Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2

Da li je moguće otići na W&T ako nisi student?:mrgreen:
Nije moguce.
nema nikog da studira prirodne, jesam crna ovca uvek bila.

Imala je valjda verwest,ona studira matis. Te prirodne nauke su zesce sranje. Mi smo siromasna zemlja za neka ozbiljna istrazivanja iz prirodnih nauka,jedina perspektiva sa time ti je da budes profesor u skoli.

Ebeno ne znam sta da upisem, ebeno sam najebao.

Hteo sam Fakultet bezbednosti nabavio knjige i sve to, al onda sedne prelistam forum i vidim ne da ga pljuju, nego studenti porklinju dan kad su ga upisali
Pomagajate, nisam pametan sta da radim!
Ako te forumaška pljuca odvrati od faksa-nisi ga ni želeo.Slušajte nekada unutrašnji glas,aman...

Nije moguce.

Imala je valjda verwest,ona studira matis. Te prirodne nauke su zesce sranje. Mi smo siromasna zemlja za neka ozbiljna istrazivanja iz prirodnih nauka,jedina perspektiva sa time ti je da budes profesor u skoli.

Zapravo, prirodne nauke nadjebavaju društvene za 100 mesta bilo gde :lol: Upišeš etf, mašinac, pmf, ili ekvivalente u ns i ni i bole te patka. Pritom mislim na kadrove programerstva uglavnom, mada inženjer elektrotehnike i mašinstva takođe prolazi.(jedino za ovaj poslednji nisam siguran da li je baš deficitaran). Pritom, ako se i desi da ne nađeš posao ili ti je dosta da gledaš Vučića i narod koji ga gleda kao boga, uvek možeš da zapališ, bilo na istok, bilo na zapad :)

Fakultet tehničkih nauka u NS-u je zaista dobar faks zato što traži dobru praksu studentima u završnoj godini i neretko se desi da i posle toga povuku i zaposle ih ako su dobrog proseka i znanja, znam krša takvih slučajeva, to je za svaku pohvalu.
Priča šta je isplativo, a šta nije je ''pričam ti priču'' , jer gledajući tako ništa sem elektrotehnike i farmacije ne bi bilo isplativo, a znamo da nije tako. Po meni je to isključivo stvar veze, imaš vezu i sva vrata ti se otvaraju, nemaš pojeo si go.vno.
Moj brat je završio farmaciju sa 9.98 ili nešto tako, nije mogao ni staž da nađe u Srbiji, bez te iste veze.
Dok isto tako imam komšinicu koja se s mojom strukom + masterom na mikrobiologiji uvalila Kostiću za i 110 000 mesečno, a moj faks važi za jedan od lakših, da ne kažem smešnih.

Poslednja izmena:
Pitanje za ove na faksu: jel se vama drustveni zivot poboljsao ili uspavao nakon srednje?

Ne znam kako da ti odgovorim. Stvari su se iskomplikovale, to sigurno. Ekipa sa kojom sam blejao tokom srednje, iako nismo išli zajedno, ipak je imala više vremena tokom studiranja od mene, češće se nalaze i bleje, ja sam ostao po strani, ali opet ja sam našao ekipu sa faksa sa kojom sad najčešće blejim. Pojavili su se tu mnogi novi ljudi, ali na kraju krajeva više nemaš vremena da džabalebariš; dosta opijanja i drogiranja svakako, ali i više osećaja usamljenosti iz više razloga. Kod mene barem; Šit get fakd ap, zasigurno. Pritiskaju te sve veće obaveze, sve više kapiraš koliko si odvojen od drugih, egzistencijalne zikre i opšte stanje uma haotično kao i stanje u ovoj državi. Mene je to sad u drugoj godini pritislo, jer nisam uspeo da postignem sve što i u prvoj, odnosno da nađem dobru meru.
A opet, vidim ljude koji bleje stalno, al kad pritisne faks, ne znaju šta će sa sobom, padaju ispite, spadaju sa budžeta, itd.
U suštini, što si stariji to su obaveze sve ozbiljnije, ulozi su veći, i to ništa ne može da promeni.

Banzz, sta ces da upises?
Kineski i engleski.
Ne znam kako da ti odgovorim. Stvari su se iskomplikovale, to sigurno. Ekipa sa kojom sam blejao tokom srednje, iako nismo išli zajedno, ipak je imala više vremena tokom studiranja od mene, češće se nalaze i bleje, ja sam ostao po strani, ali opet ja sam našao ekipu sa faksa sa kojom sad najčešće blejim. Pojavili su se tu mnogi novi ljudi, ali na kraju krajeva više nemaš vremena da džabalebariš; dosta opijanja i drogiranja svakako, ali i više osećaja usamljenosti iz više razloga. Kod mene barem; Šit get fakd ap, zasigurno. Pritiskaju te sve veće obaveze, sve više kapiraš koliko si odvojen od drugih, egzistencijalne zikre i opšte stanje uma haotično kao i stanje u ovoj državi. Mene je to sad u drugoj godini pritislo, jer nisam uspeo da postignem sve što i u prvoj, odnosno da nađem dobru meru.
A opet, vidim ljude koji bleje stalno, al kad pritisne faks, ne znaju šta će sa sobom, padaju ispite, spadaju sa budžeta, itd.
U suštini, što si stariji to su obaveze sve ozbiljnije, ulozi su veći, i to ništa ne može da promeni.

Shvatam...

Bilo bi pozeljno da mi i Fjodor odgovori kakav je studentski zivot njemu, ipak cemo studirati u istoj zgradi :lol:

- - - - - - - - - -

Uvukla sam se u monontoniju, nista se ne desava. Mogu samo da se nadam da ce poslije srednje biti bolje po tom pitanju.
Valjda mi nece vrhunac druzenja i provoda ostat' u srednjoj.

Fakultet tehničkih nauka u NS-u je zaista dobar faks zato što traži dobru praksu studentima u završnoj godini i neretko se desi da i posle toga povuku i zaposle ih ako su dobrog proseka i znanja, znam krša takvih slučajeva, to je za svaku pohvalu.
Priča šta je isplativo, a šta nije je ''pričam ti priču'' , jer gledajući tako ništa sem elektrotehnike i farmacije ne bi bilo isplativo, a znamo da nije tako. Po meni je to isključivo stvar veze, imaš vezu i sva vrata ti se otvaraju, nemaš pojeo si go.vno.
Moj brat je završio farmaciju sa 9.98 ili nešto tako, nije mogao ni staž da nađe u Srbiji, bez te iste veze.
Dok isto tako imam komšinicu koja se s mojom strukom + masterom na mikrobiologiji uvalila Kostiću za i 110 000 mesečno, a moj faks važi za jedan od lakših, da ne kažem smešnih.

Msm za godinu dana cu proveriti svoje tvrdnje licno,ali po meni prosek i fakultet koji si zavrsio nemaju veze sa time kako ces proci u zivotu i da li ces naci posao.
Tvoja harizma,karakter,znanje koje si stekao i malo srece su presudan faktor u tome kako ces proci. Ja vidim neke ljude koji su na mom faksu i vidim da od njih nista nikad nece biti.
Harzima nula,karakter licnosti nula,totalno antipaticne licnosti. Dzabe rodjo prosek 9+ kad si glup za sve ostalo u zivotu.

- - - - - - - - - -

Kineski i engleski.

Shvatam...

Bilo bi pozeljno da mi i Fjodor odgovori kakav je studentski zivot njemu, ipak cemo studirati u istoj zgradi :lol:

- - - - - - - - - -

Uvukla sam se u monontoniju, nista se ne desava. Mogu samo da se nadam da ce poslije srednje biti bolje po tom pitanju.

Posle srednje moze samo da ti bude bolje,nikako gore.

Čuo sam da je FTN do jaja, oni valjda imaju i neke svoje istraživačke centre? Sve u svemu, kul je čuti tako nešto, a što se tiče veza, to je do jaja priča ako imaš želudac da se prvo savijaš pred "prijateljima", a potom da gledaš beznadežnost situacije u ovoj državi čitav život, a meni nekako, kako vreme prolazi, sve manje do bilo koje od te dve stavke :lol: Naravno, uvek ostaje neko preduzetništvo, al u Srbiji je to ravno plivanju u bari sa ajkulama

Pitanje za ove na faksu: jel se vama drustveni zivot poboljsao ili uspavao nakon srednje?

Ima pravo Direkt, mada zavisi i od faksa, neki su malo teži, a neki lakši, a i od tebe same, oni koji hoće da daju u roku, moraće malo da se žrtvuju, mada je barem meni svakako življe na faksu jer je koncentracija muflona po random uzorku znatno manja nego u srednjoj, pa je samim tim i provod bolji. Al činjenica je da se valja pomiriti da su bezbrižna vremena prošla, kada upišeš :lol:

Kineski i engleski.

Shvatam...

- - - - - - - - - -

Kineski i engleski, na Palamaaa, ma daaaaj, pa šta bi od silnog entuzijazma? z:shock: z:p

Zavisi od slučaja do slučaja, uglavnom se ne menja mnogo toga, kod većine.
Kod mene lično se promenilo "na bolje", ako uopšte postoji takva podela.
Ali, pre bih rekao da je u pitanju sazrevanje, nego upisivanje fakulteta il nešto treće.
Naime, pre tri godine bih zaterao u pm budale sa glupom pričom, danas mi ne smeta.
Sad imam više vremena i za učenje, i za druženje, i za dangubljenje, bolje se organizujem.
Da me ubiješ ne znam šta sam radio četiri godine srednje, u šta sam ih uložio.
I nije u pitanju neki žal, kao gde mi propadoše najbolje godine, ništa ne uradih i ta priča.
Nego, baš ne znam šta sam radio tokom tog perioda, a do juče sam bio deo toga.

Elem, htedoh reći, velika verovatnoća je da će ti biti bolje na faksu.
Zapravo, siguran sam da hoće. Ne znam nikog ko se žali povodom toga.
Bilo je u početku priče, da mi je u srednju samo mesec dana da se odmorim.
Al onda shvatiš kakav si parazit bio u srednjoj pa te bude sramota takvih misli.
Onda, novo društvo, novi ambijent, nove navike, dosta toga novog, samim tim, više entuzijazma.
I još jedna bitna stvar, što više učiš, treniraš i što se više trudiš, to si aktivniji i u društvenom životu.
Tako je kod mene barem, kad sam parazit, parazitiram svugde, kad nisam, onda se trudim da stignem sve.

Dobra organizacija je pola posla.
I više.
Sve se može stići.
Nema kod nas nekih "teških" fakulteta.
Dva-tri sata učenja dnevno i nema fakulteta koji nećeš završiti u roku.
Evo upravo se setih, prvi dani na fakultetu, govori neki momak kako je imao sreće da upiše drugu.
I između ostalog kaže kako mu je bilo teško u početku da uči, a sad na drugoj svi uče po 2-3 sata dnevno, ili više.
Ja nisam verovao da neko uči svaki dan toliko, izgledalo mi je baš mnogo.
Tako sam prva 3 meseca prespavao bukvalno svako predavanje, i to na tvrdim drvenim stolicama.
Nisu džaba stavili drvene stolice u salu prve godine, mekše u salu drugu, a 3. i 4. još mekše.
Sad se fino uvalim u meku stolicu i slušam predavanja.
Elem, kad se nakupilo u februaru gradiva, a rok počeo uveliko, videh da nema ništa od tog.
Tad sam počeo da učim.
Sad, kad sam ja onde gdje je bio onaj debeljuca iz malopređašnje priče, vidim da je tri sata mačji kašalj.
Samo se treba uhodati.
Sad mi je idealna mera nekih 4-5 sati dnevno, u zavisnosti od obaveza.

Mada, to me nisi ni pitala.
Zanesoh se, ne zameri.

Društveni život, a da.
Bolje na faksu, nema šta.
I na predavanjima i posle predavanja.

Eto, baš super što ćeš ostati u rodnom kraju.
Biće Pale opet glavni grad!
z:poz:

Sta bi od entuzijazma.....realnost ga pregazila :zplez:

Hvala na odgovoru Fjoki :hvala:

Cuj dva tri sata dnevno ucenja :zeek:

Ostah u rodnom kraju...dok.ne zavrsim faks...pa brat mi zivi u Svedskoj, necu da ga ostavim samog, kakva bih sestra bila :lol:

sat i po ti prodje dok si rekao keks kad ponavljas nesto ili kad citas neku novu materiju. Za toliko vremena predjes 60-80 strana. Verujem da se moze i vise sa treningom.

sat i po ti prodje dok si rekao keks kad ponavljas nesto ili kad citas neku novu materiju. Za toliko vremena predjes 60-80 strana. Verujem da se moze i vise sa treningom.

Šta podrazumevaš pod ''pređeš''? Pročitaš? Kontam da ne misliš da se nauči 60-80 strana za 90 minuta?

- - - - - - - - - -

Ćuj 3 sata dnevno, ništa do roka a onda u roku 22 sata dnevno :mrgreen:

Ćut' bre, nek' stvore lepe radne navike, kakvih 22 sata? :lol:

Back