Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2

Pa na vijestima se u posljednjih godinu dvije često može čuti o velikim investicijama Kine u ove prostore, i ne govorim o otvaranju kineskih radnji već o otvaranju firmi i kompanija. A tu sam ja kao profesor kineskog i engleskog na konju, jer znam i maternji domaća sam i plus znam njihov i medjunarodni jezik.
Još u toku školovanja zovu nas da idemo na praksu u te firme, gdje radiš džaba neko vrijeme ali vježbaš jezik i stvaraš veze. Jer Kinezi pamte one koji se pokažu i nude poslove.
Ima cura završila ove godine kineski i zaposlila se u firmi i početna joj plata 600eura. to nije ni malo loše ako mene pitate.
Takodje postoji mogućnost rada u ambasadi ili za ambasadu.
Još jedna prednost je što nas nema puno, tek je jedna generacija završila, i to njih možda petero, jer je teško i doći do četvrte godine.
Takođe tokom školovanja dobijamo mogućnost stipendije i življenja godinu dana u Kini i studiranja, meni će uskoro biti ponuđena stipendija ali ću odbiti jer želim nakon druge godine da idem u Kinu, sa boljim znanjem jezika. Dosta ljudi koje znam je u Kini ili je bilo, i tamo im je fantastično.
Zatim o mogućnosti mene koja poznajem kineski i prof sam engleskog u Kini su neizmjerne. Zato što sam bijela, to je pozitivna diskriminacija, duplo sam plaćena od Kineza tamo čime god se bavila.
Eno moj kolega, četvrta godina, sad u Kini, studira, uporedo predaje djeci nekoj engleski, samo ću reći da je od zadnje plate kupio Ajfon 6 i plazmu TV.

NIje ni ovo posao iz snova ali malo šta je danas posao iz snova osim ako si tatin sin ili direktor.

pa super onda ako uzmogneš da odeš. i ne brini previše oko uklapanja, nek te abernati nauči kako da našminkaš kosookost + rastom si slična njima

A kakve onda slike šalješ ako je na fb? :what:

Jooj tebe ocigledno ti ne salju :D
Pa ono dopisujete se i ona se sprema za izlazak i posalje ti sliku kako se spremila
Ili drzi u ruci rijetku pivu iz Irske i slika se sa pivom i posalje ti
Ili kupi nove mindjuse slika se i pitate kakve su mi mindje
Ili cisto tek se probudi i posalje ti jutarnji selfi uz "Dobro jutro"

Takve gluposti.
Neka me zagors ispravi ako grijesim ali sumnjam.

Ja se ne dopisujem,imam dragu ali kapiram na šta misliš.
Ali i kada sam se dopisivao nisam dobijao takve slike,bile su zanimljivije.

Ček,ček,sad se setih nečega. Poslao mi je drugar sliku nekog piva,jel to znači da mu se sviđam? :D

Nemam pojma, sve je moguce :mrgreen:

U svakom slucaju, ja samo kazem sta cure rade, ja nisam jedna od njih, sama se sebi svidim u jednoj od sto slika tako da bi mi takvo slikavanje oduzimalo sate i sate

Edit: kako je boldovano slatko :mrgreen:

Nemam pojma, sve je moguce :mrgreen:

U svakom slucaju, ja samo kazem sta cure rade, ja nisam jedna od njih, sama se sebi svidim u jednoj od sto slika tako da bi mi takvo slikavanje oduzimalo sate i sate

Edit: kako je boldovano slatko :mrgreen:

I ovo što radim je valjda neka vrsta dopisivanja ali mislio sam na dopisivanje sa nekim grešnim namerama. :)

Pa da,ti se zato slikaš gola da ne gubiš vreme na šminkanje. :D

Jooj tebe ocigledno ti ne salju :D
Pa ono dopisujete se i ona se sprema za izlazak i posalje ti sliku kako se spremila
Ili drzi u ruci rijetku pivu iz Irske i slika se sa pivom i posalje ti
Ili kupi nove mindjuse slika se i pitate kakve su mi mindje
Ili cisto tek se probudi i posalje ti jutarnji selfi uz "Dobro jutro"

Takve gluposti.
Neka me zagors ispravi ako grijesim ali sumnjam.

Slike šalje uvečer, jer se tada dopisujemo. Na slikama je u trenerci. Ne slika se pred izlaske, ne šalje slike ujutru, nema pive, nema minđuša, samo ona u nekoj "kućnoj" kombinaciji.

Back