TASOS - u reči i slici

galence,hvala na odgovoru,mada si me malo isprepadao sa onim ''ljuljuskanjem'' na trajektu od koga je nekom bilo muka.cmoka od pomoci,kao i uvek,tikitijo,vidimo se,mi cemo biti u Potosu u Sireni(milenaidaki hvala na slikama),a za nikanu znaci gomila Plazme!

Pitanje za cmoku80, za koju agenciju radiš? Bila sam na Tasosu ove godine u julu i naravno pre nego što sam krenula prelistala forum o Tasosu i stvarno bih želela da mi izdvojiš mesta koja su te oduševila i kažeš zašto?

Ne radim ni za jednu agenciju..
Bila si, a trebaju ti moji komentari? :dontunderstand:

I ja sam ove godine bila krajem juna, početkom jula na Tasosu, i to prvi put. A na forum sam se uključila par meseci pred put i aktivno u njemu sudelujem, jer je meni mnogo pomogao u organizovanju letovanja, pa se nadam da i moji saveti mogu pomoći ljudima koji prvi put putuju..
Svoje utiske sam opširno iznela na 192. i 193. strani ove teme, možeš da pročitaš i pogledaš.

Ovo je zaista strašno!! Ne mogu da verujem! :( Ako se tebi desilo, onda može svakom da se desi. Zbog takvih stvari dođe mi da letujem na drugom mestu! :thumbdown:

Pa mislim da nije kriva destinacija za letovanje već država iz koje se putuje.
Meni zbog ovakvih stvari dođe da živim u nekoj drugoj državi, kojoj ne trebaju vize na primer i čiji građanin se probudi jednog subotnjeg jutra i kaže: e baš je lep dan, imam slobodan vikend, imamo i nešto para, ženo pakuj torbicu idemo 2 dana u Budimpeštu ili Sloveniju.
A ne da moram 3 meseca unapred da se smaram i prikupljam potvrde o državljanstvu predsednika kućnog saveta moje zgrade.

evo cmoko javljam se na prozivku ;) salim se, ali da, moj muz nije u junu dobio vizu..ne znam Danijela da li imas odbijenicu u pasosu. ako imas nejverovatnije da postoji neki tamo razlog zbog kog Grci nisu hteli da ti daju vizu iako je dokumentacija kazes, kompletna, ali ako nemas velika je verovatnoca da je neka glupost u pitanju. u nasem slucaju, muz nema odbijenicu cak su dokumenta za celu grupu 2 puta isla od ambasade do yute nesto su menjali premestali Boga pitaj...pre par dana smo ipak odlucili da predamo individualno, zato sto me zanima da li ce sada dobiti vizu... inace prosle god. dobio je individulanu.u ponedeljak saznajemo :) sorry za offtopic, ali jako mi je krivo i znam kakav je to osecaj. uzasan!

Vilu Aithrion ima Magic u ponudi. Ja nisam zaduzena za taj deo ostrva, ali u agenciji ce vam dati moj broj telefona u slucaju da vam nesto treba. Ako vam nisu dali napisacu vam na pp i slobodno mi se mozete obratiti. Vila je inace nova, ali nije blizu plaze, tako da je bolje imati auto. Najbolje ce vam je opisati B A N E sa foruma.

Poslednja izmena:
Evo i ja sam se vratio sa Tasosa juce ujutru. Prvi put sam bio na Tasosu i fasciniran sam. Mnogo su mi pomogli komentari sa foruma, narocito oko pronalazenja plaza. Bio sam u vili CAPTAIN BEACH u Limenasu. Smestaj je sasvim solidan kao sto mi je to i objasnio HASEK.
Aprtmani su mali ali sasvim dovoljni za ono malo vremena koliko se u njima provodi. Rado bih postavio slike sa komentarima ali da li neko moze da mi objasni kako to da uradim.

E bas me interesuje kako ti je bilo u tom Captain’s Beachu. I ja sam se dosta dvoumila oko njega, ali buka koja dolazi iz kafica uvece i ostalih lokala je presudila da odustanem.
Mozes li malo detaljnije da nam opises svoj boravak na ostrvu? Kako ste isli, da li ste rentirali nesto, po kojim cenama…

Sto se tice postavljanja slika na forum, bilo je vec reci o tome, ali hajde da probam da objasnim:
Ides na http://www.imageshack.us/ i kad otvori stranu ima prazan prozor i na kraju browse, gde treba da kliknes i izaberes sliku iz svog racunara. Znaci, pronadjes joj lokaciju, obelezis sliku i kliknite da je ubacis. Tada se u prozoru pojavi njena lokacija, a malo ispod treba da obelezis njenu velicinu. Imas mogucnost 352x… , 640x nesto isl. Sve sto je vece kocice otvaranje foruma. E, kad sve to zavrsis onda kliknes na host it i sacekas da se slika uploaduje. Nakon toga, pojavljuje se mala slika a ispod nje imas nekoliko linkova. Desni klik na link na cijem kraju pise link 1 za forum, copy, zatim udjes na forum, kucas ako hoces uz sliku i da nam kazes nesto i desni klik paste. Slika ti se nece odmah pojaviti, videces samo link do nje, ali kad posaljes poruku na forum, trebalo bi da se vidi i ona
Videces, nije komplikovano kao sto izgleda na prvi pogled :)

E bas me interesuje kako ti je bilo u tom Captain’s Beachu. I ja sam se dosta dvoumila oko njega, ali buka koja dolazi iz kafica uvece i ostalih lokala je presudila da odustanem.
Mozes li malo detaljnije da nam opises svoj boravak na ostrvu? Kako ste isli, da li ste rentirali nesto, po kojim cenama…

Sto se tice postavljanja slika na forum, bilo je vec reci o tome, ali hajde da probam da objasnim:
Ides na http://www.imageshack.us/ i kad otvori stranu ima prazan prozor i na kraju browse, gde treba da kliknes i izaberes sliku iz svog racunara. Znaci, pronadjes joj lokaciju, obelezis sliku i kliknite da je ubacis. Tada se u prozoru pojavi njena lokacija, a malo ispod treba da obelezis njenu velicinu. Imas mogucnost 352x… , 640x nesto isl. Sve sto je vece kocice otvaranje foruma. E, kad sve to zavrsis onda kliknes na host it i sacekas da se slika uploaduje. Nakon toga, pojavljuje se mala slika a ispod nje imas nekoliko linkova. Desni klik na link na cijem kraju pise link 1 za forum, copy, zatim udjes na forum, kucas ako hoces uz sliku i da nam kazes nesto i desni klik paste. Slika ti se nece odmah pojaviti, videces samo link do nje, ali kad posaljes poruku na forum, trebalo bi da se vidi i ona
Videces, nije komplikovano kao sto izgleda na prvi pogled :)

Sto se tice buke iz lokala na plazi ona je minimalna, moze lepo da se spava, jedino sto te malo ujutru probudi buka dostavnih vozila i djubretara ali to nije mnogo rano tako da ne smeta. Isli smo kolima i super smo prosli, mislim da je mnogo lakse doci do svih plaza i obici sve.

evo cmoko javljam se na prozivku ;) salim se, ali da, moj muz nije u junu dobio vizu..ne znam Danijela da li imas odbijenicu u pasosu. ako imas nejverovatnije da postoji neki tamo razlog zbog kog Grci nisu hteli da ti daju vizu iako je dokumentacija kazes, kompletna, ali ako nemas velika je verovatnoca da je neka glupost u pitanju. u nasem slucaju, muz nema odbijenicu cak su dokumenta za celu grupu 2 puta isla od ambasade do yute nesto su menjali premestali Boga pitaj...pre par dana smo ipak odlucili da predamo individualno, zato sto me zanima da li ce sada dobiti vizu... inace prosle god. dobio je individulanu.u ponedeljak saznajemo :) sorry za offtopic, ali jako mi je krivo i znam kakav je to osecaj. uzasan!

Hvala puno na saosećanju :sad2: U pasošu nemam odbijenicu ni jednu jedinu... Zona sumraka... :(

I naravno umalo da zaboravim da pohvalim BEACH BAR "KOD SEKE" , ok su cene ,odlicna usluga ,tu se mozete raspitati za sve informacije u vezi plaza, putovanja po Tasosu, trajekta i sve sto vas zanima. Lezaljke i suncobrani se ne naplacuju. Na raspolaganju su vam i duseci i camci na naduvavanje za klince.

Poslednja izmena:
amadeuss,svaka cast,odlicne slike,nadam se da cu i ja nesto tako uslikati :)
krecem 28.u potos...recite mi samo kakvo je stanje oko sporazumevanja sa ljudima na tasosu,posto ja razumem skoro sve ali jako slabo pricam engleski?
i interesuje me za iznajmljivanje auta,kad izabaremo,platim,sta vec,..kako to ide sa sipanjem goriva,jel dobijes neku kolicinu u njemu pa platis ili sam negde sipas,ili mozda imaju kao neke svoje pumpe...to bas ne znam jer nisam nikad iznajmljivao auto
e sad mi ostaje da precesljam forum opet i da popisem sta bih sve trebao obici,auto cu uzeti samo na 3 dana pa treba izabrati ono naj,a vrmena je malo :)

Mikism,
sporazumevanje je na engleskom, ali znaju oni dosta i srpski.
Naročito u restoranima, gde ćeš često videti i menije ispisane na našem jeziku. Usput, većina konobara u restoranima su Bugari, pa je to još jedna olakšavajuća okolnost.
Ma ništa ne brini, ja sam se sa gazdaricom sporazumevala odlično, a žena govori samo grčki, ni e od engleskog! Možeš misliti, muž i ja udarimo engleski i srpski, ona cepa grčki, ali se ipak sporazumemo :lol:

Što se tiče iznajmljivanja, mislim da je princip da ti dovezu kola do smeštaja, sa određenom količinom goriva (npr. pola rezervoara) i ti onda kada vraćaš, tempiraš da ostane isto toliko. Cenjkaj se da ti snize cenu, uvek Srbima manje naplaćuju rentiranje. A benzinskih pumpi ima svuda u krug po ostrvu, nemoj da brineš!

Pozdrav! :bye:

amadeuss,svaka cast,odlicne slike,nadam se da cu i ja nesto tako uslikati :)
krecem 28.u potos...recite mi samo kakvo je stanje oko sporazumevanja sa ljudima na tasosu,posto ja razumem skoro sve ali jako slabo pricam engleski?
i interesuje me za iznajmljivanje auta,kad izabaremo,platim,sta vec,..kako to ide sa sipanjem goriva,jel dobijes neku kolicinu u njemu pa platis ili sam negde sipas,ili mozda imaju kao neke svoje pumpe...to bas ne znam jer nisam nikad iznajmljivao auto
e sad mi ostaje da precesljam forum opet i da popisem sta bih sve trebao obici,auto cu uzeti samo na 3 dana pa treba izabrati ono naj,a vrmena je malo :)

Kad preuzmeš auto on ti u obrazac ucrta položaj kazaljke na meraču goriva. npr. dobio si pola rezervoara - treba da ga i vratiš sa pola rezervoara. U međuvremenu sipaš na kojoj god hošeš pumpi i tempiraš da pri vraćanju kola kazaljka bude na istom mestu na kom je i bila kad si preuzeo auto.

Back