Kineski i engleski.
Shvatam...
Bilo bi pozeljno da mi i Fjodor odgovori kakav je studentski zivot njemu, ipak cemo studirati u istoj zgradi
- - - - - - - - - -
Uvukla sam se u monontoniju, nista se ne desava. Mogu samo da se nadam da ce poslije srednje biti bolje po tom pitanju.
Valjda mi nece vrhunac druzenja i provoda ostat' u srednjoj.
Kineski i engleski, na Palamaaa, ma daaaaj, pa šta bi od silnog entuzijazma?
Zavisi od slučaja do slučaja, uglavnom se ne menja mnogo toga, kod većine.
Kod mene lično se promenilo "na bolje", ako uopšte postoji takva podela.
Ali, pre bih rekao da je u pitanju sazrevanje, nego upisivanje fakulteta il nešto treće.
Naime, pre tri godine bih zaterao u pm budale sa glupom pričom, danas mi ne smeta.
Sad imam više vremena i za učenje, i za druženje, i za dangubljenje, bolje se organizujem.
Da me ubiješ ne znam šta sam radio četiri godine srednje, u šta sam ih uložio.
I nije u pitanju neki žal, kao gde mi propadoše najbolje godine, ništa ne uradih i ta priča.
Nego, baš ne znam šta sam radio tokom tog perioda, a do juče sam bio deo toga.
Elem, htedoh reći, velika verovatnoća je da će ti biti bolje na faksu.
Zapravo, siguran sam da hoće. Ne znam nikog ko se žali povodom toga.
Bilo je u početku priče, da mi je u srednju samo mesec dana da se odmorim.
Al onda shvatiš kakav si parazit bio u srednjoj pa te bude sramota takvih misli.
Onda, novo društvo, novi ambijent, nove navike, dosta toga novog, samim tim, više entuzijazma.
I još jedna bitna stvar, što više učiš, treniraš i što se više trudiš, to si aktivniji i u društvenom životu.
Tako je kod mene barem, kad sam parazit, parazitiram svugde, kad nisam, onda se trudim da stignem sve.
Dobra organizacija je pola posla.
I više.
Sve se može stići.
Nema kod nas nekih "teških" fakulteta.
Dva-tri sata učenja dnevno i nema fakulteta koji nećeš završiti u roku.
Evo upravo se setih, prvi dani na fakultetu, govori neki momak kako je imao sreće da upiše drugu.
I između ostalog kaže kako mu je bilo teško u početku da uči, a sad na drugoj svi uče po 2-3 sata dnevno, ili više.
Ja nisam verovao da neko uči svaki dan toliko, izgledalo mi je baš mnogo.
Tako sam prva 3 meseca prespavao bukvalno svako predavanje, i to na tvrdim drvenim stolicama.
Nisu džaba stavili drvene stolice u salu prve godine, mekše u salu drugu, a 3. i 4. još mekše.
Sad se fino uvalim u meku stolicu i slušam predavanja.
Elem, kad se nakupilo u februaru gradiva, a rok počeo uveliko, videh da nema ništa od tog.
Tad sam počeo da učim.
Sad, kad sam ja onde gdje je bio onaj debeljuca iz malopređašnje priče, vidim da je tri sata mačji kašalj.
Samo se treba uhodati.
Sad mi je idealna mera nekih 4-5 sati dnevno, u zavisnosti od obaveza.
Mada, to me nisi ni pitala.
Zanesoh se, ne zameri.
Društveni život, a da.
Bolje na faksu, nema šta.
I na predavanjima i posle predavanja.
Eto, baš super što ćeš ostati u rodnom kraju.
Biće Pale opet glavni grad!