TASOS - u reči i slici

Jer ima meduza na Tasosu? Koliko plaza ima blizu Limenasa do kojih se moze otici pesaka?

Tasos raj na zemlji, bili prosle godine u Perfariju, apartmani tassos preko Magica. Ja licno prezadovoljna i odabirom apartmana a i samom plazom jedna od najlepsih na Tasosu. Sve u svemu vecernje setnje smo koristili za odlazak do prelepog potosa, koji je na 10ak minuta pesice. Idealno je mesto za odmor i porodice sa malom decom, nebih ga preoprucila onima koji zele dobar nocni provod.
Isli smo nasim kolima i posto je ostrvo 100tinjak km, obisli smo ga tri puta. Ovom prilikom htela bih da se zahvalim svim forumasima, sto su realno opisali ovo ostrvo i stvarno ono sto sam ocekivala, jos vise sam i dobila.
Meduza nema, ali zato osa ima, dosadne su, jako, ali posle dva tri dana naviknes se.
srecan put svim onima koji planiraju ove godine na tasos, i nek slobodno pitaju tu sam da pomognem :roll:

Jer ima meduza na Tasosu? Koliko plaza ima blizu Limenasa do kojih se moze otici pesaka?

Meduza zaista nije bilo, osim jedno par dana i to samo na gradskoj plaži u Limenasu, ali njih je nanela voda i to mrtve. Nemam pojma šta se desilo i otkud su tako potamanjene naišle.

U samom Limenasu ima gradska plaža i Tarzanas. Obe su upotrebljive, upotrebljivije od gradske plaže u Limenariji, ali je stvarno šteta na njih se ograničiti, pored svih onih lepota na ostrvu. U blizini je Makrijamos, ali i do tamo ima oko 2km i to preko nekog brda a i ulazak se plaća.
Tu su još i Pahis, Glifoneri, ali do njih je desetak km, pa nije za pešaka.
A da, ima iza gradske plaže na rubu gradića jedna mala plažica kod kafića - Karnegio, valjda se tako zove i piše.
Generalno, ko ne bi da švrlja po ostrvu neće se baš nauživati u gradskim plažama koje su na raspolaganju u Limenasu i Limenariji. Golden Beach i Potamija su u tom smislu bolje rešenje.
Naravno i Pefkari gde je plaža odmah na izvolte. A za druge sadržaje i šetnje, kao što je već rečeno - obližnji Potos.

Tasos raj na zemlji, bili prosle godine u Perfariju, apartmani tassos preko Magica. Ja licno prezadovoljna i odabirom apartmana a i samom plazom jedna od najlepsih na Tasosu. Sve u svemu vecernje setnje smo koristili za odlazak do prelepog potosa, koji je na 10ak minuta pesice. Idealno je mesto za odmor i porodice sa malom decom, nebih ga preoprucila onima koji zele dobar nocni provod.
Isli smo nasim kolima i posto je ostrvo 100tinjak km, obisli smo ga tri puta. Ovom prilikom htela bih da se zahvalim svim forumasima, sto su realno opisali ovo ostrvo i stvarno ono sto sam ocekivala, jos vise sam i dobila.
Meduza nema, ali zato osa ima, dosadne su, jako, ali posle dva tri dana naviknes se.
srecan put svim onima koji planiraju ove godine na tasos, i nek slobodno pitaju tu sam da pomognem :roll:

Apartmani Tassos? Zar nije hotel Tassos? Da li to postoje i apartmani? Kako je bilo, da li si zadovoljna smeštajem. Da li su apartmani na samoj plaži? Mi smo porodica sa detetom i izabrala sam varijantu, kupanje i sunčanje u Pefkariju, možda malo švrljanje po dobrim plažama, a večernji izlazak Potos, Limenarija itd. Merkam par objekata za bazu u Pefkariju ili u Potosu. Mogla bi nešto da mi kažeš i o ovim apartmanima. ;)

Evo slika hotela "Sirines" u Potosu:

p8040085er3.jpg

p8040086oe1.jpg

p7310235hotelsirinesjd2.jpg

p7310236hotelsirinesmu4.jpg

p7310237hotelsirinesoi0.jpg

- bazen hotela "Sirines"

p7310233parkingispredhohy6.jpg

- ulicni parking preko puta ulaza u hotel "Sirines"

A evo i plaze u Potosu:

potosplazajv3.jpg

potospogledsmolaht3.jpg

potosplaza5lg.jpg

mirarbi,
Hvala za slicice, jesu li tvoje?
Rekla bih da je plaza sljunkovita i ne bas preterano cista?
Koje mesto je najbolje za cetvoroclanu porodicu (dvoje dece 5 i 7g)?
S obzirom da idemo kolima obicicemo nadam se vise plaza, ali bi volela i da mi je najbliza ok.

Slicice su moje. Medjutim, mi nismo odseli u tom hotelu, vec smo ga slikali kada smo trazili smestaj za produzenje letovanja (hteli smo da ostanemo jos 3-4 dana).

Meni se licno plaza u Potosu ne svidja, iz vise razloga (nedovoljno cista voda, najcesce prevelika guzva, gomila kafica sa glasnom muzikom uz obod plaze...).

Najbolje mesto za porodicu sa decom? Hm. Pefkari (hotel Thassos ili Akti ili Thassos apartmani) ili eventualno neki smestaj u Skali Potamia ili Golden beachu (koji se meni generalno mnogo ne svidjaju, ali vidim da ovde na forumu ima mnogo ljudi sa decom koji tu godinama odsedaju i kazu da su klinci odusevljeni tom plazom).

Porodice sa decom najvise vole plazu Pachis, obzirom da ima prirodnog hlada. Medjutim, ta plaza, kao i Tripiti pored Limenarije, osim jednog ili dva hotela i po nekog restorana, nema drugih sadrzaja.

Potrepljujem Mirabine iskaze u vezi plaže u Potosu i dodajem - ko je hteo gužvanjac i telo do tela na plaži mogao je da ide u CG i uštedi sebi par stotina kilometara razlike u putu i par stotina eura u novčaniku.

Obiđoh Thasos uzduž i popreko i to je jedina plaža na kojoj sam osetio stres čim sam kročio na nju.

mirarbi,
Tebi bi forum krstarice trebao platu da daje:D ...
Svaka ti cast.
Mislila sam da idem u Sirenu zato sto imaju u ponudi dorucak za nesto malo vece pare nego ovi sto samo daju smestaj. Otprilike za neki 200 eura izadje skuplje ali za cetvoro. Tako da kontam da bas i ne mogu da doruckujem tamo za manje para, 10 dana nas cetvoro imajuci u vidi koliko mi jedemo:?.

mirarbi,
Svaka ti cast.
Mislila sam da idem u Sirenu zato sto imaju u ponudi dorucak za nesto malo vece pare nego ovi sto samo daju smestaj. Otprilike za neki 200 eura izadje skuplje ali za cetvoro. Tako da kontam da bas i ne mogu da doruckujem tamo za manje para, 10 dana nas cetvoro imajuci u vidi koliko mi jedemo:?.
Slazem se vama (i s tobom hasek) sto se tice plaze i ja ne volim guzvu na plazi, ali uvece volim da prosetam punim ulicama i sa prodavnicicama,...

Bojana, za vas je definitivno Pefkari. Lepa plaza vam je pred nosom, a uvece se prosetate do Potosa i gurate kroz pune ulice i prodavnice !!!

Za 200 evra mozete vas cetvoro da doruckujete 10 dana ko carevi !!! To je 5 evra dnevno po osobi, sto je na Tasosu i vise nego dovoljno.

U hotelu Thassos mozete da uzmete nocenje sa doruckom, a u hotelu Akti polupansion.

mirarbi,
Svaka ti cast.
Slazem se vama (i s tobom hasek) sto se tice plaze i ja ne volim guzvu na plazi, ali uvece volim da prosetam punim ulicama i sa prodavnicicama,...

Sve što si rekla slažem se!!! Od Mirabi za platu, preko Sirenasa, do večernje gužve na ulicama, to i ja volim.
Meni je isto Sirenas interesantan, malo je skuplji od apartmanskih hotela koji ne daju doručak, a ne razmišljaš o organizaciji za jutarnju klopu. Samo što nas troje sramotno malo jedemo i imamo izbirljivo dete :-?:???:! Sa druge strane značajno je jeftiniji od onih hotelčića u Pefkariju, tipa Akti, Tassos (dobro on kao ima 4 zvezdeice) koji uključuju doručak i večeru. Lično ne volim da se tovarim obilnom hranom posle 16h, a i detetu moraš da daš ranije da ruča...:-( Tako da je odlična ta varijanat, doručak pred nosom, za ručak biraš razne restorane, a večera može nešto na brzaka u apartmanu. :D

Ručak recimo u hotelu Tassos ili na Aliki plaže u taverni sa pogledom na moreeeeee.

Čini mi se da ćemo morati što ranije da uplaćujemo aranžmane, jer smo svi zainteresovani za iste objekte! :D

Back