljene, ljigave face. To je valjda jer su smesa Egleza i Nemaca sto je idealno za stvaranje bogatstva i prosperiteta.
3.Dance( NE BAS ali gotovo ISTI slucaj kao i sa HOLANDJANIMA).
4.Swajcarce(isto, ljigavo-facasti, mesavina svega i svacega, najgore moguce kombinacije...). Ne volim SWAJCARSKU.
...
...
...
n-1. Swedjane. Gotovo svi profili na FACEBOOK-u ili ovako imaju neke pitome i blage face, Swedjanke, one IZOVRNE su PRELEPE. Cak i one nesto malo starije imaju nekog sarma u ocima. Slicne su Ruskinjama nekako po izgledu.
n. Norvezani. ISTO kao i za Swedjane.

Mi Srbi SMO MI nekako na sredini. Bas na sredini, malo blize dnu ove liste. Nit smrdimo niti MI mirisemo, kao i Rusi ili sta znam... Poljaci ili Rumuni.
Ima nas i ovakvih i onakvih.

^^ Prvi put cujem da se nekome svidja skandinavska arhitektura :think:

Licno ne bih uzimao za zenu devojku druge rase, ali kada bi nekim slucajem morao, sigurno je da bi izabrao Azijatkinju. Ako nista, bar deca ostaju bela. :mrgreen:

De gustibus. Meni su crnkinje iz naprimjer Etiopije i Eritreje nekoliko stotina puta ljepse i zenstvenije od ovih Azijatkinja iz dalekog istoka.... imaju tipicnije evropske crte lica; visoke jagodice, velike oci, tanke noseve...

liya7.jpg

S druge strane, kosooke mi sve izgledaju kao nerazvijene djecake a crte lica su mi nekako strane i, ruku na srce, odbojne.

Mozda su Filipinke izuzetak zbog Spanaca :)

Back