Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2

Neke statistike zapravo kažu da ljudi koji počine samoubistvo obično pričaju o tome ranije ili makar daju znake ljudima oko sebe
Ne mogu se izbore jer su slabi, treba im pomoć i traže to od ljudi, a kad ljudi ostanu nemi iz nekog razloga, ovi se samoubijaju

ma neka prica on, ali ne random devojci koja mu se javi na fejsu da ga pita kakav je bio kontrolni.
mislim, gledaj ga. prvo joj se izdrka pa se izvinjava, i onda joj maltene uzgred isprica kako hoce da se ubije (that escalated quickly :lol: )
mislim da samo patetise i privlaci paznju

ma neka prica on, ali ne random devojci koja mu se javi na fejsu da ga pita kakav je bio kontrolni.
mislim, gledaj ga. prvo joj se izdrka pa se izvinjava, i onda joj maltene uzgred isprica kako hoce da se ubije (that escalated quickly :lol: )

Moguće, nisam iskreno pročitao konkretno o čemu se radi, nego sam video tu priču o samoubistvu pa reko da kažem u etar, možda nekog zvekne forumski flešbek ako se nađe u takvoj situaciji da mu neko u okolini kaže da hoće da se rokne :lol:

Lik ima ozbiljnih problema, uništio WC školski, treba da padne ovo polugodište, išao danas kod direktora, usput zaljubljen u neku curu (neuzvraćena ljubav, znate kako to ide).
Ako misli da privuče mene na bilo kakav način, taktika mu je očajna.

Lik ima ozbiljnih problema, uništio WC školski, treba da padne ovo polugodište, išao danas kod direktora, usput zaljubljen u neku curu (neuzvraćena ljubav, znate kako to ide).
Ako misli da privuče mene na bilo kakav način, taktika mu je očajna.

nista od ovoga sto si navela nije ozbiljan problem.
kako je uspeo da unisti skolski wc? i zasto je koji ***** uopste pokusavao?
koliko sam ja upoznata, ne moze da padne polugodiste. moze da bude nedovoljan, ali koga je briga? ako mu je stalo do ocena neka uci. ako vise voli ad sece vene nego da zagreje stolicu, onda i treba da umre.
sto se tice odlaska kod direktora, to mi tek nije jasno. mislim, sta s tim?
neuzvracenu ljubav necu ni da komentarisem

nista od ovoga sto si navela nije ozbiljan problem.
kako je uspeo da unisti skolski wc? i zasto je koji ***** uopste pokusavao?
koliko sam ja upoznata, ne moze da padne polugodiste. moze da bude nedovoljan, ali koga je briga? ako mu je stalo do ocena neka uci. ako vise voli ad sece vene nego da zagreje stolicu, onda i treba da umre.
sto se tice odlaska kod direktora, to mi tek nije jasno. mislim, sta s tim?
neuzvracenu ljubav necu ni da komentarisem

Nisam ni pokušavala da navedem razloge za samoubistvo, već razloge zbog kojih je on trenutno nezadovoljan svojim životom i zbog kojih mu je trenutno posljednje na umu da mene za*ebava i troluje.

Kaže da je pun bijesa, i da je demolirao kotlić od WC-a. Kako mu je to pošlo za rukom, ne znam, ali je bilo dovoljno da ga pozovu direktoru, i da mu smanje vladanje.

Boldovano: briga je njegove roditelje, ali najprije njega. Tu nemamo šta mi da raspravljamo.

Mislila sam da si pametniji, iskreno.

Ali dobro, da dobro procjenjuješ ljude upisao bi psihologiju, a ne filološki fakultet.

Ček, ti pričaš o pameti, a naložila si se na totalno providnu i glupu priču :lol: ? I još ovde dolaziš da od nas tražiš savet. Pa šta drugo da radim neg' da te zaebavam kad svejedno ti nastavljaš svoje. A za ovo drugo tek neam reči, to je tako glupa izjava da imaš sreće što si obdarena na drugim mestima :lol: zato ti opraštam

Ček, ti pričaš o pameti, a naložila si se na totalno providnu i glupu priču :lol: ? I još ovde dolaziš da od nas tražiš savet. Pa šta drugo da radim neg' da te zaebavam kad svejedno ti nastavljaš svoje. A za ovo drugo tek neam reči, to je tako glupa izjava da imaš sreće što si obdarena na drugim mestima :lol: zato ti opraštam

Zar ova tema i ne služi za traženje savjeta, tuđih mišljenja?

Obrazloži ovo "naložila se na glupu i providnu priču".

Nisam od vas tražila da pričamo o tom liku i njegovom problemu, već se sva poenta mog posta svela na rečenicu Šta reći takvim (suicidnim) osobama?
Mislim, ako toliko nisi shvatio...

Pa vidi, ti kao tražiš tuđe mišljenje, a onda ga odbaciš, odjebeš sve što su ti ljudi ovde govorili i nastaviš sa nekom svojom spikom.

Nema tu šta da se govori takvim osobama jer lik nije suicidan već je serator ogroman, kako god da okreneš, on je samo utripovano attention seeking govedo. To je to.

Nisam od vas tražila da pričamo o tom liku i njegovom problemu, već se sva poenta mog posta svela na rečenicu Šta reći takvim (suicidnim) osobama?
Mislim, ako toliko nisi shvatio...
:zeek:

Ma to ga siba pubertet. :)
Msm svako skrene,ali na razlicit nacin. To je neka prolazna faza tako da nemoj da se previse opterecujes time.
Svi mi imamo probleme koji nas ponekad obeshrabre i savladaju,ali je dobro okruziti se ljudima koji te vole i podrzavaju i jednostavno se ne sazaljevati jer od tog kmecanja,sazaljevanja i sl nemas nikakve koristi. Jedino mozda da ti bude lakse dusi ako se ispovedis najboljem drugu/drugarici,ali generalno nemas razloga da kukas.
Zdrav si,prav,pametan,a ostalo ce vec doci. :)

Bila je skoro tema o tome na psihologiji:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/654435-Zelim-da-se-ubijem-sta-ciniti/

A inace, da poput Krepta i ja bacim u etar neku meni interesantnu misao, (pozajmljenu od Hesea iz "Stepskog vuka", skraticu je malo da ne prekucavam sve :lol:):
"Pogresno je nazivati samoubicama samo one ljude koji se odista ubijaju. Medu ovima ih cak ima mnogo koji su, takoreci, pukim slucajem postali samoubice, kod kojih pojam samoubistva nije sastavni deo njihovog bica, dok, naprotiv, mnogi koji su po svom bicu samoubice, mozda veci deo njih, nikada stvarno ne dizu ruku na sebe."

Večeras sam prvi put razgovarala sa suicidom osobom. Nimalo lijepo iskustvo.

Javim se nekom liku na fejsu, da ga pitam je li se moglo prepisati na njemačkom, i on mi odbrusi nešto u fazonu "ne znam, pitaj nekog drugog" ja napišem ok. Zatim mi si izvinjavao što je neljubazan, i to se pretvorilo u ispovjedaonicu. Uglavnom, lik ne zna gdje udara, ima milion problema, pod velikim pritiskom je, danas se pokušao ubiti, kaže bezveze sj*bao ruku, ima ožiljak, ne može nositi sat. Ja taman pomislim zeza se, kad kaže: "Ali dobro, imam još drugu ruku za presjeći.". I taman počne zvučati pozitivno, kad kaže "Ako se sutra ne ubijem, neću nikad. Teško je, stvarno mi je teško..."

A ja njemu na to: "Ima težih stvari u životu. Misli na djecu u Africi."

Mislim, šta reći uopšte takvim ljudima? :confused:
Trebala si ga pitati šta čeka?

Back