Rokikolar
Ističe se
- Poruka
- 2.712
Dobar dan, jedan brzi pozdrav! Prekidam poslove pa odoh po Tiju da idemo na ultrazvuk...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Moram da vodim psa veterinaru hitno.
Bolesna je![]()
Krpelj,neverovatno kako ga nisam primetio.Dobila je inekcije,nadam se da će biti sve u redu.Javi šta je u pitanju...
Ultrazvuk obavljen i IMAMO ŠTENCEEEE!!!!
Ne vole veterinari da prognoziraju br na osnovu ultrazvuka ali ih bogami ima, 6 ili čak i više!
Kumo, u akciju!

boli te dupena kost... i glava.
ma, je l` ne vezbas ti jogu?
veruj da nijedobro je.......pretpostavljam da te Alfa ispregledao
![]()
rešila da nikad više ne glancam parketvežba......na parketu......uglancanom
kakve simptome si primetioKrpelj,neverovatno kako ga nisam primetio.Dobila je inekcije,nadam se da će biti sve u redu.
![]()
Biće malina jeeee![]()
Pa dobro, kupovaću malo više granula i sve po kući nahraniti...![]()

Moram da vodim psa veterinaru hitno.
Bolesna je![]()

Ne vole veterinari da prognoziraju br na osnovu ultrazvuka ali ih bogami ima, 6 ili čak i više!
Kumo, u akciju!

Javi šta je u pitanju...
kakve simptome si primetio
Sta je s njom?
![]()
Gore je nego što sam mislio,evo sad je krv mokrila.
Malaksala je bila,nije htela da jede,samo leži,izvadili smo jednog krpelja punog krvi,užas.
Kumo, u akciju!

Krpelj,neverovatno kako ga nisam primetio.Dobila je inekcije,nadam se da će biti sve u redu.
![]()
Biće malina jeeee![]()

Au bre Kovač......![]()
Evo sad sam bio kod nje,samo leži.
Idem da joj skuvam nešto da pojede.
Krpelj,neverovatno kako ga nisam primetio.Dobila je inekcije,nadam se da će biti sve u redu.
![]()
Biće malina jeeee![]()

Da vodio sam je razredna,dobila je tri inekcije,izvadio joj jednog krpelja punog krvi...sad je čini mi se malo bolje,veselija je i večerala ječekaj bre.....jel si je vodio kod veta?

Hvala @ kamenicvet,baš ću da vidim kakve simptome je njena kuca imala,da li se radi o istoj stvari...ne znam.20 godina imam pse,i nikad mi se ovo nije desilo.Javljajte kako je,članica gagsf (najčešće je na temi pudle),još uvek leči posledice krpelja, zadnjih 20 dana,najiskrenije vam želim da prođete mnogo bezbolnije.![]()
Da vodio sam je razredna,dobila je tri inekcije,izvadio joj jednog krpelja punog krvi...sad je čini mi se malo bolje,veselija je i večerala je
Hvala @ kamenicvet,baš ću da vidim kakve simptome je njena kuca imala,da li se radi o istoj stvari...ne znam.20 godina imam pse,i nikad mi se ovo nije desilo.

biće dobro.....žensko je to![]()

Istina,možda nežniji,ali svakako izdržljiviji pol.
U to sam se uverio kad su se ove moje ženske rodile pre deset godina.
Što bi Mrkonjić rekao dva meseca pre roka
I onda pitanje oće li preživeti..inkubatori,čuda...i meni moja pokojna baka reče isto ovo što si ti sad napisala.

Divno!Ultrazvuk obavljen i IMAMO ŠTENCEEEE!!!!
Kumo, u akciju!

Reakcija na "imizol".Evo sad sam bio kod nje,samo leži.
Idem da joj skuvam nešto da pojede.
Da vodio sam je razredna,dobila je tri inekcije,izvadio joj jednog krpelja punog krvi...sad je čini mi se malo bolje,veselija je i večerala je
Hvala @ kamenicvet,baš ću da vidim kakve simptome je njena kuca imala,da li se radi o istoj stvari...ne znam.20 godina imam pse,i nikad mi se ovo nije desilo.
. 
Hvala razrednaPametna žena je bila tvoja baba
I jeste tako i kod ljudi i kod životinja...samo prirodni zakoni zbog produžetka vrste a jeste izdržljiviji ženski rod..žilaviji nekako.
A za bebe u inkubatoru je poznato da devojčice imaju veći postotak preživljavanja od dečaka.
Nek su ti žive i zdrave ćere Kovač....naravno, i ova prelepa kereća bolesnica
e, da.....daj joj da jede šta voli i malko pojačaj hranu....da nadoknadi snagu

Hvala smeh,Reakcija na "imizol".
Uf... Imamo iskustvo, na žalost. Jedno sveže, jedno malo starije. I pisaću i ponavljaću ko' papagaj - možda nekom pomogne.
To što tamnije mokri je posledica "dejstva" zaraze koju prenosi krpelj: napada crvena krvna zrnca i to što piški tamnije nije krv, već ostaci razorenih krvnih zrnaca... recimo. Jedan od tipičnih simptoma i sigurnih znakova da je pas zaražen.
Inače, na prilično traumatičan način smo saznali da pas može biti zaražen, a mokraća ostane normalne boje.
Naime, znajući za to i imajući takvo iskustvo, kad je Dona počela da pokazuje blage simptome neke bolesti, stalno sam zagledala kako mokri. Isto je uradio i veterinar. I bilo je sve normalno.
Tek kada je, nakon dosta izgubljenog vremena uzeta krv na analizu - ustanovljeno je da je, ipak, krpelj!
Inače, "imizol" je izuzetno efikasan lek, ali je reakcija na njega vrlo neprijatna (često pas nakon što ga primi deluje gore nego pre injekcije).
Ono što su meni rekli, kada je Dona sa 5,5 meseci imala isti problem, je da je dobro da primi infuziju. Možda nije neophodno, ali neće joj škoditi sigurno.
I naš veterinar je smatrao da nije neophodno, ali je dao kad smo je odveli.
Par sati nakon što primi "imizol", pas je vidno bolje i posle dan-dva bude kao da ništa nije bilo.
Sad, kada smo bili na Veterinarskom, čuli smo još nešto: Po najnovijem, "imizol" treba ponoviti za 14 dana. Bez obzira što pas deluje zdravo. Pre četiri godine, tu je bilo dosta nedoumica, ali je preovladavalo mišljenje da se "imizol" daje jednokratno.
Dona ga je primila dva dana za redom i savet je bio da je odvedemo ponovo da ga primi za mesec dana, ali, znajući za reakciju, meni je bilo žao pa smo to preskočili.