Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2
@Sonixx: Ja sam žena i ovde poznata kao veliki borac za ženska prava, ali ti iskreno savetujem da slušaš Kreptomana. To je najmudriji forumaš ikada zabeležen u istoriji Krstarice i ako on nešto kaže to mora biti tako i nikako drugačije!
Imam 15 godina i imam problem sa jednom devojkom.Upoznali smo se krajem 2012 na ekskurziji i tad mi se zasvidjala a njene drugarice su mi rekle da se i ja njoj svidjam.Nakon nekog vremena krenuo sam da je poljubim ona je odbila i bila je ljuta na mene.Prekjuce sam se vratio sa ekskurzije i ona nije htela prvi dan da prica samnom i nije joj bilo dobro.Njena drugarica mi je rekla da ona misli da sam ljut na nju.Pa sam je pozvao da popricamo i tu sam joj reko da nisam ljut na nju i da se ne brine oko toga.Onda nije vise cutala pocela je da prica sa mnom.I zeza me da sam zaljubljen u neku njenu drugaricu.Njena druga drugarica i ona mi salju poruke na mob i pitaju da dodjem kod njih u grad.Inace ja sam u isturenom odeljenju iste skole.Ne znam sta da radim.Ako se smuvam sa njom mora cu cesto da idem u grad,a moram da se spremam za prijemni i isto pare ne rastu na livadi,a otac nece da mi da pare da bih iso da se vidim sa devojkom.Ne znam sta da radim a planiram da imam devojku tek u srednjoj zbog mesecne pa tada mogu da idem u grad kad mi se prohte.Koje je vase misljenje o ovome?
Dječija ljubav, hormoni, sve te ***** materine, blah. I ovako i onako biste jedno drugom dosadili nakon 2 ili 3 mjeseca, nema ti tu mnogo ozbiljnosti što je sasvim normalno. Ako toliko silno želiš vezu onda se prvo riješi škole, pa onda fino na ljeto skokneš do grada i uživaš sa malom.
Imam veeeliki problem: Dok moji vršnjaci gledaju Disney, ja gledam History, dok moji vršnjaci čitaju lektiru, i to samo kada ih teraju roditelji, ja sam pročitao Pesmu Leda i Vatre, dok moji vršnjaci gledaju Sinđeliće, ja gledam Game Of Thrones... Više tema za razgovor imam sa tinejdžerima sa Hogvorts Tk foruma nego sa rođenom majkom Bibliotekarka mi je rekla da ja čitam knjige koje verovatno neće ni 95% mojih vršnjaka pročitati u životu... Načitano dete je baš usamljeno u 21. veku
Imam veeeliki problem: Dok moji vršnjaci gledaju Disney, ja gledam History, dok moji vršnjaci čitaju lektiru, i to samo kada ih teraju roditelji, ja sam pročitao Pesmu Leda i Vatre, dok moji vršnjaci gledaju Sinđeliće, ja gledam Game Of Thrones... Više tema za razgovor imam sa tinejdžerima sa Hogvorts Tk foruma nego sa rođenom majkom Bibliotekarka mi je rekla da ja čitam knjige koje verovatno neće ni 95% mojih vršnjaka pročitati u životu... Načitano dete je baš usamljeno u 21. veku
Ih, pa to za faks se ne važi Shvatiš da si ukurcu kad bez razloga čitaš o srpskim narodnim verovanjima o biljkama, ili pak o oličenjima i položaju sazvežđa. Ili o alhemiji
Da, nije ni čudo što sam puko, osedeo i propio se.
Kenjamo, u suštini je do jaja, malo učiš, mnogo blejiš, više žena, više alkohola, više droge, više bahanalija, više greha
To što ćeš malo i više živaca pokidati u ovim kritičnim predrokovskim periodima, bože moj
Ma šta pa i učim
Ako ovo što mi radimo može da se nazove učenjem, onda ja sigurno uživam učeći više od bilo koga na bilo kom drugom faksu
a čak i ljudi sa drugih katedri se cimaju više, meni se jedna likuša sa skandinavistike žali kako se oni na pauzama okupe da bi zajedno učili, a mi na pauzama kafenišemo i pijančimo i duvamo
Dobar tekst, s tim što je ovih tekstova sada poveća količina (zapravo je to krenulo sa zapada kao feministička reakcija na društvenu osudu ženskog ponašanja u javnosti, pa je došlo i do srpskih blogera), ali nijedan nažalost ne rešava problem.
Zaista, lako je konstatovati da postoji problem dvostrukog standarda u današnjem definisanju rodnih uloga, ali postojao je i juče i pre 500 godina, samo je različit način na koji se ispoljava (sve "nove" pojave zapravo su nove samo jer im je način aktualizacije nov, inače je uzrok prastar).
Ja često vodim rasprave s ljudima na temu rodnih uloga i neravnopravnosti, ali dok je kod muškaraca problem očigledan - njih problem zapravo ne dotiče, tj. nije im problem (jer im je svest, kao i svih nas, oblikovana kulturom koja zagovara dvostruki standard), žene imaju drugačiji problem, tj. 2: jedan je taj da nisu osvešćene pa su i same šovinisti prema drugim ženama, drugi je da (uglavnom) ne mogu da razmišljaju o problemu generalno, nego se fokusiraju na konkretne slučajeve. Čast izuzecima. Ali ja obično razgovarajući sa ženama naletim na emocionalnu reakciju (jer fakat sve žene u toku svog života bivaju diskriminisane jer ne ispunjavaju lepotne ideale aktuelne kulture, ili trpe direktni šovinizam zbog roda), te im je teško da razvijaju diskurs objektivno. To je i nešto što me tera da 99% žena koje se označavaju kao feministkinje kritikujem jer ne kapiraju suštinu (sreća pa znam i neke pripadnice ovog 1% koje mi izazivaju radost u srcu kad ih samo čujem kako govore jer ima li šta lepše od lepe pametne žene ). Ovo je loše zato što rešavanje ovog problema ipak mora krenuti od žena, a ne od muškaraca, a čini se da za to žene trenutno nisu sposobne, pogotovo u zaostalijim sredinama kao što je srpska.
Ja sam se ovim pitanjem bavio uzgred i u onome što studiram (jer je feministička struja u humanistici prilično relevantna u poslednje vreme) i onome što čitam i čujem od većih imena stručne zajednice.