Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2

Kineski i engleski. (imas na kraju papir iz oba) to mi je onako, blizu, perspektivno... A i u Bg da odem ne znam sta bih upisala.

Mislio sam da ces umetnicku akademiju.

Ako planiras da studiras u drugoj drzavi najbolje je da se raspitas koji sve univerziteti rade i koja je verovatnoca za upis.
Privatne ne preporucujem, samo ces izgubiti vreme na njima.

Uuuuu,maler Baznajka,maler...
Pazi,krajem maja palim za Berlin pa ako si u fazonu napravićemo mesta i za tebe.:per:

Šalu na stranu,kurs šminkanja nije kraj sveta.No,da ne bi gubila vreme bezveze imam jedan savet.Zapitaj sebe sledeće:
-Šta znam da radim?Samostalno,bez nadzora,od početka do kraja.To je idiot test pri zapošljavanju,niko ne očekuje da ti sa 20-ak godina zaista praviš čuda ali očekuju da nisi idiot.
-Šta želim da radim?Ovo je već z**ebana stavka,zamisli da odlučuješ o nečemu od čega ti život zavisi,pomisli na žrtvovanje vremena,truda,strpljenja i novca...Ako se i pored toga ne pokolebaš-na pravom si putu.

Kada sam sve sabrao i oduzeo skontao sam da je pravljenje muzike jedina stvar koju sam u životu koliko-toliko umeo i da me ta ideja nije puštala jednog-jedinog dana od svog prvog odlaska na rave.Skoro mi je dunulo da opremam studio ali u celoj j**enoj državi nema te opreme koja mi treba.Tačno ću ponovo cimnem Doc-a da odemo u Mađarsku.:D

Kineski i engleski. (imas na kraju papir iz oba) to mi je onako, blizu, perspektivno... A i u Bg da odem ne znam sta bih upisala.

Rekoh ti ja ima godina dana da ćeš na Palama da studiraš. :P
Bosanski Las Vegas, boljeg mesta za studiranje nema. :lol:

Danas prolazim pored onih Žita i govorim kakve su ono budale jedini u bašti na minus 273, kad ono ti, reko mogao sam i pretpostaviti. :lol:

Ovako ima jedna devojka koja mi se svidja i kojoj se ja svidjam.Jasno daje znakove da joj se svidjam,ali ima jedan problem.Pitao sam je 2. puta da izadjemo i oba puta mi je rekla da je zauzeta.Tek sad uopste ne razumem devojke ja bih poleteo kad bi me devojka koja mi se svidja pozvala da izadjemo.Sta mislite o ovome?Neko resenje?

Ne svidjas joj se. Pogresno si protumacio ljubaznost za svidjanje.

Od akademije nema hljeba.

Pa kurs sminkanja, nema bolje primijenjene umjetnosti. -_-

Upisi ekonomiju ili pravo,bices mi zahvalna za jedno 5-6 godina kad se smislis. Kurs sminkanja ces uvek moci upisati. Sad,pitanje je koliko to zaista zelis da studiras i koji su motivi?

Ne svidjas joj se. Pogresno si protumacio ljubaznost za svidjanje.
Evo ispricacu zasto mislim da joj se svidjam vi mi kazite ako negde gresim.To je ona devojka sto sam pisao na temi Pub tinejdzeri ona buu devojka.Svaki put kad joj se javim osmeh joj ide do usiju.Kada sam je prvi put pitao da izadjemo bila je bas srecna(videlo joj se po faci) i onda se tu njena drugarica ubacila i rekla ''ne moze da izadje izlazi samnom u subotu'' i ona je to potvrdila.Mada se vidi da je bila bas srecna jer sam je pitao.Svaki put kad prodjem pored nje gleda u mene i tu ostvarimo kontakt ocima.

PS Evo necega sto je zanimljivog njena je najbolja drugarica jedna likusa koja misli da je uhodim(valjda sam pisao ovde na forumu sta se izdesavalo sa njom ne secam se tacno)pa zato sam prekinuo kontakt sa njom.Sad mi je malo nezgodno da pricam sa ovom devojkom kad je sa najboljom drugaricom.

Poslednja izmena:
Ne mora da znači da se loži na tebe, verovatno joj samo prija tvoja pažnja. Bilo da su žene zauzete, da vole nekog ili ne, svakako vole i pažnju koju ima drugi daju. Evo, skoro sam čitao Kunderin roman "Identitet" gde se zaplet stvorio upravo zbog jedne rečenice koju žena izgovara svom ljubavniku: "Muškarci se više ne okreću za mnom", i to ju je razočaralo, videla je već sebe kao nekog ko je ostario i niko se za nju ne zanima. Onda muškarac oseti bes što ona njega ne uzima u obzir, njega koji je obožava i voli. Al' da ne dužim dalje, da ne otkrivam zaplet, valjda ćeš iz ovog izvući suštinu :)

Razumem te direkt mozda joj samo prija paznja.Ah ****** veliki sam optimista odmah sam pomislio da joj se svidjam nisam uopste razmisljao na taj nacin hahahah.Hvala direkt.

Mada opet, ne mora da znači. Ne ostavljaj ništa maštanju, nego konkretnoj radnji. Samo nemoj da joj pokazuješ stoprocentnu zainteresovanost, postavi se tako kao da imaš i šta drugo da radiš, i s još nekim drugim da blejiš; odredi joj da odabere datum, pa nek ti javi u slučaju da zaista želi. Ako ne, doviđenja. Jer, let's face it, bolje je da juriš druge nego da se samo družiš s njom. Svakako bi u tom slučaju ona imala više koristi no ti.

Mada opet, ne mora da znači. Ne ostavljaj ništa maštanju, nego konkretnoj radnji. Samo nemoj da joj pokazuješ stoprocentnu zainteresovanost, postavi se tako kao da imaš i šta drugo da radiš, i s još nekim drugim da blejiš; odredi joj da odabere datum, pa nek ti javi u slučaju da zaista želi. Ako ne, doviđenja. Jer, let's face it, bolje je da juriš druge nego da se samo družiš s njom. Svakako bi u tom slučaju ona imala više koristi no ti.

Lepo receno!

Uuuuu,maler Baznajka,maler...
Pazi,krajem maja palim za Berlin pa ako si u fazonu napravićemo mesta i za tebe.:per:

Šalu na stranu,kurs šminkanja nije kraj sveta.No,da ne bi gubila vreme bezveze imam jedan savet.Zapitaj sebe sledeće:
-Šta znam da radim?Samostalno,bez nadzora,od početka do kraja.To je idiot test pri zapošljavanju,niko ne očekuje da ti sa 20-ak godina zaista praviš čuda ali očekuju da nisi idiot.
-Šta želim da radim?Ovo je već z**ebana stavka,zamisli da odlučuješ o nečemu od čega ti život zavisi,pomisli na žrtvovanje vremena,truda,strpljenja i novca...Ako se i pored toga ne pokolebaš-na pravom si putu.

Kada sam sve sabrao i oduzeo skontao sam da je pravljenje muzike jedina stvar koju sam u životu koliko-toliko umeo i da me ta ideja nije puštala jednog-jedinog dana od svog prvog odlaska na rave.Skoro mi je dunulo da opremam studio ali u celoj j**enoj državi nema te opreme koja mi treba.Tačno ću ponovo cimnem Doc-a da odemo u Mađarsku.:D

Za kurs šminkanja sam bila sarkastična :(

Vidi, o svemu sam ja tome dobro promislila. Šta mi ide - ide mi crtanje i idu mi jezici. Prvo ne mogu upisati i nema ljeba, a drugo eventualno baš iz tog kineskog ima neke perspektive (jesam spomenula da je preteško)

Rekoh ti ja ima godina dana da ćeš na Palama da studiraš. :P
Bosanski Las Vegas, boljeg mesta za studiranje nema. :lol:

Danas prolazim pored onih Žita i govorim kakve su ono budale jedini u bašti na minus 273, kad ono ti, reko mogao sam i pretpostaviti. :lol:
Zašto to shvatam kao nešto mnogo loše. :(
Jedini način da ja studiram na Palama jeste da to bude kineski (ako ga bude dotad) ili ako umjesto njega otvore neki novi faks koji bi se meni svidio, što je teško da se desi.

Koja je ono komedija bila :D
Imali mi danas sa Crvenim Krstom pokaznu vježbu iz prve pomoći, iscenirali saobraćajnu nesreću, nebitno, i ova sekretarka kaže častim vas sve pićem. I odvede nas onde, ja i ne znam kako se onaj kafić zove, ja ondje nikad ne idem, bila sam deset min da je ispoštujem, i otišla, a smiješna ona nije mogao ni jedan drugi kafić (TOPLIJI) jer ona tu zna gazdu -_-
Ja tebe ne skontah....

Upisi ekonomiju ili pravo,bices mi zahvalna za jedno 5-6 godina kad se smislis. Kurs sminkanja ces uvek moci upisati. Sad,pitanje je koliko to zaista zelis da studiras i koji su motivi?
Ponavljam, bila sam sarkastična za kurs :D hoću fakultet, šta ću ja drugo sa gimnazijom..
Kakvi crni ekonomija ili pravo :D

Zašto to shvatam kao nešto mnogo loše. :(
Jedini način da ja studiram na Palama jeste da to bude kineski (ako ga bude dotad) ili ako umjesto njega otvore neki novi faks koji bi se meni svidio, što je teško da se desi.

Koja je ono komedija bila :D
Imali mi danas sa Crvenim Krstom pokaznu vježbu iz prve pomoći, iscenirali saobraćajnu nesreću, nebitno, i ova sekretarka kaže častim vas sve pićem. I odvede nas onde, ja i ne znam kako se onaj kafić zove, ja ondje nikad ne idem, bila sam deset min da je ispoštujem, i otišla, a smiješna ona nije mogao ni jedan drugi kafić (TOPLIJI) jer ona tu zna gazdu -_-
Ja tebe ne skontah....

Ne znaš zašto, nije loše nimalo. :lol:
Meni je samo zbog prevoza zeznuto, ali je Pale baš pravi studentski grad. E, ako su ti ambicije da se nagledaš sveta tokom studiranja, to je druga priča.
Inače, ako ne znaš šta da upišeš, upiši pravo, boljeg fakulteta nema. ;)

A de ćeš i skontati kad si zabila glavu u telefon. :P
I ja samo video pedeset nijansi crvene, reko mora da si ti. :lol:

Ne znaš zašto, nije loše nimalo. :lol:
Meni je samo zbog prevoza zeznuto, ali je Pale baš pravi studentski grad. E, ako su ti ambicije da se nagledaš sveta tokom studiranja, to je druga priča.
Inače, ako ne znaš šta da upišeš, upiši pravo, boljeg fakulteta nema. ;)

A de ćeš i skontati kad si zabila glavu u telefon. :P
I ja samo video pedeset nijansi crvene, reko mora da si ti. :lol:

Pravo nije za mene.
Naći ću već nešto..

A to.. :D ma čula se sa mamom da vidim šta joj treba kupiti dok sam u gradu xD nemam se ja s kim dopisivati :(

Optimistično ili ne,tako je.Gejevi su npr.uspešni,svi do jednog.Obožavaju ta svoja gay zanimanja ma koliko im se ti,ja ili bilo ko drugi smejao.Jedina mogućnost napretka je u poslu koji voliš,u suprotnom se svaki pokušaj završava na"j**eš ovo".Štreberi takođe postanu uspešni s vremenom.Nebrojano puta sam ih zvao na pivo i provod,njihov odgovor je uvek bio kratak i jasan:"Učim".Bio sam kulturan za toliko da im se ne smejem,kao što su i oni za toliko kulturni da se sada ne smeju meni iz Amerike/Slovenije/Austrije i ostalih zemalja gde su biseri rasuti.

Verovatno ti zvučim kao dekica koji je preživeo najmanje 3 rata ali sa ovih 20 godina sam nakupio toliko negativnih iskustava da barem znam kako nešto ne treba.Dok čitam tvoje komentare kao da vidim sebe pre 5 godina,isto sam tako govorio:"Ne mogu da upišem umetničku školu,nikada u osnovnoj nismo imali vajarstvo.Odoh za kuvara-Vrnjačka Banja,zezanje,šta"...Kada sam video koji su sve moroni upisali a i dalje upisuju tu umetničku dođe mi da sam sebi odgrizem jaja jer sam izabrao liniju manjeg otpora a da me niko nije terao.Ukratko-više se kajem zbog stvari kojih nisam uradio nego zbog onih koje jesam.

Poslednja izmena:
Optimistično ili ne,tako je.Gejevi su npr.uspešni,svi do jednog.Obožavaju ta svoja gay zanimanja ma koliko im se ti,ja ili bilo ko drugi smejao.Jedina mogućnost napretka je u poslu koji voliš,u suprotnom se svaki pokušaj završava na"j**eš ovo".Štreberi takođe postanu uspešni s vremenom.Nebrojano puta sam ih zvao na pivo i provod,njihov odgovor je uvek bio kratak i jasan:"Učim".Bio sam kulturan za toliko da im se ne smejem,kao što su i oni za toliko kulturni da se sada ne smeju meni iz Amerike/Slovenije/Austrije i ostalih zemalja gde su biseri rasuti.

Verovatno ti zvučim kao dekica koji je preživeo najmanje 3 rata ali sa ovih 20 godina sam nakupio toliko negativnih iskustava da barem znam kako nešto ne treba.Dok čitam tvoje komentare kao da vidim sebe pre 5 godina,isto sam tako govorio:"Ne mogu da upišem umetničku školu,nikada u osnovnoj nismo imali vajarstvo.Odoh za kuvara-Vrnjačka Banja,zezanje,šta"...Kada sam video koji su sve moroni upisali a i dalje upisuju tu umetničku dođe mi da sam sebi odgrizem jaja jer sam izabrao liniju manjeg otpora a da me niko nije terao.Ukratko-više se kajem zbog stvari kojih nisam uranio nego zbog onih koje jesam.

U Sloveniji biseri rasuti? :lol:

A tvoj savjet je?

Moraš Milorade malo realnije sagledati stvari. Ovo je BiH, radi se o Sarajevu, a mi imamo posebne probleme.

Poslednja izmena:
Da,u Sloveniji,na moru...Rado bih se menjao s njima.

Moj savet?Probaj,više ćeš se kajati ne uradiš li to.

Moraš Milorade malo realnije sagledati stvari. Ovo je BiH, radi se o Sarajevu, a mi imamo posebne probleme.
Imam i ja problem da u celoj Srbiji ne mogu nabaviti opremu za studio koja mi je potrebna pa ne odustajem od nje.

Osvrni se oko sebe čoveče,imaš čitavu armiju onih koji te podržavaju i navijaju za tebe,kako uživo-tako ovde i na Facebook-u.Zapitaš li se nekada zašto oni veruju u tebe a ti ne?

Poslednja izmena:
Jesi li overila ovo?
http://www.fpu.bg.ac.rs/programi/Osnovne.html

Imaš tu grafički dizajn i još neke srodne smerove. U slučaju da te zanima neka oblast, valja se i raspitati oko srodnih oblasti, jer se možda tu nađe nešto zanimljivo, za šta nisi ni znala da postoji. :) Svakako da je veoma važno upisati nešto što te zanima, kako bi se uopšte i kanila da učiš, ali opet, valja sagledati i perspektivnost nečega kao poseban plus, jer, kao što će ti biti lako da studiraš ono što voliš, isto tako će ti biti lako(uslovno rečeno, niko ne juri ljude da ih zapošljava) da se zaposliš nečime što je perspektivno... Opet, tu je trud da kompenzuje slabije perspektivna a primamljiva zanimanja... U slučaju da ti idu jezici, da te ne smara gramatika i da voliš da čitaš, onda je i to kul, moja komšinica je završila danski i eno je u Danskoj sad, mlati finu kintu :D

U svakom slučaju, šta god da upišeš, isplati se višestruko biti štreber na faksu, ovi sa mog faksa što su bili štreberi i nolajfovali kada je trebalo, sada imaju 100x bolje "lajfove" od onih što i dan danas studiraju ili rade neke kancelarijske poslove...

Verovatno ti zvučim kao dekica koji je preživeo najmanje 3 rata ali sa ovih 20 godina sam nakupio toliko negativnih iskustava da barem znam kako nešto ne treba.Dok čitam tvoje komentare kao da vidim sebe pre 5 godina,isto sam tako govorio:"Ne mogu da upišem umetničku školu,nikada u osnovnoj nismo imali vajarstvo.Odoh za kuvara-Vrnjačka Banja,zezanje,šta"...Kada sam video koji su sve moroni upisali a i dalje upisuju tu umetničku dođe mi da sam sebi odgrizem jaja jer sam izabrao liniju manjeg otpora a da me niko nije terao.Ukratko-više se kajem zbog stvari kojih nisam uranio nego zbog onih koje jesam.

Pre ili kasnije svaki posao ce da te smori i da ti se popenje na glavu.
Kad god je covek u nekoj dilemi treba da slusa Jevreja u sebi.

Back