Meni je bas kicasta i gizdava. Kao i vecina ruskih crkava.
Takodje moram priznati da su RUSKE CRKVE malo previse SHARENE za moj ukus.
Gotovo iste su i KAZAKSTANSKE i CRKVE i DZAMIJE.
To je valjda arhitektura tog podnevlja.
Tako ti je i kod nas.
Recimo Crkve u Juznoj i Centralnoj Srbiji imaju zajednickih elemenata sa Dzamijama u Turskoj( i te CRKVE i te DZAMIJE su gradjene UGLAVNOM u VIZANTIJSKOM stilu), sto vise ides ka severu Srbije,Crkve sve vise lice na Katedrale.
Recimo SABORNA CRKVAU BEOGRADU, jako lici na neku recimo SLOVACKU EVANGELISTICKU KATEDRALU..., ili centralna crkva u Smederevu kao i kod mene u mestu.
Ma da ova ima i nesto vizantijskih elemenata.
Izuzetak je NOVOGRADNJA. Npr. crkva Sv. Save.
I ako OBOZAVAM VIZANTIJU kao istorijsku drzavu, vise mi se svidja zapadna arhitektura od istochne a najvise SKANDINAVSKA i FRANCUSKA kao i ona na severu NEMACKE. Ako ne racunam silne dzamije razasute po Swedskoj, Francuskoj i Nemackoj
Ima izuzetaka ali redjih.
Inace da skrenem sa teme o crkvama.
Od evropskih naroda najvise NE VOLIM:
1.Albance(prevrtljivi, bez reci, uvlakaci,...)
2.Holandjane(ljigavo-facasti explatatori). Gotovo sve koje sam video na TV-u a narocito gledajuci fudbalsko prvenstvo te zemlje imaju neke zaguljene, ljigave face. To je valjda jer su smesa Egleza i Nemaca sto je idealno za stvaranje bogatstva i prosperiteta.
3.Dance( NE BAS ali gotovo ISTI slucaj kao i sa HOLANDJANIMA).
4.Swajcarce(isto, ljigavo-facasti, mesavina svega i svacega, najgore moguce kombinacije...). Ne volim SWAJCARSKU.
...
...
...
n-1. Swedjane. Gotovo svi profili na FACEBOOK-u ili ovako imaju neke pitome i blage face, Swedjanke, one IZOVRNE su PRELEPE. Cak i one nesto malo starije imaju nekog sarma u ocima. Slicne su Ruskinjama nekako po izgledu.
n. Norvezani. ISTO kao i za Swedjane.
Mi Srbi SMO MI nekako na sredini. Bas na sredini, malo blize dnu ove liste. Nit smrdimo niti MI mirisemo, kao i Rusi ili sta znam... Poljaci ili Rumuni.
Ima nas i ovakvih i onakvih.