Terapija - F odeljenje

• Začetnik teme Začetnik teme joiv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, kupovaću malo više granula i sve po kući nahraniti...:dash:

Prilozi

• DSCN4451.jpg
    DSCN4451.jpg
    48,7 KB · Pregleda: 8
:think: boli te dupena kost... i glava.
ma, je l` ne vezbas ti jogu?

ma kakva crna joga
vežbam razbijanje na parketu
dobro je...:worth:....pretpostavljam da te Alfa ispregledao :lol:
veruj da nije
večeras pa nek pregleda....

vežba......na parketu......uglancanom
rešila da nikad više ne glancam parket
a možda i da ga ne čistim...to bi tek bilo....

realno bolje mi je
toliko da moram da gvirnem malo, malčice u kafanu....
ono jeste da mi je lepše da ležim no da sedim, al zarad dobrobit od preduzeće ima i da se žrtvujem-mala li je stvar što smo trudni, mislim snajka Tija što će biti beba, mislim malina....
pa red je u kafanu da se obeleži
brzinski

čekaj bre.....jel si je vodio kod veta?
Da vodio sam je razredna,dobila je tri inekcije,izvadio joj jednog krpelja punog krvi...sad je čini mi se malo bolje,veselija je i večerala je :)
Javljajte kako je,članica gagsf (najčešće je na temi pudle),još uvek leči posledice krpelja, zadnjih 20 dana,najiskrenije vam želim da prođete mnogo bezbolnije.:sad2:
Hvala @ kamenicvet,baš ću da vidim kakve simptome je njena kuca imala,da li se radi o istoj stvari...ne znam.20 godina imam pse,i nikad mi se ovo nije desilo.

:D
Istina,možda nežniji,ali svakako izdržljiviji pol.:)
U to sam se uverio kad su se ove moje ženske rodile pre deset godina.
Što bi Mrkonjić rekao dva meseca pre roka :mrgreen:
I onda pitanje oće li preživeti..inkubatori,čuda...i meni moja pokojna baka reče isto ovo što si ti sad napisala.

Pametna žena je bila tvoja baba :)
I jeste tako i kod ljudi i kod životinja...samo prirodni zakoni zbog produžetka vrste a jeste izdržljiviji ženski rod..žilaviji nekako.
A za bebe u inkubatoru je poznato da devojčice imaju veći postotak preživljavanja od dečaka.
Nek su ti žive i zdrave ćere Kovač....naravno, i ova prelepa kereća bolesnica :heart:
e, da.....daj joj da jede šta voli i malko pojačaj hranu....da nadoknadi snagu

Evo sad sam bio kod nje,samo leži.
Idem da joj skuvam nešto da pojede.
Reakcija na "imizol".
Da vodio sam je razredna,dobila je tri inekcije,izvadio joj jednog krpelja punog krvi...sad je čini mi se malo bolje,veselija je i večerala je :)

Hvala @ kamenicvet,baš ću da vidim kakve simptome je njena kuca imala,da li se radi o istoj stvari...ne znam.20 godina imam pse,i nikad mi se ovo nije desilo.

Uf... Imamo iskustvo, na žalost. Jedno sveže, jedno malo starije. I pisaću i ponavljaću ko' papagaj - možda nekom pomogne.
To što tamnije mokri je posledica "dejstva" zaraze koju prenosi krpelj: napada crvena krvna zrnca i to što piški tamnije nije krv, već ostaci razorenih krvnih zrnaca... recimo. Jedan od tipičnih simptoma i sigurnih znakova da je pas zaražen.
Inače, na prilično traumatičan način smo saznali da pas može biti zaražen, a mokraća ostane normalne boje :(.
Naime, znajući za to i imajući takvo iskustvo, kad je Dona počela da pokazuje blage simptome neke bolesti, stalno sam zagledala kako mokri. Isto je uradio i veterinar. I bilo je sve normalno.
Tek kada je, nakon dosta izgubljenog vremena uzeta krv na analizu - ustanovljeno je da je, ipak, krpelj! :evil:
Inače, "imizol" je izuzetno efikasan lek, ali je reakcija na njega vrlo neprijatna (često pas nakon što ga primi deluje gore nego pre injekcije).
Ono što su meni rekli, kada je Dona sa 5,5 meseci imala isti problem, je da je dobro da primi infuziju. Možda nije neophodno, ali neće joj škoditi sigurno.
I naš veterinar je smatrao da nije neophodno, ali je dao kad smo je odveli.
Par sati nakon što primi "imizol", pas je vidno bolje i posle dan-dva bude kao da ništa nije bilo.
Sad, kada smo bili na Veterinarskom, čuli smo još nešto: Po najnovijem, "imizol" treba ponoviti za 14 dana. Bez obzira što pas deluje zdravo. Pre četiri godine, tu je bilo dosta nedoumica, ali je preovladavalo mišljenje da se "imizol" daje jednokratno.
Dona ga je primila dva dana za redom i savet je bio da je odvedemo ponovo da ga primi za mesec dana, ali, znajući za reakciju, meni je bilo žao pa smo to preskočili.

Pametna žena je bila tvoja baba :)
I jeste tako i kod ljudi i kod životinja...samo prirodni zakoni zbog produžetka vrste a jeste izdržljiviji ženski rod..žilaviji nekako.
A za bebe u inkubatoru je poznato da devojčice imaju veći postotak preživljavanja od dečaka.
Nek su ti žive i zdrave ćere Kovač....naravno, i ova prelepa kereća bolesnica :heart:
e, da.....daj joj da jede šta voli i malko pojačaj hranu....da nadoknadi snagu
Hvala razredna :cmok:
Reakcija na "imizol".

Uf... Imamo iskustvo, na žalost. Jedno sveže, jedno malo starije. I pisaću i ponavljaću ko' papagaj - možda nekom pomogne.
To što tamnije mokri je posledica "dejstva" zaraze koju prenosi krpelj: napada crvena krvna zrnca i to što piški tamnije nije krv, već ostaci razorenih krvnih zrnaca... recimo. Jedan od tipičnih simptoma i sigurnih znakova da je pas zaražen.
Inače, na prilično traumatičan način smo saznali da pas može biti zaražen, a mokraća ostane normalne boje :(.
Naime, znajući za to i imajući takvo iskustvo, kad je Dona počela da pokazuje blage simptome neke bolesti, stalno sam zagledala kako mokri. Isto je uradio i veterinar. I bilo je sve normalno.
Tek kada je, nakon dosta izgubljenog vremena uzeta krv na analizu - ustanovljeno je da je, ipak, krpelj! :evil:
Inače, "imizol" je izuzetno efikasan lek, ali je reakcija na njega vrlo neprijatna (često pas nakon što ga primi deluje gore nego pre injekcije).
Ono što su meni rekli, kada je Dona sa 5,5 meseci imala isti problem, je da je dobro da primi infuziju. Možda nije neophodno, ali neće joj škoditi sigurno.
I naš veterinar je smatrao da nije neophodno, ali je dao kad smo je odveli.
Par sati nakon što primi "imizol", pas je vidno bolje i posle dan-dva bude kao da ništa nije bilo.
Sad, kada smo bili na Veterinarskom, čuli smo još nešto: Po najnovijem, "imizol" treba ponoviti za 14 dana. Bez obzira što pas deluje zdravo. Pre četiri godine, tu je bilo dosta nedoumica, ali je preovladavalo mišljenje da se "imizol" daje jednokratno.
Dona ga je primila dva dana za redom i savet je bio da je odvedemo ponovo da ga primi za mesec dana, ali, znajući za reakciju, meni je bilo žao pa smo to preskočili.
Hvala smeh,
Dobila je imizol,mislim pretpostavljam da joj je to veterinar dao,i još neki antibiotik +vitamine B kompleksa.Sad joj je bolje,živnula je,večerala,nadam se da će sve biti u redu.

dođoh
pre svega da vidim kako nam je malinče
iskreno se nadam da će sve to da bude dobro
i to vrlo brzo

ne znam kako vidite da tamnije mokri....mi imamo travu i bivše travnate površine , sve u svemu nema betona gde bih videla kako piški....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back