TASOS - u reči i slici

Driving in Macedonia

Information acquired on 23/04/2007

Compulsory documents

- Pink EU driving licence (recommended only)
- International driving license
- Car registration or rental papers
- Country initials sticker
- International Motor Insurance Card
- Passport
- Owner's permission required if using a vehicle belonging to a third party

Regulations

- Maximum alcohol level 0.05 %
This is to be considered dangerous : don't drink and drive.
- Minimum age for front seat passengers : 12 years
- Minimum driving age : 18 years
- Safety belt: compulsory front and back
- Motorcyclists: helmet compulsory for driver and passenger
- Dipped headlights compulsory (night and day)
all year round

- Studded tires prohibited

Equipment

- Warning triangle compulsory
- First-aid kit compulsory
- Fire extinguisher recommended
- Set of spare light bulbs compulsory
- Tow rope compulsory
- Fluorescent safety jacket recommended

Speed limits (Light vehicles) (kph)

- In built-up areas : 60
- On roads : 80
- On dual carriageways
- On motorways : 120
- These speed limits are lower in wet weather

Auto clubs

Avto Moto Sojuz na Makedonija
Ivo Ribar Lola br. 51
1000 SKOPJE
Macedonia
Tel : +389 2 318 11 81
Fax : +389 2 318 11 89
amsm@amsm.com.mk
www.amsm.com.mk

Driving in Greece
Information acquired on 23/04/2007

Compulsory documents

- Pink EU driving licence
- International driving license (recommended only)
- Car registration or rental papers
- Country initials sticker
- International Motor Insurance Card
- Passport (recommended only)
- Owner's permission required if using a vehicle belonging to a third party

Regulations

- Maximum alcohol level 0.05 %
This is to be considered dangerous : don't drink and drive.
- Minimum age for front seat passengers : 12 years
- Minimum driving age : 18 years
- Safety belt: compulsory front and back
- Motorcyclists: helmet compulsory for driver and passenger
- Studded tires permitted without regulation

Equipment

- Warning triangle compulsory
- First-aid kit compulsory
- Fire extinguisher compulsory
- Fluorescent safety jacket recommended

Speed limits (Light vehicles) (kph)

- In built-up areas : 50
- On roads : 90
- On dual carriageways
- On motorways : 120
- These speed limits are lower in wet weather

Auto clubs

Automobile and Touring Club of Greece (ELPA)
L. Messogion 395
153 43 ATHINA
Greece
Tel : +30 210 606 8800
Fax : +30 210 606 8981
info@elpa.gr
www.elpa.gr

jel proradio bolero? ako jeste... joj, ubicu se... ne mogu da verujem da necu biti uz sve nase dole te noci... pa da sa ninom i ostalima popijemo prvo pice:) cuo sam da su ove godine sredili i neki bus, i da ce sve agencije iz sr. da nocu idu tamo... extra... da se konacno nasi malo pomazu dole... ako neko od forumasa bude dole za otvaranje bolera, neka popije nesto i za nas, koji ce te sitne sate provesti kuckajuci se ovde:)
jel mi moze neko nesto reci o app Margarita, u Limenariji?

Srbi, evo lepog mesta da se raspali rostilj...

thassos01lh4.jpg

thassos02qa5.jpg

thassos03rd9.jpg

Koga zanima "Atlantic" ima jos jednu slobodnu dvokrevetnu sobu - apartman u vili Conti u Limenasu od 22.07. Vila je super, sa bazenom.

"Jolly" ima dosta slobodnih mesta u bas dobrim, a ne tako skupim hotelima. A "Inex turs" ima extra lux vile u Limenasu, Limenariji i Potosu, ali sa malo jacim cenama.

Sve sto navodim je za termine kraj jula, pocetak avgusta, ukoliko je neko u frci oko pronalazenja smestaja, u kakvoj sam ja bila do pre sat vremena.

Eto tebe opet Mirarbi na Tasosu i to u Limenariji, gradska plaza ti ne gine.

Ne, ja ostajem dosledna svojim stavovima. Ove godine idemo kolima i Limenarija je u takvom slucaju odlicna baza, ali samo za prenociste, romanticne vecere na obali mora sa svecama i tihom muzikom, setnje... Kupacemo se na plazama po celom ostrvu, gde nam se najvise svidi. Nadam se da struje nisu nanele kamenje i na Notos plazu, koja mi je favorite.

OD SUTRA U METROU- POVOLJAN KOMPLET-APARAT ZA GAS. POZARA,PRVA POMOC,SAJLA I TROUGAO,SVE TO ZA 990 DINDZI. A prvi put sada cujem da trEba 2 prsluka??? Mada nista nije neobicno ovi nasi panduri traze da im brojis 12 zihenadli.Kazu to je po p.s.-u.

party teritory:
jel proradio bolero? ako jeste... joj, ubicu se... ne mogu da verujem da necu biti uz sve nase dole te noci... pa da sa ninom i ostalima popijemo prvo pice:) cuo sam da su ove godine sredili i neki bus, i da ce sve agencije iz sr. da nocu idu tamo... extra... da se konacno nasi malo pomazu dole... ako neko od forumasa bude dole za otvaranje bolera, neka popije nesto i za nas, koji ce te sitne sate provesti kuckajuci se ovde:)
jel mi moze neko nesto reci o app Margarita, u Limenariji?

Jeste, otvaranje je bilo prosle subote. S Ninom i kojim ostalima?

mirarbi:
Ne, ja ostajem dosledna svojim stavovima. Ove godine idemo kolima i Limenarija je u takvom slucaju odlicna baza, ali samo za prenociste, romanticne vecere na obali mora sa svecama i tihom muzikom, setnje... Kupacemo se na plazama po celom ostrvu, gde nam se najvise svidi. Nadam se da struje nisu nanele kamenje i na Notos plazu, koja mi je favorite.

...i hteli ne hteli druzicete se sa mnom... :)

Pa zar bas niko da mi odgovori! Moracu da pitam jos jednom. Kojim putem je bolje ici na potezu od Halkidikija do Kavale? Kopnenim ili onim pored mora? Ekipa SAT-a ucrtala je kopneni. Da li samo zato sto je malo kraci ili je i put bolji? Blizi nam se polazak pa molim za odgovor. Sutra po vizu, predala sam pre tri dana i platila, valjda to znaci da cu je i dobiti. Pozdrav.

pa, nina je vlasnica, a menadzer kluba je nasa devojka iz potosa, zar ne? pa onda sasa, dj iz obrenovca koji na tasosu pusta muziku, pa onda onaj sipma ortak iz smedereva, ciji roditelji rze tripiti,... upoznao sam par nasih likova, i prosle godine smo sigurno 4,5 puta zaginui do jutra tamo:)

mama i tata:
Pa zar bas niko da mi odgovori! Moracu da pitam jos jednom. Kojim putem je bolje ici na potezu od Halkidikija do Kavale? Kopnenim ili onim pored mora? Ekipa SAT-a ucrtala je kopneni. Da li samo zato sto je malo kraci ili je i put bolji? Blizi nam se polazak pa molim za odgovor. Sutra po vizu, predala sam pre tri dana i platila, valjda to znaci da cu je i dobiti. Pozdrav.
mislim da je bolje ici tim kopnenim putem,tako da ti jezera ostanu sa desne strane.taj put je noviji i kraci a dali je skroz zavrsen nemam pojma.

GSM doctor: "Gde je ta Notos plaza?"

Joj bre doktore, pisali smo toliko puta o toj plazici. ;) Koristi napredno pretrazivanje. Evo citiram moj tekst sa 28. strane ove teme:

Plaza Notos

Svaka cast Putnici 2006 na otkricu ove fenomenalne, male, extremno ciste plaze. Nasli smo je lako, na nekih 3km od Potosa, 50m od skretanja za plazu Roso Gremos. Nema nikakve table, ali, kao sto Putnica rece, videcete brojne automobile parkirane na putu. Evo fotografija:

notosplazapogledsputanr7.jpg

Notos beach – pogled s’glavnog puta

notosplazaol4.jpg

Notos beach – pogled sa stene desno, iznad plaze

Nikana: "...i hteli ne hteli druzicete se sa mnom... "

Sa velikim zadovoljstvom. :lol: To sto mi se mnogo ne svidjaju plaze u Limenariji, ne znaci da mi se ne svidja i Limenarija kao mestasce i ljudi koji zive u njoj, cak naprotiv.

Mama i tata: "Kojim putem je bolje ici na potezu od Halkidikija do Kavale? Kopnenim ili onim pored mora?"

Oba puta kada smo isli na Tasos autobusom, a taj deo od Keramotija do Halkidikija smo prelazili po danu, vozaci su nas vozili pored mora. Znam da sam sve vreme posmatrala kako Tasos u daljini postaje sve manji, a Atos sve veci. Put je bio sasvim OK. Autobus je jurio ko nenormalan (vec sam pisala o tim letecim Magic-ovim autobusima od proslog leta). Valjda ne bi mogli tako da jure da je put los.

mama i tata:

Iako se na dva mesta skrece sa glavnog na sporedne puteve jer nije do kraja zavrsen, put iznad jezera (kopneni kako kazete) je mnogo bolji. U povratku smo isli putem pored mora koji je OK ali ni priblizno dobar kopnenom.Jos jednom samo da napomenem da na tom kopnenom putu nema benzinskih pumpi i da treba na vreme sipati gorivo.

party teritory:
pa, nina je vlasnica, a menadzer kluba je nasa devojka iz potosa, zar ne? pa onda sasa, dj iz obrenovca koji na tasosu pusta muziku, pa onda onaj sipma ortak iz smedereva, ciji roditelji rze tripiti,... upoznao sam par nasih likova, i prosle godine smo sigurno 4,5 puta zaginui do jutra tamo:)

Pomislila sam da te mozda znam...
Ne znam na koju devojku mislis kad kazes menadzer kluba, mozda na Jasminu?

Back