TASOS - u reči i slici

Saleknik, meni su poslužili tvoji utisci.I ja idem prvi put i zahvaljujući tvom "izveštaju", sigurna sam da sam dobro odabrala.Takodje sopstvenim prevozom i značili su mi tvoji utisci o Asprovalti, jer sam tražila gde da provedem preostala 3-4 dana, koliko nameravam da ostanem po isteku aranžmana.Ipak se nadam da ću pronaći nešto na Tasosu.
Nikana, nedostajala si nam :)

saleknik:
@saleknik
..25.jula predveche se razduvao vetar koji je 26.jula paradiso plazi doneo
neverovatne talase, visine preko metar..
..na samoj plazi talasi se sudaraju poshto dolaze iz dva pravca, shto je doprinelo uzivanju..
..u jednom trenutku, u vodi je bilo stotinjak ljudi starosti od 3-4 do 80 godina koji su
naizmenichno vrishtali i smejali se iz sveg glasa..
..najsmeshnije od svega je shto kada talas, koji te odnese 5m prema plicaku, prodje - ostanesh
u vodi koja jedva prelazi kolena, i pitash se uz napad smeha, shta ti bi da se zabrinesh za sebe.. fenomenalan dan..
..inache, talasi su u onom ravnom beskonachnom plicaku napravili udubljenje dubine oko metar,
par koraka posle ulaza, koje se tek nedge 7-8 m dalje zavrshavalo
novim plicakom, od 20-30cm..predpostavljam da se to poravnalo u sledecih nekoliko dana ponovo..
..pozdrav i zao mi je shto ste to propustili...

Zavidim ti.
Radujem se što je bar neko sa foruma "ulovio" talase.
Sledećeg leta polazim na Tasos 24. jula.[/QUOTE]

Talasi su bili i kad sam ja bio na Paradisu,mislim da je bio 20.07,to sto udaraju sa dve strane i jeste najinteresantnije,jer te voda baca na sve strane,pogotovo kad se povlace!

Ja sam iznajmio Matiza u Speedy rent-a-car, 7 dana za 160 e, 09.07. Sa punim osiguranjem koje pritom ne obuhvata tockove i auspuh! Naravno bez ogranicenja kilometraze. Bilo je i za 60 e 3 dana ali sa ogranicenom kilometrazom. I mislim da je sada malo skuplje.

I mi smo se vratili sa Tasosa posle 15 predivnih dana provedenih u vili Mery 2 preko Perle.
Necu da vas davim sa svim detaljima vec cu samo da kazem ono sto nisam ukacila da je vec neko ranije pisao. Otkrili smo plazu LOLODIS koja je postala moj favorit ostrva (do tada je bila ALIKI - ali ova....). Ako nekog zanima kako doci do nje - opisacu. Drugo sto bih Vam rekla to je da jagnjetina kod Koste ne moze da se meri sa jagnjetinom u taverni preko puta (50 m od Koste). Uz jagnjetinu gratis smo dobili (oba puta): aperitiv (uzo), predjelo ( sardine, masline, dzigerica), dezert (lubenica, sladoled), pice (1 l crnog vina, 1 l belog vina) i naravno kafu. I sve to sa jagnjetinom i picem je izaslo 10 E po osobi... Dzabe, a ugodjaj... Toliko od mene...

turistkinja:
I mi smo se vratili sa Tasosa posle 15 predivnih dana provedenih u vili Mery 2 preko Perle.
Necu da vas davim sa svim detaljima vec cu samo da kazem ono sto nisam ukacila da je vec neko ranije pisao. Otkrili smo plazu LOLODIS koja je postala moj favorit ostrva (do tada je bila ALIKI - ali ova....). Ako nekog zanima kako doci do nje - opisacu. Drugo sto bih Vam rekla to je da jagnjetina kod Koste ne moze da se meri sa jagnjetinom u taverni preko puta (50 m od Koste). Uz jagnjetinu gratis smo dobili (oba puta): aperitiv (uzo), predjelo ( sardine, masline, dzigerica), dezert (lubenica, sladoled), pice (1 l crnog vina, 1 l belog vina) i naravno kafu. I sve to sa jagnjetinom i picem je izaslo 10 E po osobi... Dzabe, a ugodjaj... Toliko od mene...

Već se da uočiti da kvalitet jagnjetine varira, u jednoj istoj taverni, ne radi se tu o toliko različitim ukusima - po svemu sudeći, već kako se koje jagnje zalomi. Nego ti nama kaži kako se zove ta taverna prekoputa Koste, da je notiramo :)

Naravno da treba da opišeš plažu - lokaciju - prilaz, pogotovo ako nije do sada opisivana, a neće smetati i ako jeste

turistkinja:
Naravno da nas zanima gde je plaza LOLODIS i kako se do nje stize! A dobra je i ova informacija o Prekoputakosti :D

Idem u Limenas 25.8.,posle nekoliko godina provedenih u Pefkohoriju hteo sam na neko ostrvo gde mogu sa bebom od 1g autobusom.Nadaao sam se da nisam pogresio a posle procitanih 120 strana foruma sad sam vec u euforiji i jedva cekam da krenem.Idem preko Turisttrejda,za njih mi ne treba potvrda o kvalitetu posto samo sa njima putujem ali mi treba pomoc kako da iz Limenasa dodjem do plaza Paradiso i Pachis posto sam shvatio da su medju najboljima.unapred hvala svakom ko pomogne.

nikana1:
Izvinjavam se nekim forumasima, jer nisam odgovorila na neka pitanja koja su mi uputili.
Bicu ovih dana cesce na forumu, pa ako neko hoce nesto da me pita moze slobodno.
Nikana1 ne bih da gnjavim, ali ako se zateknes u Limenasu baci pogled na vilu Soula (navodno blizu Tarzanas plaze), niko nije bio... :?: I ponovo ponovljeno pitanje da li su cene rent a cara nize u septembru (i koliko)? Hvala unapred!!! :!:

Pratim ovaj forum vec neko vreme i prosto me strah da od pozitivnih utisaka ne stvorim sebi pre idealnu sliku...
Mozda ce neko baciti senku ako mi kaze nesto za vilu Elena u Limenariji...a mozda ce, nadam se, upotpuniti ovaj pozitivni utisak...Dakle, ako neko nesto zna o ovoj vili, molio bi da prenese svoje utiske...

Unapred hvala!

nikana1:
Neko je pitao za Irene. To je skromna vila, ali u svakom studiju imate sve sto je neophodno. Studiji su normalne velicine, namestaj je skroman, ali sve je veoma cisto.Vila ima parking, blizu je centra, ali na mirnom mestu. Nikada do sada nije bilo primedbi od strane gostiju.

Hvala na odgovoru, ja sam vec mislio da te je neko naljutio... ;)
U svakom slucaju vidimo se tamo 11. avgusta, posto smo je uplatili i bez tvog odgovora... Jel jos vazi plazma raznih ukusa?

Pozdrav,
Dragan

tasos2007104ge8.jpg

Proba slanja slike:
Grčka boginja na nalazištima mermera kod Alikija

gogi15:
Idem u Limenas 25.8.,posle nekoliko godina provedenih u Pefkohoriju hteo sam na neko ostrvo gde mogu sa bebom od 1g autobusom.Nadaao sam se da nisam pogresio a posle procitanih 120 strana foruma sad sam vec u euforiji i jedva cekam da krenem.Idem preko Turisttrejda,za njih mi ne treba potvrda o kvalitetu posto samo sa njima putujem ali mi treba pomoc kako da iz Limenasa dodjem do plaza Paradiso i Pachis posto sam shvatio da su medju najboljima.unapred hvala svakom ko pomogne.
Ako ne iznajmis neko prevozno sredstvo, imas autobus koji obilazi celo ostrvo a stanica u Limenasu je kod stare luke.

Rado bih Vam poslala sliku sa LOLODISA samo da naucim kako... a to ce potrajati.
Da objasni gde je to mogu. Krenete od Limenasa ka zapadnoj obali i otprilike posle 10 km sa desle strane stoji tabla LOLODIS hotel, e tu sktenete desno vozite se 100-200 metara onda putem na desno do kraja (jos jedno 500m) i izbijate direktno na plazu :razz: . Sto se tice restorana, ne znam mu ime ali pre Koste 50 m sa suprotne stane ulice. Nije u novou ulice nego ima kao terasu koja gleda na ulicu. U restoran se penje nekim stepenicama, ali tesko ga je promasiti jer se ispred vrte bar 4-5 jagnjica - jarica...

Na srtani 29 ovog foruma mirabi je detaljno opisala kako se "kače" slike. Ako ti je komplikovano, za vežbu možeš koristiti napredno slanje poruke i koristit opciju priložite datoteke, pa pomoću browse nađeš folder usvom računaru gde si smestila sličicu, klikneš OK i to je to...
Sličica će biti mala, ali nema veze, i to je super za početak. :-D
P.S. A mirabi se sada kupa, možda i zajedno sa nikanom, ja moram da čekam još 22 dana...

Back