gost 367210
Poznat
- Poruka
- 9.236
Parlam fino![]()
super, znači radno mesto u prodavnicama kineske robe maltene zagarantovano
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Parlam fino![]()
super, znači radno mesto u prodavnicama kineske robe maltene zagarantovano
Čuj da bežim xD
Kako duhovito
I kad 150000 put to cujes
Ne prestaje biti smijesno
...
a ja kad sam ti govorio da nabaviš stado ovaca i započneš svoj biznis ti se uvatila za nekog krkana, eto sad nek te zezaju za kineze
Ali to obično govore ljudi koji nemaju pojma o mom fakultetu, i o perspektivi istog. Poyy
Baš me zanima koja je perspektiva,ne pada mi mnogo mogućnosti na pamet. Ako te ne mrzi zapiši koju baš me zanima.
Pratis li vijesti iz regiona?
Teško me iPhone i TV fasciniraju al' pošto je tebi OK-samo napred.![]()
Isto sam govorio do prve plate.
Pa na vijestima se u posljednjih godinu dvije često može čuti o velikim investicijama Kine u ove prostore, i ne govorim o otvaranju kineskih radnji već o otvaranju firmi i kompanija. A tu sam ja kao profesor kineskog i engleskog na konju, jer znam i maternji domaća sam i plus znam njihov i medjunarodni jezik.
Još u toku školovanja zovu nas da idemo na praksu u te firme, gdje radiš džaba neko vrijeme ali vježbaš jezik i stvaraš veze. Jer Kinezi pamte one koji se pokažu i nude poslove.
Ima cura završila ove godine kineski i zaposlila se u firmi i početna joj plata 600eura. to nije ni malo loše ako mene pitate.
Takodje postoji mogućnost rada u ambasadi ili za ambasadu.
Još jedna prednost je što nas nema puno, tek je jedna generacija završila, i to njih možda petero, jer je teško i doći do četvrte godine.
Takođe tokom školovanja dobijamo mogućnost stipendije i življenja godinu dana u Kini i studiranja, meni će uskoro biti ponuđena stipendija ali ću odbiti jer želim nakon druge godine da idem u Kinu, sa boljim znanjem jezika. Dosta ljudi koje znam je u Kini ili je bilo, i tamo im je fantastično.
Zatim o mogućnosti mene koja poznajem kineski i prof sam engleskog u Kini su neizmjerne. Zato što sam bijela, to je pozitivna diskriminacija, duplo sam plaćena od Kineza tamo čime god se bavila.
Eno moj kolega, četvrta godina, sad u Kini, studira, uporedo predaje djeci nekoj engleski, samo ću reći da je od zadnje plate kupio Ajfon 6 i plazmu TV.
NIje ni ovo posao iz snova ali malo šta je danas posao iz snova osim ako si tatin sin ili direktor.
To je super,mada ja nekako nemam poverenja u ove prostore sve je klimavo.
Tu mogućnost za odlazak u Kinu sam prevideo,to je odlično ako možeš da se uklopiš tamo.
Ali nemoj da se mnogo uzdaješ u te priče šta je ko kupio ima raznih priča. Kao sa gastosima ranije pričaju kako imaju avione,kamione i mečke a gule beli luk i paštetu.
Svakako stvaraj koliko god možeš kontakata po Kini.
Želim ti puno sreće!
Ne preterujem,vi se potcenjujete.E pa pretjeruješ, kao da nisi svjestan da ljudi porodice preživljavaju sa 150eura mjesecno
Ne zezaju mene ljudi vec misle da je to smijesno, dovitljivo i jeste kada prvi put čuješ da ćeš ići u kinesku radnju na praksu....i jeste kada prvi put to čuješ
Ali to obično govore ljudi koji nemaju pojma o mom fakultetu, i o perspektivi istog. Poyy
Ne zezaju mene ljudi vec misle da je to smijesno, dovitljivo i jeste kada prvi put čuješ da ćeš ići u kinesku radnju na praksu....i jeste kada prvi put to čuješ
Pazi, ljudi pricaju svasta. Mozda su u pravu, a mozda i nisu, vreme ce pokazati.
Tvoje je da se ne obazires toliko na to, da gajis opstimizam, da ucis tu tvoju skolicu i da uzivas.
Kad zavrsis to, onda ces razmisljati o tome gde ces raditi. Sad je kasno da se menja kurs, a saveti koji te obeshrabruju stvarno nemaju nikakvu poentu i korist i treba ih eliminisati iz mozga.