Svabov
Buduća legenda
- Poruka
- 25.291
u jbt, sta vam je svima danas 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ti, čoveče ne znaš kakve gluposti valjaš ovde. Miševi, kunići, zečevi... su najbrojnija populacija sisara, a evolucija ih nije osposobila ama-baš nikakvim zaštitnim oružjem - samo su laka hrana grabljivica. Navedi primere za tvoje tvrdnje sa detaljnim obrazloženjima. Kada je nastao morski jež?Obersturmfuehrer:svako oruzje je tu zato sto su se tad i tad u evoluciji javili grabljivci. prvi oblici zivota su imali mekanu kozu i nikakvu zastittu jer ih niko nije jurio, kada je poceo da se razvija lanac ishrane, razne vrste su dobile razne vidove zastite...
ristob:Ti, čoveče ne znaš kakve gluposti valjaš ovde. Miševi, kunići, zečevi... su najbrojnija populacija sisara, a evolucija ih nije osposobila ama-baš nikakvim zaštitnim oružjem - samo su laka hrana grabljivica.
ristob:Navedi primere za tvoje tvrdnje sa detaljnim obrazloženjima. Kada je nastao morski jež?
A vidiš kako ti pogrešno zaključuješ! Mogucnost da se njihova populacija visestruko uvecava na svakih nekoliko meseci je upravo zbog toga da bi ih bilo u dovoljnoj količini za sve grabljivice. Da li su one same svesne koliko grabljivica ima, pa prema tom znanju mogu da prilagode kvantitet i tempo svog razmnožavanja? Sasvim suprotan efekat je sa najvećim grabljivicama - one se razmožavaju u mnogo manjem broju, a razlog je svakako što bi njihova prevelika zastupljenost u lancu živog sveta ubrzo potamanila sve negrabljivice. Isto prethodno pitanje i ovde važi: da li su one same svesne sa kolikom brojnošću njihova populacija treba da bude zastupljena u lancu živog sveta? Ne čini li ti se da evolucija ovde nema valjane odgovore? Demantuj me.ristob:Miševi, kunići, zečevi... su najbrojnija populacija sisara, a evolucija ih nije osposobila ama-baš nikakvim zaštitnim oružjem - samo su laka hrana grabljivica.
Original postavio Obersturmfuehrer
vidis kako gresis...
jeste, osposobila ih je, mozda najboljim zastitnim oruzjem - mogucnoscu da se njihova populacija visestruko uvecava na svakih nekoliko meseci.
A čime su se grabljivci hranili pre nego su nastali negrabljivci? A kako grabljivac zna da prilagodi tempo razmnožavanja da bi ga bilo u onoj meri da ne ugrožava ni svoju vrstu ni ostale? Daj konkretne primere. (Vidiš, ti mene ne odgovaraš na pitanja, ali ja ti to nikada nisam potencirao. Hajde, kaži koja sam ti pitanja postavio).Obersturmfuehrer:ne ne ne ne
prvo je nastao grabljivac, pa onda odbrana...
a predatori se razmnozavaju u manjem broju, zato sto su "jaci", i imaju mnogo manje neprijatelja od onih na nizem stepenu lanca ishrane.
Sve je u živom (i neživom) svetu samoregulisano, odnosno u najvećoj harmoniji, samo je pitanje jesu li se ti mehanizmi sami od sebe i spontano ugradili ili je to unapred osmišljeno delo delo svesne inteligencije? Šta je onda sa čistačima prirode? Jesu li se čistači prirode sami od sebe pojavili da bi životnu serdinu očistili od leševa, inače bi čitava Zemlja bila prekrivena uginulim biljkama i životinjama i to bi ugušilo sam život. Ako se ne priznaje Tvorac, onda se čitavoj prirodi mora priznati inteligencija.lightm:Populacije grabljivica i njihovog plena su direktno medjusobno povezane sto vrlo lepo opisuju predator/plen diferencijalne jednacine. Njihove populacije su "fazno" pomaknute. Prvo raste populacija plena, to stvara obilje hrane za grabljivice pa pocne da se povecava njihova populacija. Kako populacija grabljivica raste, populacija plena pocinje da opada jer ima mnogo grabljivica. Sada populacija plena opada, grabljivice nemaju dovoljno hrane i njihova populacija pocinje da se smanjuje zbog nedostatka hrane za prezivljavanje. Kad se smanji broj grabljivica opet pocinje da raste populacija plena i tako u krug.
Kao sto se vidi te dve populacije se "samoregulisu" medjusobno.
ristob:Sve je u živom (i neživom) svetu samoregulisano, odnosno u najvećoj harmoniji, samo je pitanje jesu li se ti mehanizmi sami od sebe i spontano ugradili ili je to unapred osmišljeno delo delo svesne inteligencije? Šta je onda sa čistačima prirode? Jesu li se čistači prirode sami od sebe pojavili da bi životnu serdinu očistili od mrtvih leševa, inače bi čitava Zemlja bila prekrivena uginulim biljkama i životinjama i to bi ugušilo sam život. Ako se ne priznaje Tvorac, onda se čitavoj prirodi mora priznati inteligencija.

Obersturmfuehrer:ne ne ne ne
prvo je nastao grabljivac, pa onda odbrana...
a predatori se razmnozavaju u manjem broju, zato sto su "jaci", i imaju mnogo manje neprijatelja od onih na nizem stepenu lanca ishrane.

pa ne znam sta ti smatras zivotom? prva cestica nije mogla da seta i govori vec samo dobra kombinacija secera, fosforne kiseline itd. A to sto danas izumiru vrste je pod uticajem druge vrste a to je covek sto svakako nema veze sa evolucijom. Isto tako ne znam koja je razlika izmedju teorije evolucije i same evolucije? Ako pod teorijomsmatras samo darvinovu onda ok... u ostalom za par meseci postajem postdiplomac na predmetu evolucija tako da mozda dobijem i tu nobelovu nagraduigris987:Jedno je verovati u evoluciju,a drugo u teoriju evolucije.Kad naucis da pravis tu razliku,ti pogledaj dobro svet oko sebe,pa kad budes video sav zivi svet koji te okruzuje,biljke zivotinje,ljude,pa ti se zapitaj a kako to da danas ima samo 3 % zivog sveta u odnosu na nekad,pa kad vidis da svaki dan izumire vise od 300 vrsta sto biljnog sto zivotinjskog sveta,ti se zapitaj da li je to evolucija u koju verujes,i zasto se danas sav taj svet ne prilagodjava kao sto je to radio nekad...ako ti je odgovor,sve sto se danas, desava je suvise brzo,onda moras da razmislis,da li za svo ovo vreme,koliko na zemlji ima zivota,bilo takvih klimatskih promena.
Da bi evolucija dala odgovor na mnoga pitanja ona mora da krene od nule,prvo pitanje na koje nailazi, jeste kako je zivot nastao,i iz cega? ako bilo ko od vas ovde zna odgovor na to pitanje,skidam mu kapu,i ako to sto je rekao i naucno potvrdi,zadivice sav naucni svet
ja cu ovde da postavim samo jedno pitanje
ako jedna celija nastala (ili organizam),sasvim slucajno,da li je ona mogla da nastane bez zivota u sebi,ako je opet sa druge strane nastao zivot iz celije,moje pitanje je kako moze da nastane bilo sta ako nema zivot u sebi.A kada budes dobio nobelovu nagradu za odgovor na ovo pitanje, ti se smej ili placi koliko ti je volja.

ristob:Ja ću iznijeti dvije pretpostavke, koje ne mogu naučno dokazati, ali su jednako valjane kao i evolucionistička pretpostavka da je život na Zemlji nastao slučajno, sam od sebe i da se sam od sebe usložnjavao i usavršavao.
igris987:Pocinjes isto kao i svi ostali -- kreacionisti lazu,izvrcu,manipilisu,iznose poluistine iza kojih se kriju.....ako vec tako govoris o bilo kome,zasto malo ne pogledas i svoj tabor.
igris987:Govoris kako kreacionisti donose zakljucke unapred i da teraju naucne dokaze da se uklope sa njihovim zakljuccima,samo zato sto neko iznosi drugacije argumente i stavove koje se prkose sa tvojim.
igris987:Govoris mi o progresiji fosilia,kako oni nastaju i odmah me teras da donosim zakljucke vodjene tvojom logikom.
igris987:Ako treba da dovedim u pitanje ostatke coveka sa ostacima dinosaurusa,dovescu,a da li ce to da promeni bilo sta?da li bi takvo razmisljanje trebalo da stavi pod znakom pitanja suzivot krokodila i coveka, a kad isto tako dovodim u pitanje ostatke navodnih karika izmedju ljudi i majmuna,pitam se sta ce da vam ostane.
igris987:Zbog cega je Englezima,Nemcima itd ne tako davno, stalo da nadju takve ostatke,pa kad nisu uspeli,onda su pravili kombinacije ljudi i majmuna koje i dalje drze po arhivama i udzbenicima kao argumente.
igris987:Da bi dokazali nepogresivost evolucije i jedine istine kao takve ili da bi sebi dali izgovor da pobiju grdan narod u ime covecanstva i nauke,jer su navodno na nizem stupnju evolucije i da takve treba istrebiti,a sebe nazvali super rasama.
igris987:Trazis primere iako znam da ih znas i sam na milion,sta je sa elektromagnetnim poljem i teorijom po kojoj se na oko svakih 700.000 godina menjaju m polovi itd svi naucnici koji zastupaju koncept evolucije,svim snagama dokazuje da je ta teorija tacna ili da se ciklicnim procesima vraca u prvobitno stanje i da daju na hiljade proracuna i drugih iskarikiranih teorija koji navodno potkrepljuju tu teoriju.
igris987:Koji je to evolucionista koji ce da se suprostavi teoriji da elektromagnetno polje ne mora da se okrene ili obnovi,pa onda sve iz pocetka,ili samo malo ako neko cacne nesto po pitanju starosti planete,odmah se razjarite ko osice.
igris987:Kada govoris o potopu i o nedostacima dokaza,zasto se samo pozivas na kreacioniste,kakve to dokaze imaju onda drugi naucnici koji zastupaju isti koncept kao i ti i koji govore o vise potopa a ne o jednom,
igris987:ti govoris kako fosili nastaju sporim tonjenjem u vodu - a gde ti mozes da vidis foslie danas koji nastaju tako,pa evolucionist i moraju da daju ovakve odgovore koje i ti ovde iznosis kada nemaju druga objasnjenja,
igris987:govoris i o meteorskoj prasini koja je prekrila zemlju,i iznosis kao dokaz za nestanak dinosaurusa,pa svake godine ta prasina pada prekriva zemlju,i sami iznose podatak da je to oko 20 hiljada tona na godisnjem nivou.
igris987:Sto se uglja a i kanjona tice jedan od najboljih primera je Sveta Helena,tu imas u glavnom sve odgovore,gledano na globalnom nivou bila bi i globalna katastrofa,ti tu globalnu katastrofu odbacujes,i shvatam zasto mi ovo navodis kao primer.
igris987:Ili mozes da uradis genetsku analizu--uradis genetsku analizu i vidis da ruza ima gen, a otkud taj gen tu,neandretalcu se svidjale ruze pa ruza stvorila gen u znak protesta,on presao na bagrem i ista prica,i tako na kraju das i odgovor sto koza ima rogove
igris987:nekim naucnicima je motiv vera u Boga,jer kao sto sam vec rekao,da bi ubedio bilo koga u bilo sta,morao bi da krenes od pretpostavke da iza svega nema nista a iz tog nista nastalo nesto sasvim slucajno ili da je Bog taj koji je sve to stvorio.
igris987:Pa kad ovoj grupi naucnika koji su odbacili Boga i moralne zakone pogledas motiv,a to je novac i prestiz - sovinizam,onda shvatis sto i vode ratove koje vode i koje su vodili do sad.
igris987:I kakve veze imaju lekovi sa evolucionistima,sem ako neces da kazes da lekove prave evolucionisti i to od blata koje je vise milijardni godina staro,
Niko nikada nije vidio ni jedan evolutivni proces koji se odvijao pre nastanka čoveka, pa se ipak prihvata kao naučna činjenica da je evolucija života na Zemlji istinit proces, što ni ja ne poričem, jer mislim da je evolucije bilo, ali ne znam da li je sve poteklo baš od jedne, jedine žive ćelije.endonuclease:Niko nikada nije video namerno podesavanje planete, niti je nauci poznat mehanizam kojim se to moze odviti.
Niko nije video namerno i smisljeno masovno zatrpavanje ogromne kolicine suma, niti je nasao dokaze o tako necemu, niti je poznat mehanizam kojim se to moze odviti.
Iz fosilnih, fizoloskih i genetskih dokaza znamo da se proces evolucije odvijao u proslosti i da je van svake sumnje vodio do deljenja i promena zivih bica na ovoj planeti. .
Prema tome, tvoje pretpostavke nisu ekvivalentne teoriji evolucije.
Scenario nastanka života (i kosmosa) mogao bi biti takav. Dakle, ni naučnici ne poriču mogućnost da je živi svet plod inteligentnog stvaranja. Ni kreacionisti ne tvrde drugačije; ne tvrde da je svet nastao bukvalno po Bibliji. Još da dodam, umesto:endonuclease:Da, nekim naucnicima je motiv vera u Boga. Recimo, imas Francisa Kolinsa (jednog od predvodnika sekvenciranja ljudskog genoma, covek je ubedjeni hriscanin). Ili Dzona Polkinghorna (fizicara koji je igrao vaznu ulogu u otkricu kvarkova, a koji je onda napustio nauku i postao svestenik). I mnogo drugih.
Oni se ne bave pitanjem da li Bog postoji - oni veruju da postoji. Ali za razliku od kreacionista, oni nisu toliko arogantni da misle da oni mogu da odluce kako je Bog stvorio svet. Oni gledaju u prirodu, i posmatraju dokaze. I vide dokaze za svet koji je mogo stariji, mnogo veci, i mnogo kompleksniji nego sto kreacionisti misle. I vide dokaze za evoluciju.
Oni vide jednu fantasticnu sliku Boga - uzvisenog entiteta koji je definisao nekolicinu zakona fizike, sacicu konstanti, i pustio univerzum u postojanje. I na osnovu tih par osnovnih, jednostavnih pravila, univerzum je proizveo zvezde, planete, i zivot - i onda omogucio tom zivotu da se razvije do nivoa na kome moze da pogleda u nebo i da se zapita o Bogu.
Da li razumes? Ovde uopste nije pitanje da li postoji Bog, pa cak ni da li je Bog stvorio coveka. Pitanje je samo u mehanizmu. Ti, i drugi kreacionisti, insistirate da je Bog cikica sa bradom koji je mahnuo carobnim stapicem i - puf - stvorio Adama od prasine.
Naucnici koji veruju u Boga istu pricu vide na mnogo uzviseniji nacin. Jer sta je abiogeneza - nastanak zivog od nezivog? Od praha zemaljskog, zivo bice. Sta je evolucija? Od prvog zivog bica, covek. Na kraju imas istu stvar, od praha zemaljskog nastade covek...ali na nacin koji se uklapa u vece principe Univerzuma koje vidimo i upoznajemo oko sebe.
igris987:Jedno je verovati u evoluciju,a drugo u teoriju evolucije.Kad naucis da pravis tu razliku,ti pogledaj dobro svet oko sebe,pa kad budes video sav zivi svet koji te okruzuje,biljke zivotinje,ljude,pa ti se zapitaj a kako to da danas ima samo 3 % zivog sveta u odnosu na nekad,pa kad vidis da svaki dan izumire vise od 300 vrsta sto biljnog sto zivotinjskog sveta,ti se zapitaj da li je to evolucija u koju verujes,i zasto se danas sav taj svet ne prilagodjava kao sto je to radio nekad...ako ti je odgovor,sve sto se danas, desava je suvise brzo,onda moras da razmislis,da li za svo ovo vreme,koliko na zemlji ima zivota,bilo takvih klimatskih promena.
endonuclease:Imas li neke konkretne zamerke? Naucnika koji rade na evoluciji je u toku zadnjih sto pedeset godina bilo vise desetina miliona. Medju bilo kojih deset miliona ljudi ce se uvek naci i neki koji su losi - otud neke prevare i lazi, kao sto su Piltdaunski covek. Ali to ne menja cinjenicu da su te stvari kap u okeanu tacnih, proverljivih informacija.
endonuclease:Ok. Evo, pogledaj niz fosila izmedju riba i vodozemaca:
http://www.teorijaevolucije.com/pf4.html
...pa mi reci kojom logikom ti dolazis do kojih zakljucaka. Ozbiljno. Sta ti mislis da je objasnjenje za redosled ovih fosila i za njihove morfoloske karakteristike. Uzmi u obzir fizioloske detalje (recimo, gradju bubrega svih tetrapoda), i genetske analize (koje se slazu sa fosilnim), i objasni mi kako se one uklapaju u tvoj stav, i po kojoj logici.
endonuclease:Obzervacija: u slojevima lave na povrsini, i u nizovima lave na dnu okeana, jasno vidimo promenu pravca magnetnih kristala u skladu sa slabljenjem i rastom magnetnog polja Zemlje. Dodatni dokazi se mogu videti na uzorcima duboke kore. Koristeci najbolje modele Zemljine unutrasnjosti, teorijska izracunavanja takodje pokazuju neminovnost ovakvih varijacija.
Koji su konkretni problemi sa svim ovim dokazima, i zasto smatras da je moderna geoloska teorija "iskarikirana"? Mozes li dati drugaciju teoriju koja se bolje uklapa u dokaze koje vidimo (ne zaboravi da teorija koja se uklapa u dokaze mora da se uklopi u sve dokaze, tako da moras da objasnis varijaciju u magnetnim kristalima i sve ostalo navedeno).
endonuclease:Ne, ne govorim o tome, zato sto (opet) nije istina.
Pretpostavljam da ovde pocinjem da ti pomalo budem zamoran, ne? Ti kazes nesto, ja kazem "nije istina". Ali otkud ti znas podatak da pada toliko hiljada tona prasine na Zemlju? Procitao si u kreacionistickoj knjizi, zar ne? A da li si proverio?
Da si proverio, nasao bi da je situacija ovakva:
http://www.teorijaevolucije.com/ca2.html#prasina[/url]
...tj. da je nivo unosa prasine daleko nizi nego sto pise u toj staroj kreacionistickoj literaturi.
Ali znas sta je jos gore? Da si cak i pokusao da proveris ovo pre nego sto si slepo poverovao, mogao si da nadjes sta kreacionisti danas kazu o tome. Recimo, vodeca svetska kreacionisticka grupa Answers in Genesis navodi ovo kao netacan argument za koga savetuju svojim clanovima da ga ne koriste.
Ali ti to ne znas. Ti mislis da na Zemlju pada ogromna kolicina prasine, zato sto si procitao u kreacionistickoj knjizi (verovatno prevodu neke od prastarih knjiga Americkih kreacionista), i poverovao autoru na rec bez i najmanjeg pokusaja da to proveris.
endonuclease:Koliko si ti razjaren govori u dovoljnoj meri i to, sto pokusavas konstantno da me vredjas: razmisli do sutra, to sto mi govoris kako ja zamisljam da je Bog cicica sa magicnim stapicem, kako neznam nista o ratovima koji su se vode i vodili, da ne nabrajam sve,ovo su oni ocigledni
Ok, uzecu nesto sto, valjda, svako moze da razume. Recimo, matematika. Procitaj sledecu recenicu:
Ili uradis deljenje - uradis deljenje i vidis da jednacina ima broj, a otkuda taj broj, x-u se svidja y, pa y stvorio broj u znak protesta, on presao na z, i ista prica.
Ova prethodna recenica u okviru matematike ima otprilike isto onoliko smisla koliko i tvoja recenica o genima. Geni su konkretne stvari, koji se menjaju i nastaju po tacno odredjenim pravilima. Genetska analiza nije sedenje i mastanje, vec je fizicko merenje tacno odredjene hemijske i fizicke strukture.
Kako se samo zaleces sa pitanjem "ko" a da ni ne pokusavas da utvrdis "kako". Vec samim izborom pitanja se vidi da kreacioniste odgovor uopste ne zanima jer su ga vec unapred zadali. Besmislena je ikakva rasprava sa njima.igris987:Ti mozes ovde da na forumu da prodajes muda za bubrege,kada u prirodi naidjes na magnet, obican magnet, i kada taj magnet izlozis kirijevoj temperaturi (760c) on gubi svojstvo magneta, struja stvara elektomagnet, u suprotnom magnet ne bi mogao da opstane u jezgru zemlje i skapiras da zemlja ima elektromagnet, ti mozes ovde da prodajes maksimove teorije, a ni na pitanje, ko je uspostavio te struje ne umes da das odgovor,
Zar ne vidis kako koristis ekstrapolaciju bez dovoljno podataka. Lepo kazes da se jacina polja meri manje od 200 godina i ne znas sta stvara i odrzava to polje a usudjujes se da tvrdis da se prepolovljava svakih 1400 godina i da je tako bilo uvek. Takvu ekstrapolaciju bez tacnog poznavanja pojave mozes sa da koristis samo da das predvidjanje za ponasanje polja u kratkom periodu (kracem od vec posmatranog).kada je Gaus izmerio I put 1835 i kada vidis stopu kojom elektormagnet slabi, ovo je inace najduze mereni raspadajuci proces, da na svakih 1400 godina elektromagnet slabi za duplo, vidis da bi samo pre 10.000 godina elektromagnetno polje bilo 98 gausa, a pre 70.000 godina imao jacinu pulsirajuce zvezde, onda i moras da das kakvo takvo objasnjenje o reverziji elektromagnetnog polja, inace ovde retko ko iznosi bilo kakve tvrdnje a pogotovu ne argumente jer ni jedan ozbiljan naucnik ne zeli da kompromituje sebe i dira u nesto sto su Svete Krave u Nauci
ristob:Niko nikada nije vidio ni jedan evolutivni proces koji se odvijao pre nastanka čoveka, pa se ipak prihvata kao naučna činjenica da je evolucija života na Zemlji istinit proces,
ristob:što ni ja ne poričem, jer mislim da je evolucije bilo, ali ne znam da li je sve poteklo baš od jedne, jedine žive ćelije.
ristob:Moje pretpostavke su u duhu teorije evolucije jer tvrdim da je Zemlja, sa njenom bližom kosmičkom okolinom, unapred oblikovana i pripremljena za život, koji je takoođe unapred osmišljen i oblikovan i, u određenom momentu, posejan na Zemlji.
ristob:Scenario nastanka života (i kosmosa) mogao bi biti takav. Dakle, ni naučnici ne poriču mogućnost da je živi svet plod inteligentnog stvaranja. Ni kreacionisti ne tvrde drugačije; ne tvrde da je svet nastao bukvalno po Bibliji.
ristob:Oni se ne bave pitanjem da li Bog postoji - oni znaju da postoji (jer imaju komunikaciju sa Njim).
igris987:Do sada ni u jednom mom postu nisi mogao da procitas moje argumente o lazima evolucionista, sve dokle ti nisi nazvao lazovima druge, iako sam mogao da navedem takve primere, to nisam uradio, a to sto navodis da je samo Piltdaunski covek prevara,to je tvoja laz, inace sve ostale prevare za koje se zna, i za koje se kasnije ispostavilo da su prevara, nazvaliste greskom (nekazem da se greske ne desavaju) ali kad od svinjskog zuba napravite citavu rekonstukciju coveka iz nebraske ili kad magarece ostatake nazovete "Orka covek" ili ostatke rahiticnog coveka nazovete "Neadretalcom" i sve te navodne karike izmedju ljudi i majmuna koje su pronalazili vrsni paleontolozi nazovete naucnicima,onda mogu i ja tako isto da pocnem recenicom, evolucionisti su lazovi, prevaranti, manipulatori.
igris987:Jedino sto imate od svega toga je "Lucy" i to samo od 40 % skeleta uspeli da napravite citavu rekonstrukciju, sve su vam to navodne karike izmedju coveka i majmuna i coveka i mravojeda od koga je sve i krenulo. Sa potpunim pravom mogu da citiram ono sto si dole napisao, samo u malo izmenjenom obliku
igris987:Kada evolucionista kaze "nadjeni su ostaci covekolikih majmuna" to doslovno, fizicki, potpuno nije tacno. Tu se ne radi o razlicitoj intepretaciji, ili razlicitom argumentu. Radi se o prostoj cinjenici da neko tvrdi nesto sto nije istina.
igris987:Isto vazi za prakticno sve druge evolucionisticke argumente. I tu ne moras meni da verujes: pogledaj unazad, i videces da evolucionisti sami odustaju od argumenata, nakon sto oni po hiljaditi put budu pokazani kao netacni; a onda izloze deset novih netacnih argumenata. I taj ciklus traje vec decenijama.
igris987:Postoji jedna osnovna razlika izmedju svih riba i svih vodozemaca nepremoscena prelaznim formama. Kod svih riba, zivih ili fosilnih, karlicne kosti su male i labavo postavljene u misicu. Nema povezanosti izmedju karlicnih kostiju i kicme.
igris987:Najbliza karika izmedju ribe Crossopterygii (sakoperke) i vodozemca roda Ichthyostega. Medjutim, postoji jedan ogroman jaz izmedju Crossopterygii i Ichthyostega, i on bi obuhvatio mnoge milione godina za vreme kojih nebrojeno mnogo prelaznih formi treba da otkrije jednu sporu postepenu promenu grudnih i karlicnih peraja ribe krosopterigije u stopalo i noge vodozemca, zajedno sa gubitkom drugih peraja, i drugih transformacija potrebnih za adaptaciju za kopneni zivot.
igris987:Evolucionisti su prvo govorili da je ta riba izumrela pre vise od 70 milijardi godina a kada je ista riba i upecana 30- tih i uradjena detaljna analiza, ispostavilo se da je to obicna riba koja nema nikakve osobine prelaznih formi, po vasoj teoriji sakoperka je zivela u jezeru koje se isusilo, slucajnim i brzim promenama doslo do formiranja ramenog i karlicnog pojasa i transformacija iz skrga u pluca,
igris987:ribe presle u vodozemce koje su opet izgubile noge itd itd i tako mozete da dodjete i do delfina,izasli na suvo tamo su bili par hiljada godina,nije im se nesto narocito svidelo pa ajde sad da odbacimo ove noge pa da se vratimo u okeane odakle smo i dosli,
igris987:a da ne govorim o jazu koji nikako ne mozete da prevazidjete a to je razlika izmedju an amniota i amniota (unutrasnji embrioni omotac) koji nemaju vodozemci,i za sve ovo potrebno im je amnion jaje, nemate nikakve dokaze za to osim teorija
igris987:Vi ni jedan prelazni fosil nemate,samo crteze,i teorije po kojima spajate vec potpuno razvijene forme.
igris987:Ti mozes ovde da na forumu da prodajes muda za bubrege,kada u prirodi naidjes na magnet, obican magnet, i kada taj magnet izlozis kirijevoj temperaturi (760c) on gubi svojstvo magneta, struja stvara elektomagnet, u suprotnom magnet ne bi mogao da opstane u jezgru zemlje i skapiras da zemlja ima elektromagnet,
igris987:ti mozes ovde da prodajes maksimove teorije, a ni na pitanje, ko je uspostavio te struje ne umes da das odgovor, kada je Gaus izmerio I put 1835 i kada vidis stopu kojom elektormagnet slabi, ovo je inace najduze mereni raspadajuci proces, da na svakih 1400 godina elektromagnet slabi za duplo, vidis da bi samo pre 10.000 godina elektromagnetno polje bilo 98 gausa, a pre 70.000 godina imao jacinu pulsirajuce zvezde
igris987:onda i moras da das kakvo takvo objasnjenje o reverziji elektromagnetnog polja, inace ovde retko ko iznosi bilo kakve tvrdnje a pogotovu ne argumente jer ni jedan ozbiljan naucnik ne zeli da kompromituje sebe i dira u nesto sto su Svete Krave u Nauci
igris987:Kada bi i uzeo taj argument kao tacnu pretpostavku a sto se tice same reverzije, neznam samo kako ces da mi objasnis stanje u kom bi se nalazio zivot na zemlji bez magnetnog polja, odgovor na koji sam naisao jeste da bi se magnetno polje zemlje reverziralo u roku od samo par nedelja (sto je opet neverovatna izjava),
igris987:cestice plutona za to vreme bi tako potrsile zivot na zemlji da nista ne bi ostalo,
igris987:medjutim po vama evolucionistima mutacije nisu stetne, samo bi se nastavila evolucija zivota, pa bi u tom slucaju mogla evolucija da kaze gde ja stadoh ti produzi.