Ljudi bi uvek hteli neku moć. Pogledaš knjigu, hokus pokus, znaš je od korice do korice. Popiješ proteinski šejk, hokus pokus, postaneš Švarceneger. Kupiš ABS Rocket na TV Shopu, hokus pokus, skineš dvadeset kila. Kako bi rekao jedan moj profesor nama studentima - navikli ste na fast food, instant napitke, pa biste sad želeli instant znanje. Ne može, potrebno je vreme i nema nikakvih trikova.
Nego, otkud ti to da je u pravu i ekonomiji potrebno da površno uhvatiš neke stvari?

Za ekonomiju ne znam, nisam studirao, mada je kod nas pravni znatno zahtevniji od ekonomije.
Ali, što se prava tiče, teško da je tako.
Naravno, ima nekoliko predmeta koji se mogu položiti bez po muke, sociologija, istorije, ekonomija i sl. Ali što se prava tiče, tj. samih pravnih normi, tu je bilo kakva površnost nedopustiva.
Ne bih sad da se" hvalim" kako mi je faks zahtevan ili tako nešto, jer, iskreno, i nije baš nešto posebno zahtevan, samo mi je nejasno zašto većina sa nipodaštavanjem posmatra prava, a pravnike kao običnu spužvu koja upija informacije.
Meni je, kad se radi o zahtevnijim predmetima, potrebno petnaestak minuta za jednu stranicu. Dakle, za krivično pravo će mi trebati hmm oko 125 sati učenja.
Ima i lakših predmeta koji se mogu spremiti za 4-5 dana. Ali uglavnom, nisu prava nešto što se površno prelazi. Celokupna državna organizacija počiva na pravima, nema tu površnosti.