TASOS - u reči i slici

..metalia, prepodne..

img2777dan2limenariametat1.jpg

Novembarsko dete - da to je taj restoran (jedna krivina ispred onog pod platanom).
U vreme kad smo mi bili taj pod platanom je bio prazan a ovaj prepun. Klopa nije loša (ja probao musaku, lepša polovina po običaju piletinu) Jedino izbegnite jagnjetinu. Nije ni sa ražnja ni ispod saća, nego mi se čini da je sa roštilja :confused: . Ja naručio ćerkici pa se zeznuo. Ona je posle dva zalogaja sa gnušanjem odbila (inače od mesa samo to jede) pa sam morao da preuzmem tanjir i nisam se nauživao.

Slažem se sa gornjim diskutantima da je Kosta preterano izvikan. A možda se vremenom i umorio pa popustio. Jagnjetina u njegovom restoranu takođe ništa posebno, ni kvantitativno ni kvalitativno. Kao ni sama posluga. Doduše, Kosta nije bio prisutan, pa su se možda malo opustili. Uglavnom, moram da priznam da sam ove godine na oba mesta gde sam pokušao omanuo za jagnjetinu.

Nagradno pitanje - probao sam u restoranu "Twins" u Limenasu njihovo nacionalno jelo, ali sam zaboravio kako se zove. U pitanju je kuvano jelo sa jagnjetinom, barenim povrćem i još koje čime. Zove se nešto kao "Kalafaki" ili slično. Pomoć ko zna tačno. :?:

@hasek
..kod koste je jagnjetina bila odlichna, kad smo mi bili..jedino nas je iznenadila cena..
..11,5 eura po porciji, 3eura ekstra pomfrit, 6eura grchka salata...
..sve u svemu, sa par piva i par sokova - skoro 60 eura za ruchak za chetvoro..
..pod platanom je bila ispod sacha i takodje veoma dobra, mlada i meka...tu je porcija neshto manja,
ali sasvim dovoljna i staje 8 eura...musaka takodje odlichna, 5 eura..

lenaje6:
Nikana1 ne bih da gnjavim, ali ako se zateknes u Limenasu baci pogled na vilu Soula (navodno blizu Tarzanas plaze), niko nije bio... :?: I ponovo ponovljeno pitanje da li su cene rent a cara nize u septembru (i koliko)? Hvala unapred!!! :!:

Evo da probam, da li si sigurna da se ta vila zove SOULA? Da nije kojim slučajem ROULA (čitaj Rula), to je često žensko ime i naišao sam na nekoliko vila i hotelčića sa tim imenom.
Što se tiče cene rent-a-cara, mogu varirati par ojra, jura, evra, jevreja, evrića... tako da se ne opterećuješ previše.

GSM doctor:
Evo da probam, da li si sigurna da se ta vila zove SOULA? Da nije kojim slučajem ROULA (čitaj Rula), to je često žensko ime i naišao sam na nekoliko vila i hotelčića sa tim imenom.
Što se tiče cene rent-a-cara, mogu varirati par ojra, jura, evra, jevreja, evrića... tako da se ne opterećuješ previše.
Pa u prospektu pise Soula (citaj Sola) :) Idem preko agencije kompas KG, ako ce to pomoci. HHvala u svakom slucaju! :-D

lenaje6:
Pa u prospektu pise Soula (citaj Sola) :) Idem preko agencije kompas KG, ako ce to pomoci. HHvala u svakom slucaju! :-D

Stvarno piše Soula (čitaj SULA), mogli su da stave neku sličicu na sajt, ali ne brini, čujem da je to ozbiljna agencija. Ma opusti se, kupanje, sunčanje, šetnja, lagana klopa i vodjene ljubavi (što češće), to je recept za dobar odmor.

jasno je meni :
more, malamatina i prepecen giros

nego neko da je obisao muzej u Limenasu. Ja kad sam bio pre 3-4 godine nesto su kao popravljali. Moja zena je tada zakljucila da taj uopse ne radi nego da ga samo popravljau posto kad je isla pre toga - ista slika.

u skali sotiru ispod crkve ima neka arheologija (praistorija ) neke lude kamene glave. Tada je jos bila skoro iskopana. e naci cu sliku kad tad pa ce je pustim.

Back