TASOS - u reči i slici

Gepard:
Na ostrvu navodno postoji neki autobus koji kruzi po ceo dan. Zna li neko nesto vise o toj autobuskoj liniji ili zna mesto gde mogu da se informisem? Zanima me cena karte, koliko cesto ide odnosno raspored polazaka, na kojim sve plazama se zaustavlja...

Hvala unapred.
Raspored i cene buseva na www.go-thassos.gr, pa na plan your trip, opcija buses

Prilozi

Uf, sad mi tek otvoriste oči.
Inspirisan fotkama plaže Glifoneri na ovom forumu, krenuh sa porodicom i još jednim prijatnim parom, kojeg smo tamo upoznali i sa njima podelili rent a car, u potragu za tom plažom. Vrteli smo se na potezu od Limenasa do Pahisa dobrih sat vremena, zalazili na svakakve putiće u nadi da je tu negde skrivena ali ništa. Glavni problem je bio što me je zaveo hotel Glifada, gde je po nekoj mojoj proceni i razmišljanju trebala da bude ta plaža. A kad tamo razočaranje, plaža kod tog hotela ni nalik na onu sa slike.
Tek sada shvatih gde smo grešili, taj Lolodis sam pre toga zanemario kao sigurnu "slepu ulicu." Gledajući najnovije fotke, tek sad mi je krivo što smo je promašili.

Čekao sam sa izveštajem u nadi da ću pripremiti i fotke pa da onda okačim sve zajedno, pa su mi se apetiti povećali, neću samo fotke - hoću celu foto galeriju, pa onda i sajtić kao nekakav fun club - i tako se vreme neumitno provuklo.

Evo sad izveštaja a fotke, galerija, sajtić za kojih desetak dana. Mada, mnogi pre mene su već dali sjajne putopise koji se u mnogome poklapaju sa mojim viđenjima.

1. BAZA - LIMENAS
Mada su na forumu preovlađivali glasovi i saveti za jug ostrva - Potos, Pefkari i Limenariju, ja sam gledajući fotke nekako procenio da bi mi Limenas ipak više odgovarao. I nisam se pokajao.

Činjenica da se dosta široko prostire i da u većini slučajeva naše agencije imaju vile podalje od plaže je verovatno kumovala mišljenju da Limenas treba zaobići.

Mi smo bili "prilično blizu" gradskoj plaži, koja je sasvim solidna za jednu gradsku plažu, a činjenica da je u blizini luka nije uticala na čistoću mora. Plaža jeste “prenaseljena” u odnosu na druge po ostrvu ali smo ipak njom bili sasvim zadovoljni dok se četvrtog dana nismo dokopali kola i krenuli u otkrivanje lepota ostrva. Onda nam je tek ocena gradske plaže sišla za koju stepenicu niže. Dakle, gradska plaža je sasvim ok za prvu pomoć, i ako nemate ambicija da zujite po osrtvu, ili za dane kada niste za ulazak u auto.

Upozorenje - na plaži, još uvek na mestima gde je relativno plitko pa se može hodati, postoje ježevi, naročito u delu ka lukobranu.

Plaža ima i dovoljno prirodne hladovine (što mi je prioritet u izboru plaže) a ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju ali treba popiti piće (što je ok pogodba)

Sam gradić je vrlo simpatičan i ima sve što od jednog primorskog mesta očekujem. I lepe uličice i ok šetalište uz more i nešto zabave za mlađariju. Zanimljiva arheološka nalazišta.

Prodavnice nešto lošije snabdevene u odnosu na ono što sam prošle godine zatekao u Neos Marmarasu a cene nešto više.

Glavna zamerka mi je prilično loš izbor "brze hrane" - ili ja nisam imao sreće da ubodem prava mesta. Na 3 mesta sam probao giros i onda konačno odustao. Nigde nije bio ni prineti onom iz Neos Marmarasa. Meso nedopustivo loše, pita i pomfrit previše masni. Pomislih - možda je takva "receptura" na ostrvu ali me je demantovao giros pojeden u Potosu, koji je konačno opravdao očekivanja.

Meštani prijatni, uljudni i ljubazni dovoljno da vam godi a da to ne izgleda napadno i izveštačeno. Gazda naše kuće nam se, kad god bi nas, video ljubazno javljao, srdačno se rukovao kada je na pitanje jesmo li pravoslavci dobio potvrdan odgovor. Sa zadovoljstvom propratio fotografisanje njegove unuke i naše ćerkice uz obaveznu razmenu adresa a poslednjeg dana nam se našao sa svojom priručnom apotekom kada je naša ćerkica imala peh da stane na osu. Inače, cela porodica je dobila bar po jedan ubod, dok od nikoga sa kim smo bili u kontaktu nismo čuli da su imali slične incidente. Zaključih da je možda u pitanju specifičan miris kreme za sunčanje koju smo koristili.

Dobar deo restorana ima jelovnike na srpskom jeziku, a na nekim mestima uz to ide i popust od 10%. U pitanju je resotran Doukas ili tako nekako, na šetalištu preko puta mesta gde pristaje trajekt. Ima ih tri u nizu, ovaj je u sredini. Momak koji tamo radi odlično vlada našim jezikom, predusretljiv je i korektan. Naručili smo tri puta lignje a kad smo hteli i nešto od salate pošteno nam je rekao da nema potrebe jer uz porcije lignji već stiže pomfrit, krastavac i paradajz. Te tri porcije, jedan đus i dva piva je izašlo 23 eura. Na to smo dobili sladoled za dete, 2 kolača za nas i dve ice kafe.
Lignje naravno nisu bile vrhunskog kvaliteta (onako prilično veliki kolutovi) ali ok spremljeno.

Kasnije mi je neko rekao da je restoran u vlasništvu ovde već pominjanje naše zemljakinje i njenog muža koji drže i cafe bar Aqua na gradskoj plaži.

Zanimljivi su naravno i restorančići Zorbas i Twins u onoj maloj uličici, više zbog ambijenta nego zbog klope, ali ni ona svakako nije loša, naprotiv.

2. LIMENARIJA
U obilasku ostrva svratili do Limenarije. Imao sam neku lošu sliku o tom mestu na osnovu viđenih fotografija a sama poseta mi je to uverenje pojačala. Uz veliku ogradu da se za pola sata sigurno ne može steći prava slika o gradiću. Ja jednostavno tako na blic nisam video ništa što bi me šarmiralo, a ružna ruševina od kuće koja se može videti na glavnom šetalištu svakako je tome doprinela. Prosto mi je neverovatno da lokalne vlasti dopuštaju da na centralnom mestu stoji jedna takva napuštena ruina. Kada se tome doda i ona nakarada od hotela «čardak ni na nebu ni na zemlji» slika mi je postala još tmurnija.
Mada, mnogi ljudi koji su tamo odseli se kunu u to mesto i verujem da imaju razloga za to. Možda i ja nekom drugom prilikom i sa malo više vremena na raspolaganju promenim mišljenje.

3. POTOS
Za razliku od Limenarije, ovo mestašce me je šarmiralo. Majušno ali sa dve tri lepe uličice koje su bile dovoljne da ostave povoljan utisak. Čini mi se i da su radnje bolje snabdevene od onih u Limenasu kao i da je izbor restorana ali i brze hrane nešto bolji (ili je sve skoncentrisano na manjem prostoru). Plaža, bar onaj centralni deo, mi je nekako preuska i načičkana suncobranima, prenaseljena, pa mi je malo stvarala efekat klaustofobije.

4. PEFKARI
Prilično OK seoce sa finom plažom. Čini mi se da odgovara svemu ovde već napisanom o tom mestu. Meni lično nedostaje više hladovine na plaži i više sadržaja za delove dana i večeri koji nisu rezervisani za kupanje. Ali, stvar ukusa.

Nastavak...

5. PLAŽE
Od onih koje sam posetio svakako su najatraktivnije Aliki i Paradiso.

ALIKI smo praktikovali do 13 časova, kada se moglo naći mesta u hladovini i dok se još ne stvori prevelika gužva. Na ulazu malo kamenja, ali posle toga pesak ko puder, voda prozirna. Ukratko, najviše sam uživao u plivanju na toj plaži.

PARADISO – atraktivna opet na svoj način. Zbog ostrvceta preko puta, strmih litica između kojih je ušuškana, planine koja je natkriljuje, duuuuuugog plićaka i talasa koji znaju da se pojave. Jedino, što svo to uživanje pomalo zaboravite kada počnete da se vraćate uzbrdo pešice ako, kao ja, niste imali hrabrosti da se spustite dole kolima.

PSILI AMOS – verovatno najbolji izbor na južnom delu ostrva, ali ne preterano po mom ukusu. Muzika iz kafića preglasna sa muzičkim pravcima koji mi baš ne gode uhu.

GOLDEN BEACH – sa fascinantom panoramom koja je okružuje. Lepim peskom i opet talasima koji svima pričinjavaju uživanje. Nije mi se previše dopala na prvi pogled, jer nisam ljubitelj tih kilometarskih plaža, ali ima neku lepotu koja osvaja na drugi pogled.

MAKRIJAMOS – jedino razočaranje. A tako je lepo izledao na fotografijama.
Ako mogu da kažem da mi nije žao ni jednog eura potrošenog na Tasosu, onda bi se ipak malo zamislio kada je u pitanju ulazak u ovaj hotelski kompleks. Skakako, ako ste prvi put na Tasosu – treba videti, ali ne verujem da bi tamo išao drugi ili treći put. Nekako je sve previše sterilno, uštogljeno i uniformisano. Sređeno i doterano ali bez šarma. Naročito barovi i restorani u zaleđu. A i sama plaža ne spada u prvu ligu plaža na Tasosu. Pa ako se tome doda 3 eura za ulazak po osobi, pa sedam eura za ležaljke i suncobran. Ne vredi tih para. A pogotovo ne vredi da se u njemu odsedne po cenama koje su trenutno aktuelne. Ko već želi i može sebi da priušti višu stepenicu turizma onda je na Tasosu mnogo bolji izbor Aleksandra Beach.

PACHIS – meni ipak br. 1. Zbog lepog ambijenta, zbog debele prirodne hladovine koja omogućava duži boravak na plaži, praktično ceo dan. Zbog sjajnog kafića sa latino ritmovima, zbog restorana sa najpristojnijim cenama od svih koje sam na ostrvu video. Zbog blizine Limenasa (samo desetak km). Nekima malo smeta uzak pojas trave po dnu koji se posle 10 metara pojavljuje u plićaku, pa opet posle nekih 5 metara ustupa mesto finom pesku, ali travica je toliko retka da ne stvara neprijatan osećaj kada se po njoj hoda.
Dakle, ukupno gledano najudobnija plaža po pitanju prilaza, zaštite od sunca, celodnevnog boravka, pratećih objekata.

Ova plaža se do sada malo pominjala na forumu jer je s obzirom na popularnost juga ostrva mnogima bila van fokusa. Mislim da Pachis i Glifada predstavljaju dovoljne argumente za severo-istočni deo ostrva.

Kao što rekoh, ostaje mi da žalim što nisam pronašao Glifadu, ali biće još prilike, nadam se. Generalno, nigde osim na gradskoj plaži u Limenasu, nismo plaćali ležaljke (pa i tamo piće a ne same ležaljke). Svuda je bilo dovoljno mesta za sopstvene asure, peškire, ležaljke, suncobrane.

SCALA RAHONI
Obišli smo i to mestašce jer smo u ponudama naših agencija videli par zgodnih hotelčića na samoj obali. Fotke su delovale obećavajuće. Međutim, na licu mesta – plaža prilično loša sa dosta trave i nečim što mi je više ličilo na mulj nego na pesak. Ima nešto prirodne hladovine ali ni to mi nije popravilo utisak. Osim 3-4 hotelčića na samoj plaži nikakav drugi sadržaj tako da mi se čini da ste bez kola tamo izgubljeni. Sve u svemu, više sam očekivao od ovog mesta (koje se čak ne može nazvati ni seocetom)

SCALA POTAMIA
Mnogo ljudi iz grupe, kao i moj prijatelj koji je tamo letovao, bili su puni hvale za ovo mestašce. Prošao sam 2 puta kroz njega, i površno ga obišao. Nisam baš video ništa što bi me osvojilo, ali opet treba verovati onima koji su tamo odseli i imali mnogo više vremena da otkriju neke, možda, skrivene čari.

6. SELA U UNUTRAŠNJOSTI OSTRVA

THEOLOGOS
Svakako obavezna stanica u obilasku ostrva. Bili smo u neko gluvo doba dana 2-3 sata posle podne. Sve se nekako činilo napušteno, kao iz špageti vesterna Serđa Leonea. Ipak, dosta lepih, autentičnih kućica, mnoge napuštene i propale, ali mnoge i dalje lepo održavane svedoče da je ovo mesto nekada bilo centar ostrva i da je pamtilo i bolje dane.
U svakom slučaju, šetnja kroz Teologos je kao putovanje kroz vreme i predstavlja lepo i vredno iskustvo, naročito za one posetioce koji, kao ja, žele da osete duh podneblja u kome su se obreli i da se bar na momenat osete delom ambijenta u kome se nalaze, zagrebu ispod površine i umesto da iz vizure turiste, stvari osmotre iz drugog ugla.

Na forumu čuvena taverna kod Koste meni baš i nije opravdala očekivanja. Kasnije sam video “na oko” mnogo prijatnijih i ljupkijih mesta, ali mora nešto da ostane i za naredne posete Tasosu.

PANAGIJA
Takođe jedna od ključnih tačaka svakog iole ambicioznijeg posetioca Tasosa. Ovo seoce je za razuliku od Teologosa uspelo da se izbori sa vremenom, uhvati korak i pronađe svoje mesto u eri turizma. Tome svakako doprinosi i njegov položaj, jer put koji vodi od Limenasa ka Golden Beachu, Skali Potamiji i dalje ka jugu prolazi kroz Panagiju. Mesto je mnogo življe od Teologosa mada je primetno da su neke stvari našminkane za turiste (kao onaj trg sa mostićem). Svakako obići fabriku maslinovog ulja. Ono je tek posebna priča. Supruga i ja smo oduševljeni istim. Prvi put da se ni po mirisu ni po ukusu ne oseća ni tračak neke otužnosti, koja zna da karakteriše mnoga maslinova ulja.

Pored ova dva najveća i najpoznatija, gotovo svako selo ima neku znamenitost ili tavernu zbog čega ga vredi obići. Da nisam morao da imam obzira prema svojim saputnicima, ja bih najveći deo letovanja potrošio na istraživanje tih seoca i same unutrašnjosti ostrva. Ipak, pretežni deo porodice je razumljivo više bio naklonjen plažama.

Svakako otići do Mikros i Megalos Prinosa, odnosno Kazavitija. Tu već nema šminke za turiste, put je nešto lošiji ali su zato priroda i ambijent za čistu desetku. A i tamošnje taverne zaista imaju šta da ponude.

ZA KRAJ
Obišli smo za 5 dana celo ostrvo, bar kada je u pitanju priobalje. Napravili blizu 500 km.
Svakako da je istočna strana atraktivnija od zapadne, koja je, kako čujem, pre nekoliko godina stradala u požaru. Mada nisam neki pasionirani vozač i vozim samo kad moram, vožnja ovim ostrvom mi je prvi put pričinjavala istinsko zadovoljstvo. Obavezno obezbedite neku muziku odabranu po vašem ukusu da bi ugođaj bio potpun. Odličan put bez mnogo saobraćaja, sa krivinama koje nisu previše zahtevne, često zabavne a povremeno znaju da predstavljaju i određeni, mada ne preveliki izazov. U stvari, kad bolje razmislim, još bolje je da neko vozi umesto vas a vi da se prepustite uživanju u prelepim predelima koji pored vas promiču.

Mada sam bio skeptičan pri polasku na Tasos, zbog prevelike hvale koja ga je pratila, uverio sam se da nije bilo preterivanja. Opio me je na prvi pogled, i moj utisak, kao i mojih poznanika, je da nam je to bilo najbolje letovanje, ikada. Moj izbor će i dalje biti sever, severo-istok ostrva uz povremene izlete na jug (Potos, Pefkari, Teologos)
Ko zna, možda se sledeći put ipak zaljubim i u Limenariju.

Izvinjavam se svima ako sam smorio i bio preopširan. Većini iskusnih Tasosovaca je sve ovo već poznato ali možda nekom od novajlija bude značilo.

Nadam se da ću ubrzo završiti i fun club web sajt, pa da sve to bude propraćeno i fotkama. A nadam se vašem doprinosu, dragi Tasomani.
Gledajući neke fotke na forumu bio sam iznenađen koliko su istovetne sa onima koje sam i sam pravio. Ne samo da je u pitanju isti izbor objekata i motiva, već su čak i uglovi iz kojih je snimano isti.

hasek, naravno da nisi smorio! ovo je jedan od najboljih opisa koji postoje na ovom forumu (a procitala sam ih sve...) SVAKA CAST!!!

ako bude tog sajta, ili neke slicice ovde na forumu, bicu jos srecnija :)

imam samo jedno pitanje: na koji si hotel mislio u Limenariji kad si napisao «čardak ni na nebu ni na zemlji»?

pozz

turistkinja:
Rado bih Vam poslala sliku sa LOLODISA samo da naucim kako... a to ce potrajati.
Da objasni gde je to mogu. Krenete od Limenasa ka zapadnoj obali i otprilike posle 10 km sa desle strane stoji tabla LOLODIS hotel, e tu sktenete desno vozite se 100-200 metara onda putem na desno do kraja (jos jedno 500m) i izbijate direktno na plazu :razz: . Sto se tice restorana, ne znam mu ime ali pre Koste 50 m sa suprotne stane ulice. Nije u novou ulice nego ima kao terasu koja gleda na ulicu. U restoran se penje nekim stepenicama, ali tesko ga je promasiti jer se ispred vrte bar 4-5 jagnjica - jarica...
Mislim da se radi o plaži koja je na Google earthu označena kao Glyfoneri. Ko ima Google Earth neka pogleda, ima priložena i jedna sličica, čini se da je to to. A i lokacija odgovara... Inače, idemo 31/08, vila Tereza preko Atlantika, pa ćemo svakako da je napipamo...

Dulce_Nina:
imam samo jedno pitanje: na koji si hotel mislio u Limenariji kad si napisao «čardak ni na nebu ni na zemlji»?

Nemam pojma kako se zove, ali bile su njegove fotke ovde na forumu, kao primer nakaradne arhitekture. Čim ga budeš videla prepoznaćeš da je to to. U pitanju je čudna građevina koja svojom visinom i ružnoćom dominira panoramom mesta, izdvaja se od okolnih građevina i prosto bode oči.
Koliko mi je poznato, ni jedna od domaćih agencija ne koristi ove "smeštajne kapacitete" tako da su male šanse da neko od naših turista uživa u ovom zdanju (osim što će morati da okreće glavu na drugu stranu prilikom šetnje Limenarijom)

Brojim sitno do polaska (05.08.), pa imam par praktičnih pitanja.Kakve su noći na Tasosu?Da li je sveže u večernjoj šetnji i u čemu je najbolje da se spava - imam utisak da baby doll bez rukava nije dovoljan?I još nešto - šta poneti kao pomoć posle uboda pčele,ako se ne daj Bože, desi?

Zdravo svima, opet! Niko se nije osvrnuo na moje pitanje o mestu Skala Potamia i vili VERGINA. Da li nas stitite losih informacija ili niko nije bio tamo? Vila je u ponudi PERLE, prvi put ove godine. Mi idemo kolima i puno nam znace svi ovi divni, opsirni i nadasve korisni zapisi o Tasosu. Hvala svima, ljudi vi ste svi bolji od turistickih agencija i njihovih šturih informacija. Iako ne idem prvi put na Tasos i imam vec neko svoje misljenje o mnogim mestima ovi komentari su mi otkrili puno novog i trudicemo se da ih sto bolje iskoristimo.
Nadam se da cu uspeti da napravim i neku, za ovaj forum, novu fotografiju, mada je tesko konkurisati svim ovim sjajnim snimcima.

Opet ja!
Vidim sa "bellutak" pita šta da ponese kao pomoć posle ujeda pčela: mi smo pre par godina imali bliski sustret sa pčelama na Tasosu i tamo su nam iz obližnjeg kafića pomogli sa preparatom FENISTIL u obliku stika, a mi smo odmah kupili gel FENISTIL i još dugo posle toga ga koristili i posle ujeda komaraca i bilo kakvih alergijskih promena na koži. Pokazao se kao dobar i protiv bolova od ujeda i za smanjenje reakcija. Nedavno sam videla reklame na našoj TV da se sad i kod nas prodaje i mi ćemo taj preparat pripremiti "za svaki slucaj".
Naš"bliski susret" se desio na "Golden beach"-u, dete je bukvalno stalo na čitavu gomilu poluživih pčela u samom plićaku na plaži, tokom hodanja po plićaku. Sva sreća, osim uobičajene reakcije, nije imala nikakve posebne posledice, jedino je nama i bližoj okolini bio ugrožen sluh od silnog deranja. Kao što vidite, mi smo izabrali da idemo u Skala Potamiu koja je samo drugi kraj te iste uvale u kojoj je i Golden Beach, bez obzira na pčele. Istina, ispitala sam prošlogodišnje iskustvo naših prijatelja koji su bili u S.Potamii kraj jula/početak avgusta i oni su se iznenadili zašto ih uopšte pitam o pčelama! A nosimo i FENISTIL.

Mi očekujemo prijatne i sveže noći kao i rezervne pokrivace po sobama pa se ne opterećujemo vrstom pidžama. Lagani džemperić, košulja za uveče uvek treba poneti, neće smetati ako ne bude bio potreban.

Danima vec citam vase prakticne savete i komentare za letovanje na Tasosu. Drugarica i ja putujemo 8. avgusta u Limenas. Putujemo autobusom, a nismo neki vozaci (tj. ne verujem da bi se usudile da iznajmimo kola)...Koliko sam shvatila autobusi, brodici, cipelcug, renta bike..bice nam sredstva za sticji do odredista. Da li je neko od prisutnih doziveo Tasos i na taj nacin?

ajvan:
Zdravo svima, opet! Niko se nije osvrnuo na moje pitanje o mestu Skala Potamia i vili VERGINA. Da li nas stitite losih informacija ili niko nije bio tamo? Vila je u ponudi PERLE, prvi put ove godine. Mi idemo kolima i puno nam znace svi ovi divni, opsirni i nadasve korisni zapisi o Tasosu. Hvala svima, ljudi vi ste svi bolji od turistickih agencija i njihovih šturih informacija. Iako ne idem prvi put na Tasos i imam vec neko svoje misljenje o mnogim mestima ovi komentari su mi otkrili puno novog i trudicemo se da ih sto bolje iskoristimo.
Nadam se da cu uspeti da napravim i neku, za ovaj forum, novu fotografiju, mada je tesko konkurisati svim ovim sjajnim snimcima.
I ja sam isao preko Perle u Skala potamiu, hotel Aloe. Neznam kakav je Vergina ali je Aloe bas dobar. Uostalom ne verujem da Perla radi nesto lose.

belluttak:
Brojim sitno do polaska (05.08.), pa imam par praktičnih pitanja.Kakve su noći na Tasosu?Da li je sveže u večernjoj šetnji i u čemu je najbolje da se spava - imam utisak da baby doll bez rukava nije dovoljan?I još nešto - šta poneti kao pomoć posle uboda pčele,ako se ne daj Bože, desi?

U periodu od 12. do 22. jula noći su bile taman, ni prevruće ni previše sveže, dakle šorc i majica za šetnju. Spavanje bez pokrivača ili čaršava. Sa kasnije datume nije mi poznato.

Što se tiče osa i pčela, u našim apotekama se može kupiti nešto što liči na olovku, flomaster i namenjeno je ublažavanju posledica uboda insekata. Proizvođač Chico.
Vrlo efikasno sredstvo, lično isprobano u praksi.

@Shoken
Ma mrzelo je i mene zato mi je i trebalo nedelju dana. A kad sam počeo nikako da stavim tačku. Jednostavno - pišući sam ponovo proživljavao tih desetak dana, pa mi je prijalo.

..shto se tiche osa, vidjali smo svakodnevno poneku,
nishta vishe nego u beogradu, sa povremenim okupljanjima u
malo vecem broju (do 5-6 kom) u sluchaju da jedete giros u podne ili slichno..
..ono shto niko (chini mi se) nije opisao do sada je da se na najvecem broju plaza,
predveche, kad sunce zadje ali je josh svetlo, shto zavisno od polazaja
plaze bude izmedju 19 ili 21h, pchele i ose pojave u velikom broju, lete nisko iznad peska,
verovatno privuchene mrvama hrane ili shta vec, tako da ih je u to vreme lako nagaziti..
..u svakom sluchaju, to traje oko pola sata, zato shto se, sa zgushnjavanjem mraka
i one povuku..negde.. :)

Hvala Shoken! Poslao si mi prvi odgovor, nadam se da si probio led pa ce ih biti još. I ja racunam sa PERLINOM profesionalnošću, i očekujem da smo napravili dobar izbor. Ako ne bude valjalo - naderala sam, ja sam pronašla i sugerisala baš ovaj smeštaj i to za dve porodice! Sad me je pred polazak uhvatila neka trema pa se nadam da ce se ipak javiti neko ko je bio baš u toj kući. Od detalja me pre svega interesuje higijena i da li i koliko puta menjaju posteljinu i peškire. Ovi u PERLI mi nisu baš bili ubedljivi: jednom u toku smene, a kad sam pitala šta je sa smenom od 15 dana onda su se zbunili.

@ Ajvan
Nama su svaki dan cistili sobu a petog dana menjali posteljinu i peskire. Tako je bilo i porodici u sobi do nase.Sve sto ti ne bude u redu javi se Ivanu,predstavniku agencije, koji je veoma ljubazan i izaci ce vam u susret.

Hasek, hvala, znam za tu Chico olovčicu, odlična je, ima je moja sestričina, ali sam mislila da je samo posle uboda komaraca.Ma ne paničim ja toliko oko tih pčela, al kad je već pomenuto, rekoh da pitam...nadam se da neće trebati..Uzgred, radujem se letovanju,ali nedostjaće mi ovo svakodnevno "iščitavanje" foruma,koje traje od aprila..

picture057ce9.jpg

Jos jedna od meni prelepih plaza a do sada (cini mi se) ne pomenuta - gradska plaza u S. Sotiras

lubenicica:
Danima vec citam vase prakticne savete i komentare za letovanje na Tasosu. Drugarica i ja putujemo 8. avgusta u Limenas. Putujemo autobusom, a nismo neki vozaci (tj. ne verujem da bi se usudile da iznajmimo kola)...Koliko sam shvatila autobusi, brodici, cipelcug, renta bike..bice nam sredstva za sticji do odredista. Da li je neko od prisutnih doziveo Tasos i na taj nacin?

Mi prosle godine nismo isli sopstvenim prevozom, niti smo ista iznajmljivali. Citajuci forum malo smo se plasili da nam nece biti ok bez kola, posto su pojedini pisali da je Tasos skroz bezveze bez auta. To se nije pokazalo kao istina! Isli smo autobusom na sve vece i poznatije plaze (Aliki, Paradiso ....), brodicem do Makriamosa i Goldena i bilo nam je super savrseno!!! Red voznje je ok, busevi ne kasne, klimatizovani su i jako prijatni. Jedina njihova mana je sto zadnji idu dosta rano, u kasno poslepodnevnim satima. Ove godine cemo iznjamiti auto, da bismo mogli stici i do manje pristupacnih mesta. Ali ne brini, Tasos se savim ok moze doziveti i bez iznajmljivanja.

Back