templari

Zna li se zašto su ih kralj i papa ubijali?

Iz interesa.

Papi je smetao gnostički uticaj, kao kost u grlu, jer gnoza je smrt za dogmu i religiju a time i za njegov uticaj.
Karlj je dugovao Templu silne pare, bio je slab i bez uticaja, Lako je mogao da ostane bez trona u korist Templa.
Da se to desilo, eksperiment zvan USA bio bi izvršen na tlu Francuske tj Evrope, tamo gde je prvobitno bilo planirano.
Ko zna da li bi to bilo bolje, nego ovako?

Sve i da je istina , ne bi bas trebalo siroke narodne mase da raspravljaju o tome jer jednostavno mogu da dodju do pogresnih zakljucaka a da nisu svesni toga. A sigurno 99% su sanse da hoce da zakljuce nesto pogresno. :D

U smislu da zato postoje tajnovite stvari za ljude sa strane u takvim organizacijama.

С тим се слажем.
Стара значења су углавном изгубљена, уосталом никада нису ни била за широке народне масе ;)
По некима је коначни удар било баш истребљење темплара (Рене Генон рецимо вели тако), мада ја мислим да је реформација закатанчила све што је сакрално међу људима...

С тим се слажем.
Стара значења су углавном изгубљена, уосталом никада нису ни била за широке народне масе ;)
По некима је коначни удар било баш истребљење темплара (Рене Генон рецимо вели тако), мада ја мислим да је реформација закатанчила све што је сакрално међу људима...

Pa znas kako, svako ce da ukapira onolko kolko je na njegovom nivou... Cak i sam, da ne procita negde, nego da oseti da mu dodje tako da misli ili radi nesto kao osobina osobe. Znas isam koliko je religija i reformacija i novih ucenja i zakona uvodjeno do sad, pa opet vecina retardi :D

Jesam, kako nisam , za Papu ubijam :D Hehe ... ja sam sve i nisam nista, ali ne volim samo religijske fanatike bilo koje religije :D Mada iza islamskih fanatika , najvise ne volim ove sto misle da su samo pravoslavci Srbi i primoravaju druge da tako misle :D

Nije srbsko (pa nije ni tvoje) da razglabaju o tome ko ce, a ko nece biti spasen, nego je njihovo da cuvaju svoju vjeru po kojoj vjeruju da ce licno biti spaseni.

Back