TASOS - u reči i slici

Apartmani Tassos? Zar nije hotel Tassos? Da li to postoje i apartmani? Kako je bilo, da li si zadovoljna smeštajem. Da li su apartmani na samoj plaži? Mi smo porodica sa detetom i izabrala sam varijantu, kupanje i sunčanje u Pefkariju, možda malo švrljanje po dobrim plažama, a večernji izlazak Potos, Limenarija itd. Merkam par objekata za bazu u Pefkariju ili u Potosu. Mogla bi nešto da mi kažeš i o ovim apartmanima. ;)
Pefkari-odlican izbor!
Radi se o apartmanima hotela Tassos, koji se nalaze na 100tinjak metara od samog hotela u pravcu Potosa, u masleniku, preko puta auto-kampa. Od prve plaze, plaze auto-kampa su 100-tinjak metara, a od palze kod hotela 200-tinjak. http://www.magic.org.yu/tasos.htm. Izuzetno su povoljni, prosle godine su od 10-20sept bili ispod 200e. Fantastican odnos cena/kvalitet. moj meil je iveza@verat.net, ako si zainetesovana za detaljnije informacije
:)

Ma ljudi gledam ovo preko magica meni je to nesto jako skupo u odnosu na druge hotele, apartmane...
U Sirenasu je apartman (2+2) u terminu 21. avgust sa doruckom 568 eura sto moze da prodje a u hotelu Tassos u Pefkariju je to cena po osobi...???

Bojana, svi hoteli u Pefkariju imaju nesto sto Sirines nema, a sto je meni jako vazno - cim izadjes na terasu, gledas more i osetis njegov predivan miris. Krocis li ispred hotela, vec si na plazi i to jako lepoj. E, a to kosta.

Pronadji postove korisnice Beluttak. Ona je proslog leta, sa jos troje kolega s' posla, bila u Sirinesu u toj sobi 2+2. Mozda je to zapravo mala dvokrevetna soba sa dva pomocna lezaja, pa je zato ta cena. Mora da ima neka kvaka.

Moras da se spustis tom ulicicom na cijem se pocetku Sirines nalazi (znaci nekih 100m), a zatim da skrenes u prvu ulicicu desno (oko 50m) i na plazi si.

Iz samog hotela se more ne vidi.

Daleko... Hoteli u Pefkariju na plaži su najprimamljiviji. Samo mi na slikama i ne izgledaju bogznakako, nekako starinjski. Možda grešim, demantujete me.
Da skupi su, ipak kultura se plaća ;)

Pefkari-odlican izbor!
Radi se o apartmanima hotela Tassos, koji se nalaze na 100tinjak metara od samog hotela u pravcu Potosa, u masleniku, preko puta auto-kampa. Od prve plaze, plaze auto-kampa su 100-tinjak metara, a od palze kod hotela 200-tinjak. http://www.magic.org.yu/tasos.htm. Izuzetno su povoljni, prosle godine su od 10-20sept bili ispod 200e. Fantastican odnos cena/kvalitet. moj meil je iveza@verat.net, ako si zainetesovana za detaljnije informacije
:)

I ja sam bila u tim app.2005.-pisala sam vec o tome,ako nemas "besne"potrebe-odlicni su !

Bojana, svi hoteli u Pefkariju imaju nesto sto Sirines nema, a sto je meni jako vazno - cim izadjes na terasu, gledas more i osetis njegov predivan miris. Krocis li ispred hotela, vec si na plazi i to jako lepoj. E, a to kosta.

Pronadji postove korisnice Beluttak. Ona je proslog leta, sa jos troje kolega s' posla, bila u Sirinesu u toj sobi 2+2. Mozda je to zapravo mala dvokrevetna soba sa dva pomocna lezaja, pa je zato ta cena. Mora da ima neka kvaka.

ne mogu da nadjem korisnicu Buluttak:cry:

Pozdrav svima. Upravo sam procitala da ima zainteresovanih za hotele u Pefkariju i hotel Sirenas u Potosu pa rekoh da probam da pomognem malo.
Hotel Sirenas je mnogo noviji od Tasosa i Aktija. Ne bih rekla da se Tasos i Akti vode kao hoteli sa 4 zvezdice, a ako je tako onda smatram da to zaista ne zasluzuju. Alexandra beach npr. ima 4 zvezdice, a oni ne mogu da se porede sa njim.
Sirenas ima veoma prostrane sobe, po meni lepse cak nego u Alexandri beachu. Sirenas je hotel koji bih svima preporucila pod uslovom da vam terase gledaju na bazen i more. Ako to dobijete onda je to pun pogodak. Svi gosti Sirenasa su proslog leta bili prezadovoljni, a mnogi su, koji su bili u Alexandri pa hteli da produze boravak, na moju preporuku prelazili u Sirenas i bili i vise nego zadovoljni. Sobe se ciste svaki dan, bazen je jako cist, svi su ljubazni. (Ovo ne znaci da sobe koje imaju pogled na ulicu nisu dobre, naprotiv, odlicne su, ali meni je bar pogled na more jako vazan.)
Ukoliko imate dece i hocete da vam plaza bude bas blizu onda su Thassos apartmani pun pogodak. Plaza je na 2 minuta, a kuca ima veliko dvoriste i parking. Apartmani nisu nesto veliki, ali dovoljni za roditelje sa malom decom. U apartmanima su gotovo uvek porodice sa decicom tako da se deca, a i odrasli jako druze.
Akti je odlican narocito ako vam terasa gleda na more. Meni se najvise svidjaju sobe na prvom i drugom spratu, jer je pogled odozgo velicanstven, ali tu nekome moze biti problem to sto su bas te terase na prednjoj strani zajednicke. Terase su ogromne i svaka soba ima svoj sto i stolice, ali fizicki nije podeljena. Vecini nije smetalo. Hrana je dobra. Sobe u prizemlju imaju sopstvenu terasu, ali pogled nije tako lep. Ja sam jednostavno odusevljena tim sobama gore. Kad god bih se popela ostajala bih neko vreme samo zbog pogleda.
I na kraju hotel Tasos. To je klasican hotel, ponovo sobe imaju lep pogled (ne sve). Njegova prednost je ta sto ima bazen, teniske terene, lezaljke koje ne placate i sl. mada sve to mogu koristiti i gosti Thassos apartmana.
I na kraju jedan savet: U slucaju da hocete da vam soba ima pogled na more ili da vam bude na odredjenom spratu ili hocete jednostavno nesto specijalno morate insistirati na tome i nikako se ne osloniti samo na usmeno obecanje.

Ja idem na Tasos od 1.6- 21.6. Kakvo vreme moze da bude od 1.juna tamo? Nikad nisam isla toliko rano...:oops:

Mi smo letos bili na Tasosu od 01.06. do 15.06. i vreme nas je stvarno sluzilo. Rekose nam da je dve nedelje pre naseg dolaska padala kisa i to dosta dugo, ali nama je bilo super. Negde na sredini boravka smo imali 2-3 dana kise, od kojih je jedan dan bio potop, ali smo ih iskoristili da posetimo taverne u unutrasnjosti ostrva, klopamo jagnjetinu, ispijamo kafe, itd. Prvih dana boravka je ujutru i uvece bilo sveze, tako da su nam trebali dugacki rukavi i carape, ali je zato preko dana bilo taman. I more je prvih dana bilo hladnije, ali na svu srecu ja tako i volim. Posle prvih par dana je bivalo sve toplije, kako preko dana, tako i ujutru i uvece. Meni je takvo vreme odgovaralo, jer ne volim cvarenje i vrucincine. Buduci da ostajete 20-tak dana, mislim da cete se nauzivati cak i ako koji dan bude padala kisa.

Pozdrav

Ljudi, hvala svima da pomoci. Suzili ste mi izbor na apartmane Tasos i hotel Sirenes, razmisljam. Da li u blizini apartmana Tasos ima prodavnica? Kad nije kasno da se pocne sa rezervcacijom?

U Pefkariju postoji jedan kiosk sa stampom, razglednicama, sokovima, sladoledima, slatkisima i opremom za plazu. Zatim, postoji mini pekarica (nude samo dve, tri vrste filovanog peciva, vocne jogurte i cokoladno mleko; nemaju hleb;) i u okviru kampa (na 100m od Thassos apartmana) mala prodavnica, za najosnovnije potrebstine.

Thassos apartmani su na izlazu iz Pefkarija, ka Potosu. Od njih do prvih radnji u Potosu ima oko 800m.

Ljudi, hvala svima da pomoci. Suzili ste mi izbor na apartmane Tasos i hotel Sirenes, razmisljam. Da li u blizini apartmana Tasos ima prodavnica? Kad nije kasno da se pocne sa rezervcacijom?

Odlicno. Samo jos da naglasim da u hotelu Sirenes nije dozvoljeno kuvanje. Mozete nesto zagrejati ili spremiti spagete ali to je to.
Kao bi se odlucila sta da uplatis mozes da pogledas na stvari ovako: 1. Sirenas: hotel, nema kuvanja, bazen u dvoristu-mogucnost da se deca kupaju dok se pripremate za plazu, tusirate ili idete u nabavku, plaza na 5 minuta, ciscenje svaki dan, parking preko puta hotela, super-marketi na minut-dva...2. Thassos apartmani: veliko dvoriste, puno druge dece, rostiljanje u dvoristu, vise druzenja, plaza na minut, parking, mogucnost kuvanja, mir i tisina u svako doba, koriscenje bazena hotela Thassos (na 150m), smestaj skromniji nego u Sirenasu, Potos je blizu...
Proslog leta je jedna porodica sa troje male dece prvih deset dana bila u Thassos apartmanima, a drugih u Sirenasu i kada su dosli u Sirenas bili su razocarani sto imaju bazen, a ne veliko dvoriste kao u apartmanima. Smestaj je lep, sve OK, ali njima jednostavno treba dvoriste za decu, a ne bazen.
Sto se rezervacija tice i apartmani i Sirenas se jako brzo prodaju. Ako niste vezani za odredjeni datum mozete sacekati jos, ali ako jeste onda je bolje da sto pre rezervisete.

Back