TASOS - u reči i slici

Pahis je kao plaža savršen. Istina, posle par metara ulaska u vodu, ima jedan pojas od oko 2 metra sa sitnom travicom po dnu koja proviruje iz peska, posle opet dugo plićak samo sa peskom. Po vodi, dok sam ja bio, nije plivala trava. Moguće je za većinu plaža da voda povremeno nanese travu, granje itd.

Od sadržaja na Pahisu - lep kafić, lep restorančić, bungalovi Pahis beach i ništa više.
Dakle, za bilo šta drugo treba auto. Tako gledano, moglo bi se reći da je "veća zabit od Pefrakrija"

Rahoni bih izbegao. Na slikama sve deluje lepo, međutim... Plaža je puna trave po dnu, već na samom ulasku u vodu. Ima delova gde nije, ali ipak nije to to.
Od sadržaja takođe nema ništa.

Dakle GB može biti dobar izbor jer osim dobre plaže, u zaleđu pruža i dosta sadržaja. Tako da za one koji nemaju kola ili ne žele da odmor provode zujeći po ostrvu - GB nije loš izbor.

Joooooooooooooooooj poludeću :confused:
Išla danas u Sabru. Rade GB ali samo na upit :? A vala nije ni jeftino, 640 evropljana noćenje s doručkom (dvoje odraslih i dete od 3 god), plus 180 za prevoz i eto ti 840 evropljana plus osiguranje i vize. A ručak? A večera? A sve ostalo? Napravila sam spisak svega što dolazi u obzir i mnogo se nerviram.:cry:

Voleo bih da čujem kakvi su vaši utisci o ponudi i cenama za ovu godinu.
Koliko sam ja prokrstario webom čini mi se da su cene generalno više u odnosu na prošlu godinu. Konkretno - isti smeštaj, isti studio (u kome sam odseo prošle godine) ovog leta je za 50 eurona skuplje. Pa ajde onda piskaraj po forumu i hvali Tasos.

Voleo bih da čujem kakvi su vaši utisci o ponudi i cenama za ovu godinu.
Koliko sam ja prokrstario webom čini mi se da su cene generalno više u odnosu na prošlu godinu. Konkretno - isti smeštaj, isti studio (u kome sam odseo prošle godine) ovog leta je za 50 eurona skuplje. Pa ajde onda piskaraj po forumu i hvali Tasos.

Izgleda da agencije, kao i banke, uracunavaju sve: rast cena na malo, revalorizacija, inflacija, rast cena nafte i naftnih derivata na svetskom trzistu...i sta ti ja znam sta jos sve.

Reč je o staroj priči o odnosu ponude i potražnje. Izgleda da potražnja za Tasosom počinje da prevazilazi ponudu pa su agencije odlučile da podizanjem cena testiraju elastičnost tražnje.

Ali malo su se zajebali. Mislim da su cene dostigle svoj plafon, posle kojeg će turista reći "daleko vam lepa kuća i vama i Tasosu i Grčkoj"

Da li moze neko da mi kaze kakva je to Tripiti plaza u blizini Limenarije i da li je pametno uzeti smestaj na njoj, jer kazu da je 2km od Limenarije ili je ipak bolje biti u centru Limenarije?

Jako lepa plaža, sitan šljunak, neverovatno čista voda...Pretpostavljam da su u pitanju apartmani Rodon. Mislim da udaljenost od Limenarije jeste 2-3km, pa bi ti bez kola to ipak bilo malo previše izolovano.

dscn0959ym1.jpg

Doroti, Tripiti je zaista lepa plaza. Voda je bas, bas cista. Postoji, skroz desno, jedan betonirani deo za skakanje. U zaledjini plaze je parking i nekoliko restorana, a iza njih su smestajni objekati (desetak u vrh glave). Prodavnica, pekara, poslasticarnica, mesara...tu nema.

E sad, pitanje je da li volis da ti je lepa plaza pred nosem, a da u nabavku i uvece u setnju odlazis tih 2-3km do centra Limenarije, ili volis da si u centru mesta, a da do lepih plaza pesacis ili se vozis kolima.

Videcu kasnije, ako iskopam slike Rodon kuce i plaze Tripiti, pa cu ih okaciti.

Posto vidim da pricate o cenama da su skuplje,evo zasto,zato sto su Rumuni , Bugari i Madjari otkupili mnoge hotel,apartmane. To su mi potvrdili iz vecine nasih agencija, kazu da nisu mogli da plate koliko su ovi nudili.

Hm, može biti, a možda su i našim agencijama porasli apetiti.
Verovatno je u pitanju i jedno i drugo.
Mada mi Tasos i CG nisu za poređenje, moju porodicu je prošlogodišnje letovanje na Tasosu koštalo duplo skuplje nego u Petrovcu (do duše pre 3 godine, verovatno se i tamo stanje promenilo sa naletom Rusa).

Činjenica je da nikome, pa ni nama samima nije jasno, kako neko sa prosečnom platom 300 do 400 eura priušti sebi letovanje od 1200 do 1500 eura. Taj paradoks svakako nije održiv na duži rok.

Back