TASOS - u reči i slici

Mld:
Saleknik, možel li da obeležiš vilu Efes Garden na Google Earth-u?
Sa malim zakašnjenjem
vilaefesgardenlimenasez5.jpg

Već duže vreme pratim ovu temu, i opčinjena sam lepim slikama i opisima plaža, ali bih da mi preporučite nešto drugo: naime, ja pod odmorom podrazumevam sledeće - da je smeštaj veoma blizu, ako ne i na samoj plaži (ako to na Tasosu postoji), naravno da je ta plaža lepa, sa hladovinom, ili bar suncobranima, čista, Drugim rečima, da mogu da provodim dane kupajući se u neposrednoj blizini smeštaja, a ako hoću, naravno da kolima skitam po ostrvu. Molim vas da mi date predloge, već počinjem da se pripremam za sledeće leto, a mislim da mi je Tasos na vrhu liste prioriteta!

anamadonna:
Da li je neko bio u hotelu "GRAND BEACH" - Limenaria? Kakva je plaza ispred hotela, kakva je hrana,...? Hvala unapred!

Hotel je od spolja lep kao na slici i plaza mi nije losa. Unutra nisam ulazila. Voda je tu jako cista i mirno je. Nalazi se na oko 1 km od centra Limenarije. Mana mu je jedino sto u okolini nema nista (mislim na prodavnice i tako to).

Dulce_Nina:
aaa ne mogu da verujem da sam naletela na jos nekog ko ide u taj hotel... napokon! ja idem 11.8.preko jolly-a, a ti?

http://www.grand-beach-hotel.gr/
ovo ti je sajt hotela (ako nisi videla)...
Bila sam na sajtu vise puta, ali tu ne mogu da saznam ono sto me interesuje (hrana, plaza...) Ali hvala u svakom slucaju! I mi idemo preko Jolly-a, kada se ti vratis, znaci 22.08. Ako saznas nesto vise do 11.08., a ti javi... Lep odmor/provod!

jasnavek:
Već duže vreme pratim ovu temu, i opčinjena sam lepim slikama i opisima plaža, ali bih da mi preporučite nešto drugo: naime, ja pod odmorom podrazumevam sledeće - da je smeštaj veoma blizu, ako ne i na samoj plaži (ako to na Tasosu postoji), naravno da je ta plaža lepa, sa hladovinom, ili bar suncobranima, čista, Drugim rečima, da mogu da provodim dane kupajući se u neposrednoj blizini smeštaja, a ako hoću, naravno da kolima skitam po ostrvu. Molim vas da mi date predloge, već počinjem da se pripremam za sledeće leto, a mislim da mi je Tasos na vrhu liste prioriteta!

Moja preporuka je LIMENARIJA.
Ovog leta sam bila tamo sa muzem.
Iznajmili smo rent-a-car i obisli celo ostrvo i shvatili da smo najbolje bili stacionirani. Kolko sam primetila, sve nase agencije je imaju u ponudi, a uglavnom su sve vile jako blizu mora (kod argusa provereno).
More je cisto, prirodnog hlada ima malo ali ima suncobrana kolko hoces i moj savet je da nosis svoj jer na svakoj plazi moze da se zabode.
Limenarija ima pescanu plazu (gradsku) dovoljno veliku da nadjes mesto za sebe. Ima i sljunkovitu koja je jos veca. Ima 3 uvale, treca je Metalia beach - divota od plaze.
Ima brdo restorana sa super uslugom, prodavnice - obavezno ici u Maliatos kod gazde partizanovca i zene mu partizanovca, divni su ljudi i radnja je odlicno snabdevena.
Ima vise rent-a-car agencija u krugu od 20 metara.

Ma nema sta nema!

kako sam već izdramila zbog informacije da je lekarska služba na Tasosu loša (a idem sa dvoje bolešljive pančevačke dece u subotu 4.avgusta) molim za više detalja o hotelu Alexandra Beach u Potosu,ako je neko bio ove godine. Hvala za savet za noćenje u Djevdjeliji, rezervisali smo. ;)

hasek:
Inače, cela porodica je dobila bar po jedan ubod, dok od nikoga sa kim smo bili u kontaktu nismo čuli da su imali slične incidente. Zaključih da je možda u pitanju specifičan miris kreme za sunčanje koju smo koristili.
hasek super ti je opis, mnogo mi je značio, pošto sam se i ja opredelila za Limenas. Nego me interesuje koju ste kremu koristili, da je zaobiđem :wink:

november child:
..shto se tiche osa, vidjali smo svakodnevno poneku,
nishta vishe nego u beogradu, sa povremenim okupljanjima u
malo vecem broju (do 5-6 kom) u sluchaju da jedete giros u podne ili slichno..
..ono shto niko (chini mi se) nije opisao do sada je da se na najvecem broju plaza,
predveche, kad sunce zadje ali je josh svetlo, shto zavisno od polazaja
plaze bude izmedju 19 ili 21h, pchele i ose pojave u velikom broju, lete nisko iznad peska,
verovatno privuchene mrvama hrane ili shta vec, tako da ih je u to vreme lako nagaziti..
..u svakom sluchaju, to traje oko pola sata, zato shto se, sa zgushnjavanjem mraka
i one povuku..negde.. :)
E sad ste me već uplašili sa tim osama i pčelama... :-( Nadam se da će im u septembru biti hladno :roll: Inače ima da šiznem!

lenaje6:
hasek super ti je opis, mnogo mi je značio, pošto sam se i ja opredelila za Limenas. Nego me interesuje koju ste kremu koristili, da je zaobiđem :wink:

Chico! Inače, osim što privlači ose odlično štiti od sunca (faktor 50) nikad nikakvo crvenilo a kamoli opekotine (mada kad bolje razmislim kumovao je tu i prirodni hlad kojeg smo lovili gde god smo mogli)

ocajnadomacica:
kako sam već izdramila zbog informacije da je lekarska služba na Tasosu loša (a idem sa dvoje bolešljive pančevačke dece u subotu 4.avgusta) molim za više detalja o hotelu Alexandra Beach u Potosu,ako je neko bio ove godine. Hvala za savet za noćenje u Djevdjeliji, rezervisali smo. ;)

Verovatno najbolji hotel na Tasosu. Hrana odlična, veliki izbor. Pošto je to i "spa resort" imaš mogućnost da potrošiš koju desetinu, a možda i stotinu € na razne masaže i tretmane... Možda plaža baš nije najbolja, to jest nekoliko km levo i desno ima mnogo boljih (Notos, Psili Amos, plaža u Pefkariju...) koje su ovde opisivane.

Čim izađeš iz hotela i kreneš u Potos, na par stotina metara imaš privatnu lekarsku ordinaciju, radi non-stop. Državna bolnica, što liči na naš maloveći dom zdravlja se nalazi na 20-tak km u mestu Prinos, radi takođe non-stop i ako ti baš zatreba neka usluga najverovatnije ti je neće naplatiti, kao što ni mojoj supruzi nisu (pisao sam već o tome).

Klima na Tasosu je veoma zdrava, bar je ja tako doživljavam. Nemoj da se brineš oko lekara, nadam se da ti neće trebati ali ako baš i zatreba, tu su blizu.

Ako nosiš lap-top (sa wireless-om) hotel ima dobar Internet connection, a ja ću ti pokloniti nešto više od 2h koliko mi je ostalo - pošalji mi poruku. Želim vam srećan put i lep odmor!

jasnavek:
...naime, ja pod odmorom podrazumevam sledeće - da je smeštaj veoma blizu, ako ne i na samoj plaži (ako to na Tasosu postoji)...

Postoji, to je mesto Pefkari sa svojih šest hotelčića. Zato što su skoro svi na 15m od obale, većina nudi polupansion (što bi rekli, "vezana trgovina") ali imaš i apartmane "Tasos" koji su, doduše, na oko 50m od obale. Mislim da "Green Velvet" ima i apartmane, on je isto na 15m od obale, ali tu ume da bude i primedbi na smeštaj.

Najbliži vodi je hotel "Elizabeth", u prizemlju su lepi apartmani iz kojih izlaziš pravo na plažu, i to na najlepši deo. U julu su ga renovirali, verovatno da je sada već gotov. No, da li će se i dalje zvati kao do sada - videćemo, jer se bar koji je u sastavu hotela, i koji je sve vreme radio, zove "Paraga".

Ti apartmani u prizemlju, TO JE TO!

Back