Svetozar ot Ružičić
Veoma poznat
- Poruka
- 12.328
Ne kažu ljudi bez razloga:" Da mi je imati budalin mozak barem 3 dana pa da se odmorim k'o čovek!"
ti koji izgovaraju to nisu pametni
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne kažu ljudi bez razloga:" Da mi je imati budalin mozak barem 3 dana pa da se odmorim k'o čovek!"
u svetu gde neumitno vlada glupost, uopšte se ne isplati biti inteligentan..

Aman ljudi, svako ima svoju viziju sreće i ne očekuje od ljudi i sudbine isto blago. Svako ima svoju predstavu o svetu i želi nešto za sebe, a to što se interesi prosečnih ljudi i onih koji su u tom smislu uzvišeniji ne poklapaju, ne znači da su ovi drugi nesrećniji od prvih. Jednostavno, svi imamo svoju oazu u pustinji života, nekog ispunjava čitanje knjiga, nekog pisanje, nekog rešavanje matematičkih problema, nekog druženje, porodica, prosečnost... I svako je zadovoljan ili nezadovoljan na svoj način. Zar visoko inteligentan čovek ne bi mogao da se pravi da je isti kao i svi drugi? Mogao bi, ali njega ispunjava nešto drugo, on ima drugačije zahteve i njih i realizuje. Ako pri tom ne dobija nešto što imaju svi, to opet ne mora značiti da je donekle prazan. Osim toga, karkater i inteligencija interaguju, ali opet nisu isto, pa se može lako desiti da čovek izuzetne inteligencije uopšte ne odstupa od svog okruženja. Naravno, ima i obratnih primera, i to je sve samo rezultat gomile uticaja i okolnosti koje vrši i sredina u kojoj se kreće.
odličan je primer ona žena koja ima IQ preko 250, a radi kao najobičnija službenica u nekoj pošti i ne oseća se posebnom, kako kaže, ni na koji način.

Jednostavno ne verujem u ovo.
Niti u to da ima IQ preko 250, niti u to da ima, a ne oseća se posebnom.
Grubo sam zaokružila podatak koji sam negde nekad pročitala. Evo šta mi je izbacila najpovršnija pretraga:

Znači 185.
Opet, ne verujem u to da se nije osećala posebnom.![]()
ljubomorna sam na glupe, njima život prođe u veselju![]()

nadprosečnosti
(jok, ne ložim se ništa lično nego -)
nekako mi se čini da su ljudi (mislim čini mi se, tako ispada) natprosečnih mogućnosti, konkretno mentalnih
često na drugim poljima hendikepirani - socijalno, integrativno isl.
jeli se više isplati prosečna pamet?

DijalektikaJaoo kad vidim ovaj Pdf , temu/e i koliko itelegencije ovde imaja nemam komentar koji bi po-vezala intelektno .
Zato cu da ocutim i da pazljivo pratim i dalje cuteci vasu psihu
![]()

Forumi su cudo . Imam osecaj da kad bi sakupio strucnjake sa foruma da bi ubrzo otkrili hladnu fuziju , smisao zivota , kako savrseno urediti drzavu , resili problem sa kosovom , razotkrili teorije zavere i sve ostale tajne univerzuma![]()
Ustvari su to samo ljudi sa previse slobodnog vremena![]()
Upravo tako melancholyDijalektika po Hegelu.
Teza - cutim Antiteza - govorim ( ipak cu malo da tupim ) Sinteza - njihov stav, jasno izrazeno njihovo cutanje i nedostatak vremena za forum...
Koliko su bili neprilagodjeni ne znam, ali su bili osobenjaci u svakom slucaju.
Od Tesle, Ajnstajna, Nicea i drugih, svi su imali svoje bubice u glavi i smatrani osobenjacima.
U zivotu sreo sam par takvih ljudi, i zaista su osobenjaci, sada zasto su neprilagodjeni ostaje misterija. Mozda zato sto ne zele da se bakcu sa "obicnim" smrtnicima, ili jer ih drugi ljudi ne razumeju, pa se i ne trude, a mozda nemaju toliku potrebu da se uklope, mada svakom ljudskom bicu valjda treba nekad neko, makar radi komunikacije.
Obicno takve ljude ismejavaju bas zato sto su neprilagodjeni i drugaciji, pa se jos vise povlace i postaju neprilagodjeniji, tako da u neku ruku jeste teret.