Tebi...

• Začetnik teme Začetnik teme jana7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odluci se vise!
3ce69d1e30c6e0ee21cb2061426597f4.jpg

Nedostaješ mi silno, jako i svakako ... Sve više, sve jače i sve bolnije... Bojim se, jako se bojim, ovog krika u grudima nagomilane tišine ... Guši me ta čežnja, a suza, ta prokleta muška suza, k`o najveće zrno graška velika, klizava i teška, mi tu moju tugu pojačava, do bola... Da, nedostaješ mi, moja jedina, ali neka i tuga je iskušenje za jakog čoveka ... Nedostaješ mi, ali ipak ne toliko da ti to osetiš i da te ta moja muka zaboli ... Ne, moje najmilije, ne opterećuj se time, jer ovo iz mog srca izletelo je poput ptice koja šmugne putevima svoje slobode iz kaveza u kojem je imala sve, ali je u njemu gubila sebe ... Da li si ti ta moja odlutela ptica golubica !? Ne, zaboga, ne, jer to se ne pita, a nije mi više ni važno - meni je najvažnija tvoja sloboda, sreća i neko ko će da te usreći onako kako sam želeo, a nisam znao ja ...
✍️
😢

VILMICA - UČITELJICA.jpg

Zavetao sam se da ću Te čekati, da ću se nadati, stalno Te dozivati i Tvom povratku uvek radovati... I onda kada sam bio hiljadama kilometara daleko nisam te ostavljao - uvek bila si tu, na istom mestu - u mojim mislima, duši i srcu... U tužnoj mi javi i nemirnom snu ...

I sada kad mi se topi i poslednja nada da ćemo opet biti zajedno i voleti se kao nekada - sada kad nisam više u Tvom srcu, za mene si našla zamenu - Ti si još uvek tu, na istom mestu ...

Boli me, jako me boli, sve to, ali još više bi me bolelo da nam Gospod nije puteve ukrstio i da nisam pravu ljubav okusio...Da, da, mala, bela i uvek vesela gospođice, moja dušo, srećo, moje srce, moja zvezdo Danice, moje bleštavo sunašce, ja Te još uvek volim, čekam, dozivam i opevavam ... Ne, čekanje me ne zamara - još mi srce greje ljubav stara ...
✍
😢

Krstan Đ. Kovjenić

VILMICA - MORE.jpg

Moja ružo
-------------
Ostao sam veran mojoj ruži
Miris njen mi još nadima grudi
Mis`o na nju život mi produži
I u duši novu nadu budi.

Od rastanka prođe mnogo leta,
Ovim putem morao sam poći,