Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam na TV seriju o evoluciji. Navešću detalje kojima se niodkuda gledaocima serviraju dogme kao istine.
"Jednoćelijski organizmi nisu mogli dalje napredovati (evoluirati) kao jedinke, pa su počeli da se udružuju. Viši ogranizni su skup udruženih jednoćelijskih organizama!". Ovo je čista dogma.
"U tom momentu evolucije, životinje u moru su imale mekano telo (meduze i dr.) pa su bile lak plen grabljivicama!" Kojim grabljivicama? Pa, zaboga, grabljivice se još nisu razvile.
Isti scenario je u sledećoj tvrdnji:
"Pritisak grabljivica iz mora na ribe postao je nesnosan. Kad se na to doda pritisak grabljivica iz vazduha (?) morske ribe su morale naći spas na kopnu!" Svašta. Odkud grabljivice u vazduhu, kad još nema životinja ni na kopnu?

"Jednoćelijski organizmi nisu mogli dalje napredovati (evoluirati) kao jedinke, pa su počeli da se udružuju. Viši ogranizni su skup udruženih jednoćelijskih organizama!". Ovo je čista dogma.

Zar u nasem telu ne zive bakterije koje imaju funkciju razlagaca i koje su potrebne nasem organizmu??? Nismo li i samo onda skup vise zivih bica???

"U tom momentu evolucije, životinje u moru su imale mekano telo (meduze i dr.) pa su bile lak plen grabljivicama!" Kojim grabljivicama? Pa, zaboga, grabljivice se još nisu razvile.
Isti scenario je u sledećoj tvrdnji:
"Pritisak grabljivica iz mora na ribe postao je nesnosan. Kad se na to doda pritisak grabljivica iz vazduha (?) morske ribe su morale naći spas na kopnu!" Svašta. Odkud grabljivice u vazduhu, kad još nema životinja ni na kopnu?

To je tvoja predpostavka da se nisu razvile grabljivice jer i meduze i bilo koji zivi organizam predstavlja " grabiljivicu" za svoj plen zar ne?

Boldirani deo ne razumem sta si hteo reci ali mi se cini da si tu emisiju selektivno i gledao i slusao.

proximo:
Zar u nasem telu ne zive bakterije koje imaju funkciju razlagaca i koje su potrebne nasem organizmu??? Nismo li i samo onda skup vise zivih bica???

To je tvoja predpostavka da se nisu razvile grabljivice jer i meduze i bilo koji zivi organizam predstavlja " grabiljivicu" za svoj plen zar ne?

Boldirani deo ne razumem sta si hteo reci ali mi se cini da si tu emisiju selektivno i gledao i slusao.
Ljudski organizam (kao i svih sisara) nije jedno samostalno biće, nego je u simbiozi sa čitavom kulturom bakterija koje vrše funkciju razlaganja (varenja) hrane. Nisam na to mislio ali, kad si već pomenuo, da pitam kako su se po TE te bakterije pojavile u organima za varenje? (Naravno, aludiram da je tu uloga Tvorca očiglednija nego objašnjenje po TE). Nisi me razumeo. Reko sam: "Jednoćelijski organizmi nisu mogli dalje napredovati (evoluirati) kao jedinke, pa su počeli da se udružuju. Viši ogranizni su skup udruženih jednoćelijskih organizama!". Ovde je jasno rečeno da se ne radi o simbiozi, nego da su viši organizmi skup udruženih jednoćelijskih organizama, a to je svako živo biće, osim jednoćelijskih. Ima li TE objašnjenje kako je to udruženje počelo i kako se razvijalo? (Ja nisam čuo ili pročato o tome ništa).

"U tom momentu evolucije, životinje u moru su imale mekano telo (meduze i dr.) pa su bile lak plen grabljivicama!" Kojim grabljivicama? Pa, zaboga, grabljivice se još nisu razvile. Ovde se jasno tvrdi da su ovom stupnju evolucije organizmi imali mekana tkiva, pa su kao takva bila lak plen grabljivica, a očigledno je da se radi o grabljivicama koja nisu imala mekana tkiva, nego mnogo jaču konstrukciju.

"Pritisak grabljivica iz mora na ribe postao je nesnosan. Kad se na to doda pritisak grabljivica iz vazduha (?) morske ribe su morale naći spas na kopnu!" Svašta. Odkud grabljivice u vazduhu, kad još nema životinja ni na kopnu? Citatom je jasno rečeno da postoje grabljivce u vazduhu, a da još nisu izašli prvi organizmi iz mora na kopno. Koliko ja znam prvo su se pojavile životinje na kopnu pa, tek onda, u vazduhu, a sve vazdušne životine su istovremeno i kopnene.

ristob:
"U tom momentu evolucije, životinje u moru su imale mekano telo (meduze i dr.) pa su bile lak plen grabljivicama!" Kojim grabljivicama? Pa, zaboga, grabljivice se još nisu razvile. Ovde se jasno tvrdi da su ovom stupnju evolucije organizmi imali mekana tkiva, pa su kao takva bila lak plen grabljivica, a očigledno je da se radi o grabljivicama koja nisu imala mekana tkiva, nego mnogo jaču konstrukciju.
Uopste nije ocigledno.

Obersturmfuehrer:
zar ne bi bilo logicnije da je tvorac u startu napravio savrseniji sistem kome nece biti potrebna pomoc sa strane?
Ono što ti zaboravljaš (ili ne vidiš) je da je celokupni živi svet na Zemlji samo dobro ukomponovan sistem živih organizama s ciljem da sve to samostalno funcioniše u prostoru i vremenu, a vama se od te savršene tvorevine pričinjava evolucija.

ristob:
U prirodi i živom svetu sve savršeno funkcioniše. Kod čoveka nije baš sve savršeno, ali može biti ako se hoće.
Daleko od toga da savršeno funkcioniše. Čim izumiru čitave biljne i životinjske vrste znači da nije sve savršeno. Da jeste, svi bi bili srećni i zadovoljni, lavovi bi živeli sa gazelama, a bakterije ne bi izazivale smrt, patnju i bolesti...

To što postoji lanac ishrane uopšte ne znači da je sve savršeno.

Sizif:
Daleko od toga da savršeno funkcioniše. Čim izumiru čitave biljne i životinjske vrste znači da nije sve savršeno. Da jeste, svi bi bili srećni i zadovoljni, lavovi bi živeli sa gazelama, a bakterije ne bi izazivale smrt, patnju i bolesti...
To što postoji lanac ishrane uopšte ne znači da je sve savršeno.

Original postavio dollar MC

Da sam ja nekim cudom bio u ulozi Tvorca, ja bih izbacio lanac ishrane. Cemu ishrana? Ako je pravio coveka po nalicju njegovom, sumnjam da bi ishranu stavio gotovo u prvi plan. Posebno zato sto sumnjam da se Tvorac hrani.
Šta mislite koliko u jednoj osrednje komplikovanoj šahovskoj partiji postoji mogućih kombinacija, računajući samo desetak poteza unapred? Ima ih na milijarde! Od svih tih kombinacija jedan vrhunski šahista može videti najviše pedesetak, a da ne govorim koliko može videti običan smrtnik.
Zamislite onda sa koliko prava raspolažete da je vaše mišljenje istinito, kad mišljenja i mogućnosti može biti beskonačno (nepojmljivo) mnogo. A vi upravo mislite da ste gospodari istine.

Šta mislite koliko u jednoj osrednje komplikovanoj šahovskoj partiji postoji mogućih kombinacija, računajući samo desetak poteza unapred? Ima ih na milijarde! Od svih tih kombinacija jedan vrhunski šahista može videti najviše pedesetak, a da ne govorim koliko može videti običan smrtnik.
Zamislite onda sa koliko prava raspolažete da je vaše mišljenje istinito, kad mišljenja i mogućnosti može biti beskonačno (nepojmljivo) mnogo. A vi upravo mislite da ste gospodari istine.

Misljenja o poreklu svega postoje samo dve vrste. ja jos nisam cuo nijednu alternativnu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back